Westerlund yllättyi, kun avauspelistä muodostui hurlumheipeli

KHL / Haastattelu
Tappio Torpedolle sai Erkka Westerlundin mietteliääksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden pudotuspelikevään avausottelu Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan päättyi kirvelevään 6-4-tappioon. Ottelun lopputulos sai myös päävalmentaja Erkka Westerlundin mietteliääksi ja lyhytsanaiseksi.

Ennakkoon ottelusta odotettiin tarkkaa ja vähämaalista. Toisin kuitenkin kävi, ja jo avauserässä vierailijajoukkue Torpedo karkasi kaksi maalia edelle.

- Puolustettiin huonosti. Keskityimme enemmän hyökkäämiseen Siinä varmaankin se suurin syy, että pelistä tuli tällainen hurlumheipeli, päävalmentaja Erkka Westerlund totesi ottelun päätyttyä ja myönsi samalla yllättyneensä pelin muodostuttua maali-iloitteluksi.

Väitettä yli-innokkuudesta jokerikäskijä ei halunnut hyväksyä, vaan näki enemmänkin hyökkäys- ja puolustuspelin tasapainon syynä Torpedon lukuisiin vastahyökkäyksiin.

- Tarvitaan jokaisessa tilanteessa sitä, että jäällä ollaan valmiina reagoimaan tapahtumiin. Tänään sitten ei vain ollut kenttätasapaino kunnossa, ja vastustaja pääsi iskemään.

Toisessa erässä Jokerit sai puristettua itsensä jo tasoihin, mutta edelle se ei päässyt missään vaiheessa ottelua. Päätöserässä Torpedo väänsi itsensä jälleen väkisin johtoon, eikä antanut Jokereille tasoitusosumaa kotijoukkueen hurjasta kiristä huolimatta.

- Vastustaja pelasi hyvin pitkälti niin kuin odotimmekin. Vastustaja oli tullut odottamaan vastahyökkäyksiä. Ja kun he sellaisen saivat, niin hyökkäsivät todella nopeasti. Siinä meidänkin täytyy olla koko ajan valmiita puolustamaan, jokerivalmentaja mietti vastustajan pelitavasta.

Westerlundin osittain aiheesta kritisoima jokeripuolustus näytti alusta asti hapuilevalta ja hermostuneelta, eivätkä tanskalaisparin Philip LarsenJesper B. Jensen lisäksi muut pakkiparit päässet ottelussa omalle tasolleen.

- Ei voi olla tyytyväinen, jos päästää viisi maalia omiin. Me teimme kuitenkin neljä, mikä on hyvä määrä pudotuspeleissä, mutta ei se riitä, jos puolustamme näin huonosti, Westerlund muistutti.

Ei kommentteja tuomareista, Hagmanin tilanne epäselvä

Sekä Jokerit että Torpedo olivat lähteneet hakemaan ottelusta fyysistä yliotetta sarjan seuraavia pelejä varten. Kovia, mutta pääasiassa puhtaita taklauksia nähtiin näin ollen puolin ja toisin pitkin iltaa.

- Hallitsimme kyllä peliä ja pidimme kiekkoa, mutta vastustaja puolusti todella vahvasti, Westerlund tiivisti ottelun kulun.

Ottelun harmittavin tilanne nähtiin päätöserässä, kun Niklas Hagman joutui jättämään ottelun kesken rajun taklauksen jälkeen. Päävalmentajan mukaan miehen tilanne on epäselvä, ja ei ole vielä tietoa, pelaako Hagman seuraavassa ottelussa tiistaina.

Aivan ottelun päätösminuuteilla esiin nousi myös ottelun tuomaritoiminta, kun ensin Brandon Kozun kaadettiin ja hetkeä myöhemmin Jesse Joensuu sai jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka hidastuskuvien perusteella ei kunnolla edes osunut vastustajaan.

Erityisesti Kozun tuohtui tilanteesta ja pirstoi mailansa säpäleiksi nähtyään tuomareiden päätöksen. Miehellä oli kovasti asiaa tuomareille myös ottelun jälkeen. Päävalmentaja Westerlund oli tuomareiden suhteen vaitonaisemmalla mielellä, vaikka myönsikin, että hänen mielestään Hagmanin tilanne oli päähän kohdistunut taklaus.

- Ei ole syytä täällä alkaa kommentoimaan tuomareita. Tällainen linja olisi ehkä pitänyt pitää jo koko kauden ajan.

- Muutenkin nyt pelataan pudotuspelisarjaa, joten kaikki kommentit täältäpäin ovat lyhyempiä, mies naurahti ja poistui paikalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle