Tapola oli ottelun jälkeen tuohtunut Finleyn taklauksesta.

Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Voittoon tyytyväinen Tapola ruoti vastustajaa kovasanaisesti: "Ei ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa"

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli onnellinen omiensa voitosta, mutta ruoti kovasanaisesti HIFK-puolustaja Joe Finleyn taklausta Sebastian Repoon ottelun päätöserässä.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli tyytyväinen omiensa otteisiin, ja kolmanteen kiinnitykseen finaalipaikasta. Tapola kritisoi myös HIFK-pelaajien, ja erityisesti Joe Finleyn, tekemisiä kentällä.

− Tänään avausmaalin merkitys oli iso. Tiesimme, että HIFK tulee alussa lujaa. Pystyimme puolustamaan sen hyvin. Kärkijätkät ottivat johtajuutta ja näyttivät esimerkkiä, kehui Tapola omiaan.

Tappara onnistui pelaamaan maanantain ottelussa jäähyttömästi. Tapola näki selvän syyn puhtaaseen peliin. Ottelussa oli myös tilanteita, joista joku tuomari olisi voinut viheltää rangaistuksen myös vierasjoukkueelle.

− Mielipideasioita, muttei mitään selviä tilanteita. Pysyimme jalalla sisäpuolella, ja pystyimme puolustamaan mailalla viisaasti, analysoi Tapola kirvesrintojen suoritusta.

Tapparan ylivoima tökki ajoittain illan ottelussa. Aiemmin kaudella kirvesrintojen peli on pyörinyt näyttävästi.

− Ylivoima ei ole hengähdys-, vaan maalintekopaikka. Tämä näytti kuitenkin nimenomaan pudotuspelikiekolta. Taisi olla yhdestoista peli tänä keväänä. Se joka pystyy tässä paikassa raapimaan itsestään hyviä suorituksia, on kova pelaaja, Tapola latasi.

Helsinkiläisten puolustaja Joe Finley taklasi rajusti Tapparan Sebastian Repoa ottelun päätöserässä. Keskialueella tapahtuneessa tilanteessa Repo oli luopunut kiekosta, kun Finley tuli sivusuunnassa taklaamaan hyökkääjää.

Tappara-luotsi oli erittäin tuohtunut Finleyn taklauksesta, eikä silitellyt yhdysvaltalaispuolustajan päätä lausunnoissaan tilanteesta.

− Minun mielestäni Finleyn taklaus oli todella törkeä. Hän selvästi näki, että Repo oli luopunut kiekosta, ja tarkoituksella haki vahingoittavaa taklausta. Sillä ei ollut mitään tekemistä jääkiekon kanssa, Tapola kiehui.

Tapola kertoi tiedostavansa, että jääkiekossa sattuu ikäviä tilanteita taklausten jälkeen, mutta Finleyn tilanne ei hänen mielestään ollut sellainen. Micke-Max Åstenin huitomistapaus sai kirvesrintojen päävalmentajalta ainakin osittaisen synninpäästön.

− Ymmärrän, että joskus voi tulla sellaisia tilanteita, että yrität taklata laidan lähellä, ja joku pyörähtää tai kääntyy. Tuossa oli tahallinen vahingoittamisyritys. Åstenin huitaisu oli ennemminkin hetkellinen kuumeneminen.

Tapparan toisen maalin jälkeen jännite kasvoi, ja saattoi käydä mielessä, että HIFK hakisi asetelmia keskiviikon peliä varten kovilla otteilla. Tapola tiedosti tilanteen, ja kertoi joukkueen valmistautumisesta vastaavanlaisiin tilanteisiin.

− Tuollaisissa tilanteissa meillä on suunnitelma, ketä laitamme kentälle. Täytyy olla sellaisia pelaajia, jotka pystyvät vastaamaan, jos jotain tapahtuu.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tapola näkee Tapparassa pitkälle ulottuvia elementtejä − Suomi on pysynyt lajin muutoksessa mukana

LIIGA | 25.10.2017 17:00
Tapparaan kahteen mestaruuteen valmentaneen Jussi Tapolan uralla puhaltavat uudet tuulet. Nykyinen pesti vie miestä ympäri Eurooppaa kiekkosarjasta toiseen. lue lisää

Tappara siirtää Suomen kuumimman valmentajan muihin tehtäviin – Rautakorvella edessä kolossaaliset paineet

LIIGA | 27.4.2017 22:41
Tapparan kahteen peräkkäiseen mestaruuteen valmentanut Jussi Tapola siirtyy ensi kaudella joukkueen urheilu- ja kehitysjohtajaksi. Päävalmentajaksi palaa Jukka Rautakorpi, jonka ura on Tapolaan verrattuna laskusuunnassa. Tapparan ratkaisua ei voi kuin ihmetellä. lue lisää

Tapola ja Törmänen puntaroivat erikoistilanteisiin ratkennutta ottelua − "Ketsuppipulloefekti hyvään paikkaan"

LIIGA | 8.4.2017 20:06
HIFK otti arvokkaan voiton Tapparasta välieräsarjan kolmannessa ottelussa. Joukkueiden valmentajat kommentoivat ottelun tapahtumia omilta näkökannoiltaan. lue lisää

HIFK:n ja Tapparan päävalmentajat suhtautuvat sarjaan maltilla − "Montaa asiaa ei voi joukkueelle viedä yhtä aikaa"

LIIGA | 6.4.2017 21:51
Tappara otti jo toisen voittonsa välierissä, kun se kellisti HIFK:n vakuuttavan esityksen jälkeen Helsingissä sarjan toisessa ottelussa. Joukkueiden päävalmentajat analysoivat ottelua omilta kanteiltaan. lue lisää

Turhaan korjataan valmennus, joka ei ole rikki

LIIGA | 26.1.2017 12:00
Valmentajanvaihdoksia tapahtuu monilla eri perusteluilla. Pääsarjatason palloilujoukkueen päävalmentajan pesti lienee yksi urheilumaailman tuulisimmista paikoista, vaikka se onkin niin himoittu. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKTappara
"Kuumat yksilöt HPK:n etu"
Kauden alavireisesti pelannut HPK tuskaili viimeistelynsä kanssa, mutta viime otteluissa tehot ovat palanneet Hämeenlinnaan. Joukkue on intoutunut viiden ottelun voittoputkeen, jonka aikana on syntynyt 18 osumaa. Tapparalla on vastaavasti menossa vaisumpi jakso, jonka aikana viimeistely on ollut tehotonta. HPK:lla on kuumemmat yksilöt ja hurmostila päällä.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
PelicansJYP
"Reissaaminen painaa JYPin jaloissa"
JYP on tämän kauden aikana tottunut reissaamiseen, mutta matkustus vie aina veronsa, vaikka edellisen ottelun jälkeen joukkueella onkin ollut kaksi lepopäivää. Pelicans hävisi kaksikon edellisen kohtaamisen viime lauantaina, mutta marginaalit olivat pienet. Pelillisesti tasaisen kaksikon kohtaamisessa kotietu sekä pienikin lepoetu nousevat arvoonsa.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
SaiPaKalPa
"SaiPa roikkuu mukana"
SaiPa on ailahdellut viime aikoina, mutta kotiotteluissaan se on pystynyt venymään neljään peräkkäiseen voittoon. KalPalla on ollut vaikeuksia vieraspelaamisessaan. Joulutauon jälkeen kuopiolaiset ovat saaneet täyden pistepotin vain kertaalleen viidellä yrittämällä. Kokonaisuutena KalPa on astetta terävämmässä vireessä, mutta SaiPan kyky roikkua otteluissa mukana kannattaa ottaa huomioon.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Otso Rantakari

Tappara #52 R p
s. 1993 Helsinki
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2018