Westerlund ja Peltonen: "Kopillinen jätkiä uskoo unelmaamme"

MESTIS / Haastattelu
Peliittojen Niklas Westerlund pelaa toista kevättä putkeen Mestiksen pudotuspeleissä. Viime kaudella HeKi-kasvatti pelasi neljä pleijaripeliä Kiekko-Vantaan riveissä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Peliitat aloittaa keskiviikkona pudotuspelitaistonsa Turussa TUTOn vieraana. Selkeänä ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtevä Juhani Tammisen nippu saa vastaansa nälkäisen heinolalaisjoukkueen. Ainakin, jos Niklas Westerlundia ja Jesse Peltosta on uskominen.

– Ei varmaan kukaan odota meiltä mitään tuossa sarjassa. Pääasia on kuitenkin se, että tuolla on kopillinen jätkiä, jotka uskovat yhteiseen unelmaamme. Meillä on joukkueessa todella hyvä fiilis ja maha ei todellakaan täyttynyt vielä pelkästä pudotuspelipaikasta, Heinolan Kiekon kasvatti Niklas Westerlund toteaa innokkaana.

Peliittojen viimeinen iltaharjoitus ennen keskiviikon puolivälieräavausta hehkui rentoutta. Pelaajat nauttivat silmin nähden käsillä olevasta tilanteesta.

– Tämä on meille hieno haaste. Siellä on mökki Turussa täynnä ja kaikki paineet on kotijoukkueella. Me lähdemme rohkeasti pelaamaan, emmekä keskity mihinkään muuhun, Westerlundin tavoin Heinolassa kiekko-oppinsa ammentanut Jesse Peltonen pohtii.

Suomi-sarjan kautta Mestiksen pleijareihin

Lähes siirtorajalle asti Mikkelin Suomi-sarjajoukkue Hydraulic Oilersissa kiekkoillut Peltonen toteaa, että Mestis-uran ensimmäiset ottelut tulivat eteen nopeammin kuin hän oli itse ajatellut.

– En olisi kauden alkaessa uskonut, että pelaan yhtään Mestis-peliä. Ajattelin, että pelaan koko kauden Mikkelissä ja saan paljon miesten pelejä. Kutsu Mestis-joukkueen mukaan toki miellytti ja nyt näköjään pääsee pelaamaan jo pleijareitakin. Kaikki on käynyt niin nopeasti, ettei tässä ole ehtinyt paljon miettiä.

– Toki pelissäni on vielä paljon petrattavaa, mutta koko ajan hommat tulee tutummaksi ja tutummaksi, Peltonen analysoi innostuneena.

Westerlund toteaa, ettei varsinkaan alkukausi ollut henkilökohtaisella tasolla sitä, mitä hän odotti. Peliaikaa ei Mestis-joukkueesta juurikaan herunut.

– Joo, ei alkukausi mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut. Toisaalta joukkueen hyvä menestys miellytti, eikä oma asema niin paljon harmittanut.

Kovasti töitä pelipaikkansa eteen tehnyt Westerlund kävi kauden aikana pelaamassa Suomi-sarjan otteluita niin Mikkelin Hydraulic Oilersissa kuin Kotkan Titaaneissa.

– Niistä peleistä sain sitä kaivattua tuntumaa ja itseluottamusta. Nyt peliaikaa on tullut hyvin täälläkin. Todella hyvin mielin odotan pudotuspelien alkamista.

Peltonen (vas.), Westerlund ja Jukka Sompi saivat viimeiseen runkosarjaotteluun kavereikseen muitakin HeKi-kasvatteja. Tomi Stylman, Saku Laitinen, Jaakko Kauppi ja Joona Rönkkö pelaavat pääasiassa Vierumäellä A-nuorten Suomi-sarjaa.
Peltonen (vas.), Westerlund ja Jukka Sompi saivat viimeiseen runkosarjaotteluun kavereikseen muitakin HeKi-kasvatteja. Tomi Stylman, Saku Laitinen, Jaakko Kauppi ja Joona Rönkkö pelaavat pääasiassa Vierumäellä A-nuorten Suomi-sarjaa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi

Heinolalaiskolmikon yhteispeli löytymässä

Millä keinoin Peliitat lähtee ennakkosuosikkia haastamaan?

– Meidän pitää pistää jalat liikkeelle ja paineistaa TUTOn puolustusta. Paineet on heillä ja meidän pitää pyrkiä horjuttamaan heidän peruspeliään, Westerlund pohtii.

Peltonen toteaa, että turhan hienostelun voi jättää pois.

– Pelataan rohkeasti ja järkevästi ilman turhia hienouksia ja annetaan painetta heidän heikoimpaan kohtaansa, eli puolustukseen.

Samassa ketjussa pelaava laitahyökkääjäkaksikko on jo muutamissa peleissä pelannut yhdessä kolmannen HeKi-kasvatin, Jukka Sompin kanssa.

– Sompin kanssa pelaaminen on tosi mukavaa. Me ajattelemme jääkiekosta aikalailla samalla tavoin. Meistä kukaan ei ole mikään lätynheittäjä tai hienostelija. Me pelaamme yksinkertaisesti ja pyrimme myös hyökkäämään rohkeasti, Peltonen analysoi ketjuaan.

– Sompi on aina kolmantena miehenä puolustamassa. Me kaksi muuta voimme pelata tiedostaen, että Sompi paikkaa, jos jotain sattuu, Westerlund toteaa.

Nuorista heinolalaispelaajista huokuu erikoisella tavalla rauhallisuus. Kukaan ei näiltä veijareilta mitään odota. Peltosella ja Westerlundilla on iskun paikka.

– Kyllä me haluamme TUTOn pistää laulukuoroon, kaksikko päättää.

Lapsellinen unelma? Ehkä. Mitä sitten?

» Lähetä palautetta toimitukselle