Voittomaalin tehnyt Riska: "Helpotus, että viimeinkin pisteitä"

LIIGA / Haastattelu
Kiekko on maalissa, Sport juhlii.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Sport nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Espoosta. Voittomaalista vastasi seuraan täksi kaudeksi palannut oma kasvatti Erik Riska.

Erik Riska teki voittomaalinsa hänelle tyypilliseen tapaan maalin edestä, jossa hän voitti kaksinkamppailussa huomattavasti isomman Olli Malmivaaran.

− Ainakin tällä kaudella on maalit tulleet tuosta paikasta. Siinä minun pitääkin olla ja koputtaa puuta, että olen jatkossakin, Riska kertoi.

Sportille vierasvoitto oli ensimmäinen. Riska ei myönnä sen muuttavan erityisesti mitään.

− Sillä lailla helpotus, että tuli viimeinkin pisteitä. Ei tämä meidän parasta peliämme vieläkään ollut. On ollut parempiakin pelejä, voittomaalin tehnyt Riska analysoi.

− Fiksua pelaamista kuitenkin. Kun mentiin kolmannessa erässä johtoon, ei annettu Bluesille mahdollisuuttakaan. Toki aina voi yksi pomppu mennä, mutta lähellä tasoitus ei ollut, Riska myönsi.

− Kiertäminen olisi raskaampaa, jos olisimme pelanneet huonosti. Tehdään kuitenkin joka ilta parhaamme ja se (voitto) on ollut lähellä monta kertaa.

Sportin vieraskiertue jatkuu heti lauantaina, kun vaasalaisryhmä matkaa Hämeenlinnaan. Onko seuraavaan vieraspeliin helpompi lähteä, kun on voitto alla?

− Voitto antaa energiaa.

Sportin riveissä pelasi ensimmäistä otteluaan tšekkivahvistus Ivan Rachunek. Uudesta pelaajasta Riskalla on hyvää sanottavaa.

− Jos miettii, että on tullut eilen ja treenannut meidän kanssa vain tänään, niin hän on pelimies.

» Lähetä palautetta toimitukselle