Brian O'Neill on tehnyt tällä kaudella 28 tehopistettä Jokereissa.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Yhdysvaltojen O'Neill: "Täällä pelataan pudotuspeli-mentaliteetilla"

Yhdysvaltojen jokerikolmikko ei onnistunut siivittämään joukkuetta voittoon, vaikka Brian O'Neill tekikin maalin. Slovenia teki todellisen yllätyksen ja nappasi kaksi pistettä jatkoajan jälkeen.

Miesten jääkiekon olympiaturnaus alkoi keskiviikkona kahdella jymypaukulla. Venäjän olympiaurheilijat hävisi Slovakialle ja Yhdysvallat Slovenialle.

Yhdysvallat oli omassa pelissään kuskin paikalla kaksi erää, mutta onnistui kadottamaan kahden maalin johtonsa päätöserässä. Lopulta Slovenia juhli voittoa jatkoajan jälkeen.

Brian O'Neill iski ottelun avauserässä maalin, mutta se oli laiha lohtu Yhdysvalloille.

– Pelasimme kaksi erää hyvin, ja jatkossa täytyy varmistaa, että pystymme pelaamaan niin koko ottelun. Kolmannesta erästä meidän täytyy oppia, O'Neill tuumasi.

O'Neill edustaa seurajoukkuetasolla KHL:ssä pelaavaa Helsingin Jokereita. Yhdysvaltojen joukkueessa on O'Neillin lisäksi kaksi peluria helsinkiläisseurasta: maalivahti Ryan Zapolski ja puolustaja Matt Gilroy.

Hyökkääjä O'Neill näkee, että kolmikon läsnäolo joukkueessa on tärkeää.

– Se helpottaa meitä erityisesti tällaisessa lyhyessä turnauksessa. Keskustelun luominen on helpompaa ja pukuhuoneessa on rennompaa. Ehdottomasti sillä on merkitystä.

Tasollisesti olympiaturnaus vastaa pitkälti KHL:ää, sillä monilla joukkueilla runko koostuu KHL-pelaajista. Peleissä on kuitenkin eroa, sillä olympialaisissa lähes jokaisessa pelissä pelataan elämästä ja kuolemasta.

– Runkosarjapeleihin on eroa. Täällä pelataan pudotuspeli-mentaliteetilla. Lähes jokaisella pelillä on iso merkitys, joten tässä on pudotuspelien tuntua. Tämä on ainutlaatuinen turnaus, joten vaikea verrata.

NHL-pelaajien poisjäänti olympialaisista on avannut monelle KHL-pelaajalle ovet turnaukseen. O'Neill kokee itsensä onnekkaaksi, kun saa olla mukana.

– Kaikki haluavat nähdä NHL-pelaajat tällä tasolla ja niin minäkin. Olemme saaneet ainutaatuisen mahdollisuuden ja tunnemme itsemme onnekkaiksi.

Lue myös

Tšekki ja Venäjän olympiaurheilijat lunastivat mitalipelipaikkansa

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 11:53
Päivän kahdessa ensimmäisessä miesten olympiaturnauksen puolivälieräottelussa jaettiin kaksi paikkaa mitalipeleihin. Tšekki nappasi voittomaalikilpailuvoiton Yhdysvalloista ja Venäjän olympiaurheilijat kaatoivat Norjan. lue lisää

Venäjän OU ja Ruotsi marssimassa välieriin - Suomi Tolvasen ja ylivoiman varassa

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 19:38
Miesten olympiaturnauksessa on huomenna edessä puolivälierät. Vain voittajille on paikka mitalipeleihin. Jatkoajan kisatiimi käy läpi jokaisen puolivälieräparin ja nostaa esiin avainasiat jokaisen joukkueen menestyksen kannalta. lue lisää

Henrik Borgströmin joukkuekaveri Troy Terry: "Borgström on taitavin pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut"

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 8:43
Yhdysvaltojen Troy Terry on ollut joukkueensa kantavia voimia yhdessä muiden nuorten pelaajien kanssa. Terry kiekkoilee samassa seurajoukkueessa kuin Henrik Borgström ja kehuukin suomalaista vuolaasti. lue lisää

Kisapäivä ei tarjonnut yllätyksiä

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 16:30
Olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen kolmas kisapäivä ei tarjonnut yllätyksiä. Venäjän olympiaurheilijat, Yhdysvallat ja Ruotsi voittivat omat ottelunsa. lue lisää

Miesten olympiaturnaus alkoi kahdella jättiyllätyksellä

MAAJOUKKUE | 14.2.2018 17:02
Etelä-Korean talviolympialaiset saatiin miesten jääkiekon osalta käyntiin keskiviikkona. Heti kaksi ensimmäistä ottelua tarjosivat jättiyllätykset, kun Slovakia kaatoi Venäjän olympiaurheilijat ja Slovenia Yhdysvallat. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Brian O'Neill

Jokerit #21 R h
s. 1988 Yardley, PA, USA
175CM / 78KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: Ei varausta