Viuhkola hakee Hokista nostetta uralleen

MESTIS / Haastattelu
Viuhkola on juhlinut Kärpissä Suomen mestaruutta viidesti.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Jari Viuhkola pelasi perjantai-iltana ensimmäisen Mestis-ottelunsa Hokin paidassa. Edellisen kerran viime keväänä pelanneen keskushyökkääjän otteissa näkyi vielä pelaamattomuus, mutta varmalla peruspelaamisellaan mies rauhoitti nuoren joukkueensa otteita hyvin.

535 runkosarjaottelua Liigassa, 385 tehopistettä, viisi Suomen mestaruutta, kaksi MM-mitalia. Tällaisten meriittien pelaajia ei Mestiksessä joka päivä nähdä. Alkuviikosta pohjoissuomalaisissa jääkiekkopiireissä kuohui, kun Kärppien monivuotinen luottopelaaja Jari Viuhkola teki sopimuksen Hokin kanssa.

− Hyvillä mielin tulin Kajaaniin. Oli hieno homma, että Hokki pystyi ottamaan minut tänne ja pääsee hyvässä joukkueessa harjoittelemaan ja pelaamaan. Liigasta ei löytynyt paikkaa, niin kyllä ihan mielelläni tulin. Hienoa olla täällä, olen nauttinut, kiitteli Viuhkola ja jatkoi:

− Lähtökohta oli se, että johonkin piti päästä pelaamaan. Pitkään olin harjoitellut Oulussa ja joukkueharjoituksiin ja peleihin piti päästä. Tänne tulin sitten hakemaan tuntumaa ja antamaan näyttöjä jatkoa varten.

Otteissa vielä paljon parannettavaa

0-2-tappioon päättyneessä Kiekko-Vantaa-ottelussa Viuhkola näki parantamista niin omissa kuin joukkueensakin otteissa.

− Tappio kyllä harmittaa, kun voitosta kuitenkin aina pelataan. Ajoittain pelattiin hyvin, ajoittain oli vaikeampia hetkiä. Kiekollinen peli oli ehkä vähän huonoa, vastustaja pääsi painamaan ja vähän lahjoitettiin paikkojakin kaverille. Paikkoja oli meilläkin paljon, maalinteko oli sitten toinen petraamisen aihe, hyökkääjä pohdiskeli joukkueensa esitystä.

− Omaa suoritusta täytyy katsoa isossa kuvassa. Huhtikuussa viimeisin peli ja paljon on tapahtunut kaiken näköistä. Siihen nähden ihan ok-suoritus, ihan tyytyväinen olen. Paljon on parannettavaa, mutta se tulee sitten pelaamisen ja treenaamisen kautta.

Viuhkola istutettiin ottelussa Hokin kakkosketjuun Niklas Näpin ja Niko Saarenpään väliin. Molemmat miehet olivat hänelle täysin uusia pelikavereita.

− Paljon oli ketjunkin pelissä parantamista. Ei paljoa yhteisiä kokemuksia vielä ole. Yritettiin tehdä hommia kovasti. Yksi maali meni omiin ja yhtään ei tehty, joten eihän siihen tyytyväinen voi olla, sanoi Viuhkola.

Uudessa joukkueessa nuoruutta ja taitoa

Vasta viikon verran uuden joukkueensa mukana olleen sentterin rooli joukkueen kopissa on vielä hieman hakusessa, mutta kokeneena pelaajan hän yrittää kannustaa nuorta joukkuetta.

− Aika vähän on vielä yhteisiä tapahtumia, keskiviikon pelissäkin olin itse sairaana. Parit treenit olen ehtinyt vasta vetää. Toki nuoressa joukkueessa yritän pelissä olla äänessäkin ja kannustaa ja neuvoa muita.

Hokin joukkueessa pelaa paljon nuoria, kärppätaustaisia pelaajia. Viuhkola kokeekin tämän hyväksi asiaksi, erityisesti hotellissa asuessaan perheen ollessa Oulussa.

− Perhe on tosiaan siellä. Aikalailla hotellielämäähän tämä on ollut. Onneksi on noita muita Oulun poikia myös tuolla hotellilla, niin saa ajan kulumaan, hän kertoo.

Uutta joukkuettaan hän kuvaa ensituntumalta taitavaksi. Mestis-kiekon Viuhkola kokee hieman erilaisena verrattuna Liiga-peleihin.

− Paljon on taitavia pelaajia ja nuori joukkue, niinkuin Mestiksessä on yleensä. Onhan se vähän erilaista Liiga-peleihin ja -harjoituksiin verrattuna. Ainakin itselleni ihan piristävääkin tämä on.

Tavoitteet yhä korkeammalla

Viuhkolan tavoitteet ovat kuitenkin yhä korkeammilla sarjatasoilla, joko Liigassa tai ulkomailla.

− Kyllähän se ajatuksena oli tänne tullessa, että tämän kautta pääsisi johonkin vielä näyttämään. Mennään päivä kerrallaan eteenpäin ja paljon täytyy parantaa, että paikan siellä ansaitsee, toteaa Viuhkola.

Tälle kaudelle hän ei kuitenkaan ota kummempia paineita asettamalla suuria tavoitteita.

− Tällä hetkellä ei nyt loppukaudeksi ole sen kummempia tavoitteita, mennään nyt tätä etappia tässä. Ykkösasia tällä hetkellä on nyt päästä sille tasolle, jolla on joskus ollut ja siihen on vielä matkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle