Vuoti vakuutti valmennusjohdon

LIIGA / Haastattelu
Santeri Vuoti mainitsi kehittämistä vaativaksi osa-alueekseen voiman.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerhon 19-vuotias Santeri Vuoti ei ollut pelannut yhtään miesten ottelua ennen alkanutta harjoituskautta. Hämeenlinnan harjoitusturnauksen päättäneessä Jokerit-ottelussa vikkelä laitahyökkääjä pelasi jo kahdessa ketjussa.

Santeri Vuotin siirtyminen A-nuorista miesten peleihin ei ole ollut kevyin mahdollinen. Vuoti on pelannut nyt HPK:n liigajoukkueen mukana kolme harjoitusottelua, joissa kaikissa vastassa on ollut KHL-joukkue.

Ensimmäisen miesten pelinsä laituri pelasi Rovaniemellä Moskovan TsSKA:aa vastaan keskellä kovatempoista harjoituskautta. Jokereita vastaan pelatun ottelun kolmanteen erään mennessä Vuoti oli vakuuttanut valmennusjohdon jo niin, että mies pääsi pelaamaan kahdessa ketjussa Saku Salmisen loukkaannuttua.

HPK pelasi Jokereita vastaan selvästi harjoituskautensa parhaan ottelun ja myös Vuotin kehityskaari on osoittanut ylöspäin.

− Peli peliltä olen päässyt paremmin mukaan. Olen oppinut, miten mennä tilanteisiin, miten niistä pääsee ulos voittajana ja miten sijoittua. Itseluottamus on kertynyt ja sitä kautta on kulkenut paremmin, Vuoti mietti Jokerit-ottelun jälkeen.

Vastustajien kovuus kiehtoo

Pallokerhon päävalmentaja Pasi Arvonen ei mielellään nosta yksilöitä joukkueesta esille, mutta sanoi Jokerit-ottelun jälkeen Vuotin olleen koko viikonlopun vakuuttava.

Vuoti voisi pelata vielä kaksi kautta A-nuorissa. Jos nuori laituri kuitenkin jatkaa kentällä ja kentän ulkopuolella nähdyllä asenteella, paikka liigajoukkueessa on lähellä. Pienikokoinen laituri sanoo nauttivansa pelaamisesta sitä enemmän, mitä kovempia vastustajia eteen tulee. Miehen asenne vastustajien kovaan tasonnousuun on sellainen kuin kilpaurheilijalla kuuluukin olla.

− KHL-joukkueita vastaan on ollut hauska pelata. A-nuoriin verrattuna pelissä mennään enemmän päästä päähän. On tosi mukava pelata, kun vastustaja tulee kovaa joka tilanteeseen ja saa uusia haasteita. Pitää olla jatkuvasti tarkkana.

Työhaalareilla roima tasonnosto

HPK piti Jokereita ahtaalla lauantai-illan harjoituspelissä kovalla liikkeellä. Perjantain ottelussa Sibir Novosibirskia vastaan tempo pysyi yllä vain ensimmäisen erän. Jokereita vastaan tasonnosto riitti varsinaisella peliajalla tasapeliin. Jokerit voitti ottelun voittolaukauksilla.

− Puhuimme, että tänään teemme sovittuja juttuja 60 minuuttia. Kaikilla oli tänään työhaalarit niskassa, ei sen kummempaa, Vuoti kertoi.

Sovittu muutos näkyi myös Vuotin pelaamisessa. Reilu 70-kiloinen ja 172-senttinen Vuoti otti taklauksia vastaan, taklasi itse ja väläytteli luovuuttaan muun muassa tyylikkäällä takarautakikalla.

Vuoti myös mainitsi alkavan kauden tavoitteekseen liigapaikan. Maailman toiseksi kovimman sarjan joukkueita vastaan nähtyjen esitysten perusteella tavoite täyttyy hyvinkin nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle