Tapola oli ottelun jälkeen tuohtunut Finleyn taklauksesta.

Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Voittoon tyytyväinen Tapola ruoti vastustajaa kovasanaisesti: "Ei ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa"

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli onnellinen omiensa voitosta, mutta ruoti kovasanaisesti HIFK-puolustaja Joe Finleyn taklausta Sebastian Repoon ottelun päätöserässä.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen omiensa otteisiin, ja kolmanteen kiinnitykseen finaalipaikasta. Tapola kritisoi myös HIFK-pelaajien, ja erityisesti Joe Finleyn, tekemisiä kentällä.

− Tänään avausmaalin merkitys oli iso. Tiesimme, että HIFK tulee alussa lujaa. Pystyimme puolustamaan sen hyvin. Kärkijätkät ottivat johtajuutta ja näyttivät esimerkkiä, kehui Tapola omiaan.

Tappara onnistui pelaamaan maanantain ottelussa jäähyttömästi. Tapola näki selvän syyn puhtaaseen peliin. Ottelussa oli myös tilanteita, joista joku tuomari olisi voinut viheltää rangaistuksen myös vierasjoukkueelle.

− Mielipideasioita, muttei mitään selviä tilanteita. Pysyimme jalalla sisäpuolella, ja pystyimme puolustamaan mailalla viisaasti, analysoi Tapola kirvesrintojen suoritusta.

Tapparan ylivoima tökki ajoittain illan ottelussa. Aiemmin kaudella kirvesrintojen peli on pyörinyt näyttävästi.

− Ylivoima ei ole hengähdys-, vaan maalintekopaikka. Tämä näytti kuitenkin nimenomaan pudotuspelikiekolta. Taisi olla yhdestoista peli tänä keväänä. Se joka pystyy tässä paikassa raapimaan itsestään hyviä suorituksia, on kova pelaaja, Tapola latasi.

Helsinkiläisten puolustaja Joe Finley taklasi rajusti Tapparan Sebastian Repoa ottelun päätöserässä. Keskialueella tapahtuneessa tilanteessa Repo oli luopunut kiekosta, kun Finley tuli sivusuunnassa taklaamaan hyökkääjää.

Tappara-luotsi oli erittäin tuohtunut Finleyn taklauksesta, eikä silitellyt yhdysvaltalaispuolustajan päätä lausunnoissaan tilanteesta.

− Minun mielestäni Finleyn taklaus oli todella törkeä. Hän selvästi näki, että Repo oli luopunut kiekosta, ja tarkoituksella haki vahingoittavaa taklausta. Sillä ei ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa, Tapola kiehui.

Tapola kertoi tiedostavansa, että jääkiekossa sattuu ikäviä tilanteita taklausten jälkeen, mutta Finleyn tilanne ei hänen mielestään ollut sellainen. Micke-Max Åstenin huitomistapaus sai kirvesrintojen päävalmentajalta ainakin osittaisen synninpäästön.

− Ymmärrän, että joskus voi tulla sellaisia tilanteita, että yrität taklata laidan lähellä, ja joku pyörähtää tai kääntyy. Tuossa oli tahallinen vahingoittamisyritys. Åstenin huitaisu oli ennemminkin hetkellinen kuumeneminen.

Tapparan toisen maalin jälkeen jännite kasvoi, ja saattoi käydä mielessä, että HIFK hakisi asetelmia keskiviikon peliä varten kovilla otteilla. Tapola tiedosti tilanteen, ja kertoi joukkueen valmistautumisesta vastaavanlaisiin tilanteisiin.

− Tuollaisissa tilanteissa meillä on suunnitelma, ketä laitamme kentälle. Täytyy olla sellaisia pelaajia, jotka pystyvät vastaamaan, jos jotain tapahtuu.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tapola näkee Tapparassa pitkälle ulottuvia elementtejä − Suomi on pysynyt lajin muutoksessa mukana

LIIGA | 25.10.2017 17:00
Tapparaan kahteen mestaruuteen valmentaneen Jussi Tapolan uralla puhaltavat uudet tuulet. Nykyinen pesti vie miestä ympäri Eurooppaa kiekkosarjasta toiseen. lue lisää

Tappara siirtää Suomen kuumimman valmentajan muihin tehtäviin – Rautakorvella edessä kolossaaliset paineet

LIIGA | 27.4.2017 22:41
Tapparan kahteen peräkkäiseen mestaruuteen valmentanut Jussi Tapola siirtyy ensi kaudella joukkueen urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Päävalmentajaksi palaa Jukka Rautakorpi, jonka ura on Tapolaan verrattuna laskusuunnassa. Tapparan ratkaisua ei voi kuin ihmetellä. lue lisää

Rautakorpi ylisti jääkiekon juhlaa − "Urheilu on voittamista ja häviämistä"

LIIGA | 26.4.2018 22:19
Jukka Rautakorpi antoi tunnustusta Kärpille, kiitti vuolaasti yleisöä ja kertasi tasaisen sarjan tapahtumia. Kokenut luotsi jäi jälleen kerran hopealle, mutta oli silti tyytyväinen Tapparan kauteen. lue lisää

Kärpät on Suomen mestari 2018

LIIGA | 26.4.2018 20:58
Kärpät on voittanut Suomen mestaruuden kaudella 2017-18. Oululaiset voittivat Tapparan finaalisarjassa voitoin 4−2. lue lisää

Kärppien pelimäärä näkyy puolustajien kuormituksessa

LIIGA | 26.4.2018 15:43
Ennen finaaleja puhuttiin miten Kärppien ja HIFK:n välieräsarjan venyminen seitsemään peliin voi antaa edun Tapparalle, joka selvitti välierät TPS:ää vastaan suoraan neljässä ottelussa. Paljonko tämä kuormitus itse asiassa näkyy pelaajien peliajassa? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Veli-Matti Vittasmäki

Tappara #33 L p
s. 1990 Turku
186CM / 98KG
SOPIMUS: 2020