Westermarckilla jännittävät päätöshetket

LIIGA / Haastattelu
Westermarck (28) on mukana juhlimassa tasoitusosumaa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Harvoin saa jääkiekko-ottelu samanlaista loppua kuin Espoossa tiistaina. Varsinkin Victor Westermarck koki tunteiden äärilaidat, sillä hän istui viimeisen minuutin alkaessa rangaistusaitiossa.

Victor Westermarck sai kahden minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta ajassa 57.05. Hän itse ei ollut tuomiosta samaa mieltä.

- Mietin siinä, mistä jäähyn sain. No, ajattelin että äijät hoitaa tuon ja sitten on vielä 50 sekuntia aikaa tasoittaa peli.

- Näin sitten, että siellä on äijiä maalin edessä ja heitin sinne päin.

Osuma kuulutettiin ensin Westermarckin nimiin, mutta myöhemmin maalintekijäksi korjattiin Siim Liivik.

- Kyllä hän ohjasi sen siinä.

Westermarck on saanut kauden edetessä varsin hyvin vastuuta. Siitä osoituksena on se, että hän oli kentällä Bluesin hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

- Pelit ovat menneet hyvin. Palkinnoksi näkee, kun saa vastuuta. Täytyy sitten pelata hyvin ja osoittaa olevansa vastuun arvoinen.

Westermarck on tehnyt tähän mennessä tehot 1+5 kauden aikana. Bluesin tulokaspuolustajista Otso Rantakari on tehnyt pisteen enemmän, mutta Westermarckin otteet ovat olleet omassa päässä varmempia. Tehotilasto näyttää molemmilla viittä, Westermarckilla plussaa ja Rantakarilla miinusta.

- Kyllä pelini lähtee siitä, että hoidan omat jutut. Hyviä avauksia, ei mitään ylimääräistä.

Suurimman osan tiistain ottelusta Westermarck pelasi Mikko Kuukan parina. Myös Kuukka on profiloitunut puolustavaksi puolustajaksi, ja siinä Westermarck näkee positiivisia puolia.

- Hän on tosi hyvä pakkipari. Kokenut, antaa hyvin vinkkejä. Jos mokailen, hän paikkaa. Näen, että meillä on yhteispeli toiminut hyvin.

Bluesilla on neljän pelin viikko.

- Käydään verryttelemässä, sitten hyvät ruuat ja kotiin nukkumaan. Huomenna kevyttä harjoittelua ja sitten torstaina taas peliin. Mieluummin sitä pelataan kuin harjoitellan.

Victor Westermarckin pikkuveli Felix on myös päässyt haistelemaan liigatunnelmaa tällä kaudella. Vuoden ikäero on tuonut paljon yhteisiä kokemuksia.

- Ihan junnuissa pelattiin yhdessä. D-junnuissa hetkeksi tiet erosivat. A:ssa oltiin ensimmäinen vuosi ja viime vuoden loppu.

Victor kävi hakemassa kokemusta Tampereelta, mutta pelipaikkaa Tapparan liigamiehistöstä ei auennut.

- Se ei ihan lähtenyt niin kuin suunnittelin, mutta noita tulee. Se oli opettavainen kokemus. Kyllä minä sielläkin kehityin pelaajana.

- Tosi tyytyväinen olen nyt. Joukkue on hyvä ja täällä on siistiä pelata. Alkukaudestakin oli hyviä pelejä, mutta emme saaneet voittoa kaivettua. Nyt on saatu tulostakin.

Bluesin tasoituksen jälkeen moni varmasti odotteli jatkoaikaa. Roope Talajan maali kuitenkin jätti kolme pistettä Espooseen.

- En kyllä muista omalta uralta vastaavaa, Westermarck päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle