Yhdysvaltojen NHL-hyökkääjät pettyneinä Saksa-tappion jälkeen: "Luulin, että saimme pelimme kuntoon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Brock Nelson sai syöttöpisteen Auston Matthewsin ylivoimamaaliin, mutta se oli lopulta laiha lohtu.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Yhdysvallat kärsi MM-turnauksen kolmannen tappionsa, kun Saksa päihitti jenkit 3−2. NHL-pelaajat Brock Nelson ja Patrick Maroon olivat luonnollisesti pettyneitä yllätystappioon.

Saksa tuli Yhdysvallat-otteluun hyvällä energialla ja meni parin minuutin pelin jälkeen johtoon. Avauserän jälkeen Saksa johti 2−1.

Yhdysvallat tuli tasoihin toisen erän alussa Auston Matthewsin maalilla, mutta johtomaalia ei koskaan syntynyt. Korbinian Holzer iski Saksan voitto-osuman puoli minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

− Meillä oli todella huono avauserä. Luulin, että saimme pelimme kuntoon toisessa erässä, mutta täytyy pelata täydet 60 minuuttia voittaakseen, Edmonton Oilersia edustava Patrick Maroon harmitteli ottelun jälkeen.

− Saksa on erittäin hyvä jääkiekkojoukkue, he tekevät paljon töitä. Me teimme virheitä, osan henkisellä puolella, emmekä pelanneet täyttä 60 minuuttia. Emme keskittyneet omaan nopeaan ja työteliääseen peliimme. Asia pitää käydä joukkueen kanssa läpi, Maroon totesi.

Saksan maalilla New York Islandersin Thomas Greiss teki kovan työn ja pysäytti yhteensä 31 yhdysvaltalaiskutia.

− Greiss teki paljon hyviä torjuntoja. Hän teki samaa meille jo Islandersissa, joten se ei yllättänyt minua, niin ikään Islandersissa pelaava Brock Nelson tyytyi toteamaan.

Tappio tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltojen on kerättävä viimeisessä alkulohkokamppailussaan Slovakiaa enemmän pisteitä, jotta jatkopaikka varmistuisi.

− Siitä tulee kova peli, tähän kohtaan ei olisi ollut varaa hävitä. Siinä ottelussa meidän pitää olla valmis heti alusta saakka eri tavalla kuin tänään, Nelson ennakoi.

− Meidän pitää silloin pelata kovaa. Sellaiset pelit ovat siitä hauskoja, että niissä pystyy mittaamaan itsensä ja nousemaan sankariksi. Meidän täytyy se tehdä, Maroon hymähti.

» Lähetä palautetta toimitukselle