Virtaselle mahantäytteeksi niin aamu- kuin iltaporilainen

LIIGA / Haastattelu
Jonne Virtanen uurasti jälleen mallikelpoisesti, vaikkei pisteitä tullutkaan.
Lukon rynnistys alkumetreillä oli vakuuttavaa ja suurinta vastuuta siitä kantoi Lukon kolmosketju. Jonne Virtasen johtama kolmikko ei tehopisteillä juhlinut, mutta aiheutti suuria vaikeuksia Ässien puolustajille aggressiivisella pelaamisellaan.

Kun Jonne Virtanen saapui Raumalle kesällä, oli hänet helppo nimetä ehdokaslistan kärkinimiin puhuttaessa seuraavasta Äijänsuon kulttipelaajasta. 26-vuotias hyökkääjä onkin saanut nauttia omien kannattajien arvostusta. Rumpujen kiihtyvä kohina Virtasen lähestyessä vastustajan kiekollista pelaajaa on normaalia kiivaampi.

Varsinkin ottelun alussa tämä oli tuttu näky. Kolmosketjussa Olavi Vauhkosen ja Teemu Nurmen kanssa hyökätessään he olivat iso ongelma vastustajan puolustajille ottelun alkupuoliskolla. Ässien puolustajat eivät tahtoneet päästä millään kontrolloidusti omista pois. Kaikki kuitenkin lopahti Ässien 1-0-johtomaaliin.

- Kaveri teki maalin ja reagoitiin siihen väärin, näki Virtanen vahvan alkulatauksen hiipumisen syyksi.

Vaikka Lukko palasi voittojen tielle ja teki sen vielä makoisassa paikassa, jäi turkulaislähtöiselle hyökkääjälle hieman paha sivumaku kaihertamaan voiton riemua.

- Täytyy olla tyytyväinen että saatiin pari pojoa, peli ei ollut kuitenkaan hirveen erikoinen. Täytyy parantaa sitä tauon jälkeen. Ei kuitenkaan mitään katastrofia ollut, järkeili Virtanen.

Myöskään oman ketjun panokseen ei keskuhyökkääjä ollut täysin tyytyväinen, vaikka myönsi alun olleen myös hänen johtamaltaan kentälliseltä vahva ja intensiivinen.

- Täytyy tauolla tehdä videotyötä, että miten peliä saataisiin vielä paremmaksi.

Ottelu oli toisen erän päätöshetkien maalilla 2-0 vieraille, mutta se ei lannistanut sinikeltaisia. Mika Niemen luvattoman helposti viimeistelemä soolomaali kaiversi Virtasen mieltä.

- Enemmänkin se maali potki perseelle. Aika ilmainen maali kuitenkin.

Kuten sanottua, Lukko ei lannistunut vaan nousi jälleen takaa-ajoasemasta tasoihin eikä varmasti ketään yllätä, että se tapahtui ylivoimien kautta. Teemu Nurmen 2-2-tasoitus oli vielä ylivoimamaali tilastojen mukaisesti, mutta Janne Niskalan hevosenpotku ehti lähteä juuri, kun Ässät oli tappanut 5-3-alivoimansa. Virtasella oli kristallinkirkas näkemys siitä, mikä käänsi ottelun isännille.

- Meidän kärkipelaajat. Kärki oli jälleen terävä ja ihan omaa luokkaansa, tuli Virtasen vastaus ilman miettimisaikaa.

Sosiaalisessa mediassa Jonne Virtanen tunnetaan letkautuksistaan, jotka keräävät huomiota yli seurarajojen. Tänään hyökkääjäkolossi oli jälleen huomion keskipisteenä, kun hän lähetti aamulla videoterveiset vieraaksi saapuville porilaisille Lukon YouTube-kanavan kautta. Kommentti kyseisen tervehdyksen valmistumisvaiheista oli kylmänviileää sorttia, kuten mieheltä yleensä voi odottaa.

- Siinähän se, terveiset vain grillille. Olisin voinut muutaman porilaisen enemmänkin syödä, murjaisi Virtanen.