Wouter Peetersin tähtäimenä NHL

Muut Sarjat / Haastattelu
Peeters Jokereiden A-nuorten maalilla.
Kuva © Jokerit U20
Wouter Peeters on 18-vuotias belgialainen maalivahti, joka pelaa Suomessa Jokereiden A-nuorten paidassa. Jatkoaika haastatteli lupausta.

Wouter Peetersistä tuli NHL-historian toinen belgialainen varaus, kun Chicago Blackhawks valitsi hänet numerolla 83 tämän vuoden varaustilaisuudessa. Peeters tiesi, että hänellä oli mahdollisuus tulla varatuksi, muttei odottanut sen tapahtuvan niin aikaisin.

− Oli odotuksia, että minut voitaisiin varata kuudennella tai seitsemännellä kierroksella. Mutta ei ollenkaan näin aikaisessa vaiheessa, Peeters sanoo.

Hän mainitsee myös muita suosikkimuistojaan jääkiekosta tähän astisella urallaan.

− Viime vuonna teimme monta loistavaa pelimatkaa ulkomaille Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Toinen hieno muisto on ensimmäinen harjoitukseni ykkösjoukkueen kanssa Salzburgissa.

Peeters osallistui Blackhawksin lupausten leirille heinäkuussa.

− Se oli todella mukavaa. Kaikki pelaajat olivat siellä todella hyviä, taitavia ja nopeita. Muutamia isoja nimiä. Pääsin tapaamaan valmentajat ja muun henkilöstön. Oli todella hyvä, että menin sinne, jotta voin ottaa askeleen seuraavalle tasolle.

Hän siirtyi Salzburgiin 15-vuotiaana ja pelasi sen juniorijoukkueissa kolmen viime kauden ajan.

− Ensimmäisen kauden aikana paransin paljon tekniikkaani ja luisteluani. Seuraavalla paransin peliäni sekä aloin lukea peliä ja sijoittua paremmin. Viime kaudella pelasin paljon hyviä pelejä.

Peeters näkee joitain eroja suomalaisen ja itävaltalaisen jääkiekon välillä pelityylien osalta. Hän sanoo, että Suomen A-nuorten sarjassa peli on nopeampaa, kovempaa ja fyysisempää. Itävaltalainen peli on pehmeämpää. Mutta myös itävaltalaiset ovat hyvin taitavia, esimerkiksi Salzburgissa.

Siirto Jokereihin täksi kaudeksi

Peeters teki Jokereiden kanssa kaksivuotisen sopimuksen toukokuussa. Belgialainen vastasi varsin määrätietoisesti kysyttäessä ratkaisuun johtaineista syistä.

− Haluan tulla ammattilaispelaajaksi, päästä NHL:ään jonain päivänä. Se on unelmani. Olin jäämässä jumiin Salzburgin kakkosjoukkueessa. Suomella on hyvä todella maine maalivahdeista. Halusin saada hyvää maalivahtivalmennusta, jota saan täällä. Ja paljon pelejä, jos minusta tulee Jokereiden A-nuorten ykkösmaalivahti. Siirto oli jotain, mitä todella tarvitsin voidakseni kehittyä.

Peeters pelasi neljässä ottelussa junioriseurajoukkueiden maailmancupissa Venäjällä elokuussa, merkkauttaen päästettyjen maalien keskiarvon 2,76 ja torjuntaprosentin 89,9. Jokereiden A-nuoret sijoittuivat neljänneksi ollen turnauksen historiassa toinen suomalaisjoukkue, joka pelasi mitalipeleissä.

− Onnistuimme melko hyvin. Se oli monille pelaajistamme ensimmäinen kerta, jolloin he pelasivat muita kuin suomalaisjoukkueita vastaan. Minun silmissäni pelasimme melko hyviä pelejä. Väsyimme vain hieman turnauksen lopussa.

Hän kertoi myös vahvuuksistaan sekä osa-alueista, joita haluaisi pelaamisessaan parantaa.

− Vahvuuteni on, että pystyn liikkumaan hyvin. Osaan käyttää kokoani hyvin. Viime aikoina olen alkanut käyttää käsiäni enemmän, joten se osa-alue on parantumassa. Haluan parantaa kaikessa: parempaa luistelua, lisää nopeutta, ohjata kiekkoja paremmin ja lukea peliä paremmin.

Maalivahdeille on aina tärkeää pelata paljon, ja Peeters tietää, mitä hän haluaa saavuttaa tällä kaudella.

− Suurin tavoitteeni on tulla A-nuorten ykkösmaalivahdiksi, mikä tarkoittaisi, että pelaan paljon pelejä ja kehityn. Haluan harjoitella hyvin ja pelata hyviä otteluita. Jos voittaisimme mestaruuden, se olisi hienoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle