Vuosi Amerikassa opetti muutakin kuin jääkiekkoa

LIIGA / Haastattelu
Ahlgren on päässyt käyttämään vahvuuksiaan.
Kuva © Timo Savela
Ässien nelosketju on pystynyt energiallaan painamaan peliä vastustajan päätyyn. Yksi liikkuva palanen on porilaisjoukkueen oma kasvatti Ville Ahlgren.

Juniorivuosina Ässien Ville Ahlgrenille tarjoutui tilaisuus, jota hän ei malttanut olla käyttämättä. Ahlgrenille tuli mahdollisuus siirtyä Pohjois-Amerikan juniorisarjaan Dallas Starsin alle 18-vuotiaiden joukkueeseen.

− Olihan se iso päätös nuorelle pojalle, siitä on kuitenkin kohta kahdeksan vuotta aikaa. Ajattelin silloin, että lähtemättä jättäminen kaduttaa varmasti.

Tier 1 Elite Hockey League on yksi arvostetuimmista ylemmän tason amatööriliigoista, josta on kuitenkin mahdollisuus nousta myös ammattimaisiin juniorisarjoihin. Muutto Yhdysvaltojen keskilännelle tarkoitti oppikoulua monissa eri asioissa.

− Sen vuoden ainoa anti ei todellakaan ollut vain jääkiekon parissa. Englannin taidoista on varmasti hyötyä jatkossa, ja muutenkin tuli mitattua omaa selvitymiskykyäni, mietti Ahlgren.

− Hetkeäkään ei ole tarvinnut sitä reissua katua.

Peli kulki kaukalossakin ihan mukavasti. 47 ottelussa Ässien hyökkääjä teki tehot 9+18. Pelikavereihin ei muodostunut valtavan läheistä sidettä, lähinnä tuttavuutta ylläpidetään Facebookissa. Yhden nimen Ahlgren mainitsi.

Seth Jones oli samaan aikaan kanssani tuossa joukkueessa, en ole ollut hänen kanssaan puheissa, veisteli Ahlgren.

− Mukava on kuitenkin ollut seurata hänen kehitystään. Hänestä puhuttiin aika paljon jo tuolloin.

Ässissä Ahlgren on viime aikoina pelannut nelosketjun laidalla. Välillä kolmikko on koostunut pelkästään noin parikymppisistä vipeltäjistä, välillä taas laidalla on pelannut Pat Mullane tai Lukko-ottelun tavoin Toni Kallela.

Tammikuun lopun peräkkäisissä Satakunnan kohtaamisissa nelosketju väläytteli osaamistaan myös hyökkäyssuuntaan.

Arttu Ruotsalainen on todella hyvä sentteri. Siinä pääsen käyttämään nopeuttani, joka on minun vahvuuteni, kertoi Ahlgren.

− Peli Raumalla meni minulta paremmin, nyt en päässyt jostain syystä samanlaiseen vauhtiin. Alamme kuitenkin löytää toisiamme kentällä, ja puhumme paljon keskenämme.

Nelosketju oli lauantaina jäällä yhden takaiskun aikana, mutta toisaalta loivat myös tilanteita Lukon päädyssä.

− Onneksi toiset kaverit olivat niin liekeissä, että voitto irtosi, hymyili Ahlgren.

» Lähetä palautetta toimitukselle