Yhdysvaltalaisnuorille ensimmäiset MM-osumat: ”Se tapahtui nopeasti”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Wood oli pelipäällä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Yhdysvallat kaatoi Valko-Venäjän Pietarin iltaottelussa 6-3-lukemin. Ottelu oli sinipaitojen hallintaa koko kuusikymmenminuuttisen, mutta Valko-Venäjä onnistui olemaan tehokas paikoissaan ja oli osin myös onnekas. Roolia ottelussa ottivat nuoret Auston Matthews ja Miles Wood.

Yhdysvaltojen nuoret pelaajat ottivat roolia, kun Yhdysvallat kaatoi Valko-Venäjän. Sekä 20-vuotias Miles Wood että tulevana kesänä ensimmäisten joukossa varattava 18-vuotias Auston Matthews viimeistelivät ensimmäiset maalinsa MM-tasolla. Matthews viimeisteli heti kerralla kaksi osumaa.

Molemmat nuorukaiset olivat tyytyväisiä taiston tauottua.

− Pelasimme tänään hyvin ja saimme käytettyä parasta ominaisuuttamme, eli luistelunopeutta, Wood summasi ottelun jälkeen.

− Eilinen peli ei ollut meiltä hyvä ja halusimme parantaa tähän otteluun. Nyt saimme luotua enemmän maalipaikkoja ja sitä kautta pystyimme hallitsemaan peliä, Matthews kertasi.

Woodin osuma oli joukkueelleen tärkeä, sillä sen myötä Yhdysvallat sai maalihanansa auki, kun pelikello oli ehtinyt kulua noin kymmenen minuuttia. Tuosta alkoi Yhdysvaltojen marssi kohti selvää voittoa.

Wood oli iloinen ensimmäisestä maajoukkueosumastaan.

− Se tapahtui aika nopeasti. Sain hyvän syötön viivalle, josta pääsin nousemaan hiukan ja lauoin nopeasti. Tällä kertaa sattui osumaan, Wood hymyili.

Wood kehui myös ketjukavereitaan.

− Pelasimme mielestäni ensimmäistä ottelua paremmin kumpaankin suuntaan ketjuna. Koko joukkueen esitys oli ehjempi, Wood kertoi.

Vaikka Valko-Venäjä oli kanveesissa käytännössä jo toisen erän jälkeen, eivät Valko-Venäjän fanit luovuttaneet missään vaiheessa, vaan pitivät ääntä läpi ottelun. Yhdysvaltalaisleirissä huomattiin myös tämä.

− Heidän faninsa ovat hulluja, joka varmasti antaa myös heille lisää energiaa. Valko-Venäjä oli kova joukkue, joka pelasi tunteella, yhdysvaltalaisvahti Mike Condon muotoili ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle