Virtalan veljekset vauhdissa

Kajaanin Hokin voittoisan kulun takaa löytyy veljekset, jotka välillä olivat hyvin näkyvässä roolissa. Virtalan kaksikko teki tuhojaan jäällä ja kopissa veijarit pitivät huolen, että rauha oli poissa.

Uudenkaupungin kiekkokoulun kasvatit myöntävät, että veljen kanssa pelaaminen oli hienoa ja he eivät näe siinä mitään haittaa.

- Ihan mukavaa se oli, melkeinpä joukkuekaveri muiden mukana, 21-vuotias Marko virnistää.

- Kyllä se hienoa oli pelata samassa joukkueessa, etenkin kun peli kulki molemmilla ihan hyvin, 23-vuotias Teemu kehuu.

Pojat kiistävät, että omalle veljelle tulee riitaan asti annettua palautetta. Kertaakaan kauden aikana ei Hokin kopissa painittu, joten sulassa sovussa veljekset elelivät.

- Yllättävän vähän ja ei juuri lainkaan tuli annettua avointa palautetta. Isoveljeltä tulee hyviä neuvoja, Marko miettii.

- Kyllä sitä tuli varmasti hieman kärkkäämmin annettua Markolle kuin muille joukkuekavereille, isoveli tunnustaa.

- Enää ei ole painiksi mennyt. Nuorempana meni lähes päivittäin, muttei enää. Yhdellä pienellä sanasodalla selvittiin tämä kausi, Teemu paljastaa.

Murteen oppitunteja

Virtalat ovat kotoisin Uudestakaupungista ja Jääkotkien kasvatteja. Hyökkääjäkaksikko nauraa, kun tulee puhe murteesta. Kuulemma joukkuekaveritkin pääsivät oppitunneille oikeasta puheesta.

- Kyllä kai kaikki selvää saa, vaikka välillä tulee kuittia jostain päin, juniori sanoo.

- Kyllä ne ymmärtää, Haverisen kanssa oli hyviä murrevääntöjä pitkin kautta ja Nikoskelainen kävi lyhyen oppimäärän Ukin murteesta, koska joutui meidän kanssa samaan hotellihuoneeseen ja hotellireissuja oli kuitenkin melko paljon, seniori lisää.

Kajaaniin pojat matkasivat hieman eri kautta. Teemu oli pelannut aikaisemmin Jääkotkissa ja KooKoossa ja viime kausi oli toinen Hokissa.

- Suurin syy Kajaaniin tuloon oli silloinen valmentaja Kolek ja olin kuullut paljon hyvää hänestä valmentajana ja pelaajien kehittäjänä. Myös Hokin iloinen hyökkäävä pelitapa kiinnosti, kaksi seuraavaa kautta KalPassa kiekkoileva Teemu kertoo.

Vanhempaa Virtalaa kosiskeltiin jopa kesken kauden muutamaan liigaseuraan, mutta turhaan.

- Oli muutamista seuroista kyselyitä, mutta päätös olla lähtemättä oli täysin oma valinta ja olen tyytyväinen ratkaisuuni, hän muistelee.

- Veli kehui Kajaania ja puheli minusta täällä Kajaanissa. Niinpä tuli sitten lähdettyä kokeilemaan. Itsellä on vielä ensi kausi avoinna ja katsellaan rauhassa, Marko juttelee.

Syyt mestaruuden voittoon

Monelle tuli pienoisena yllätyksenä pienen Hokin väkevä pelaaminen tärkeimmillä hetkillä ja usko voittoon. Nyt on veljesten tunnustusten aika. Mikä teki joukkueesta voittajia ja mestareita?

- Ensimmäinen asia on tietenkin joukkuehenki ja se oli aivan maaginen. Lisäksi kova liike ja tahto, todella kova puolustus ja melko taitavat hyökkääjät, Marko luettelee.

- Hokki ei tosiaan ollut ylivoimainen, kuka tahansa neljästä parhaasta joukkueesta olisi voinut voittaa mestaruuden. Joukkueen tasaisuus ja leveys, sarjan paras puolustus ja tasaisin maalivahtikaksikko olivat suuria asioita, mutta joukkuehenki oli niin loistava, että se vei meidät mestaruuteen, Teemu analysoi.

Mahtavasta joukkuehengestä kertoo hyvin se, että Teemu pelasi kaikki finaalipelit kuumeessa ja myöntää, että se oli tyhmää mutta tekisi sen silti uudestaan joukkueen ja mestaruuden eteen.

Marko taas istui kauden ensimmäisen jäähynsä aivan viimeisen pelin loppuminuuteilla ja kärsi kovasti.

- Ei ollut tarkoitettu juttu, sattui vaan tulemaan siihen väliin ja kyllä jännitti jäähyaitiossa!

Mestaruuden jälkeen oli jos jonkinmoista juhlaa ja tapahtumaa ja pelaajilla riitti vientiä. Vieläkö on nuorilla miehillä pää kipeä?

- Loistavia ja unohtumattomia hetkiä on tosiaan vietetty. Siellä on kyllä ollut kaikenlaisia kissanristiäisiä ja koiranhautajaisia, mutta kyllä sieltä muistikuvia löytyy paljon, mitä on hieno muistella myöhemmin, Teemu kuvailee.

- No nyt on jo vierähtänyt tovi niin on päänsärky kerennyt laantua. Mukavat juhlathan ne oli ja poikaa kierrätettiin missä milloinkin. Ehkä torilta muistaa eniten, porukkaa oli kivasti ja oli mukava tunnelma, Marko sanoo.

Teemulla oli torilla jalassa punaiset toppasaappaat, jotka herättivät suurta hilpeyttä muissa. Mies kieltää omistavansa moiset.

- Kyllä ne kengät oli lainassa Uitolta. Se piti niitä koko talven ja luuli niitä tyylikkäiksi!

Vilkkaitten veijareiden viiltävät analyysit toisistaan

Tappeluilta vältyttiin, kun hyökkääjäkaksikko arvioi toisiaan pelaajina ja ihmisinä. Joko he halusivat olla kohteliaita toisilleen tai sitten viikarit tulevat toimeen loistavasti.

- Teemu on meistä temperamenttisempi, rauhallisempi ja ehkä jopa vitsikkäämpi. Pelaajana se on sellainen syöttökone, joka näkee kentällä kaiken, maaginen ylivoimapelaaja, pikkuveli kehuu.

- Ei huolta huomisesta kunhan tänään on vaan hauskaa -lause kertoo paljon Makesta ihmisenä, Teemu nauraa.

- Pelaajana nöyrä, periksiantamaton, tekee ketjukavereiden pelaamisen helpoksi ja näköjään yllättävän kova ratkomaan tärkeitä otteluita, isoveli hämmästelee.

- Markolta voisin ottaa laukauksen ja asenteen! Ja vaihdossa voisin antaa taiteilijaluonteen, että pääsisin itse eroon siitä leimasta, hän tunnustaa.

- Teemun pelisilmän voisin ottaa, koska silloin näkisin koko kentän paremmin. En ominaisuuksista antaisi muuta kuin vähän rämäpäisyyttä välillä kontaktitilanteisiin, Marko puolestaan pohtii.

Kumpikaan veljeksistä ei varmasti äkkiä sanattomaksi jää, mutta Markon mukaan tilanteesta riippuen sormi kohdistuu Teemuun, kun etsitään pahempaa suunsoittajaa.

- Kyllä molemmat on yhtä kovia. Ei varmaan olla hetkeäkään samaan aikaan hiljaa kopissa, Teemu virnistää.

Elämä viiden vuoden päästä

Kiekon lisäksi veljekset ovat kunnostautuneet rullakiekon puolella. Vielä he eivät tarkkaan tiedä, jatkuuko myös se ura.

- Katsotaan mitä tapahtuu, mutta mahdollisesti pelaan, Marko pohtii.

- Kyllä taitaa pelit ainakin vähentyä ensi kesänä ja joukkue vaihtua Red Devilsiin! Mutta eiköhän tämä kesä mennä täysin jääkiekon ehdoilla, Teemu puolestaan miettii.

Kumpikaan ei käy tällä hetkellä töissä tai koulussa. Vapaa-aika kuluu tyttöystävien kanssa.

Ja vielä lopuksi kertokaa Jatkoajan lukijoille missä Virtalan veljekset ovat viiden vuoden päästä?

- Teemu "kairaa" vielä, itse "maljamäellä", kuuluu Marko Virtalan tarkkaan pohdittu vastaus.

- Toinen on linnassa ja toinen vuorotyössä jollain tehtaalla ja pelaa 3-divaria! Sanotaan vaikka näin niin ei tule paineita tulevaisuuden kuvioista, Teemu Virtala nauraa.

Kiekkoveljekset ovat vauhdissa.

Lue myös

Taistelu Suomi-sarjan mestaruudesta kiihtyy – Välieräjoukkueet selvillä

Suomi-sarja | 2.3.2018 9:01
Suomi-sarjan puolivälierävaihe päättyi torstaina. Tiensä jatkoon raivasi odotettu nelikko. Todellinen yllätys oli lähellä, kun alemmasta loppusarjasta pudotuspeleihin selviytynyt HC Indians Kaarina pakotti Porvoon Huntersin selkä seinää vasten. lue lisää

JHT-Hokki: Viime kauden Mestis-karsijat vastakkain

Suomi-sarja | 21.2.2018 12:30
JHT:n ja Kajaanin Hokin välinen ottelusarja on yksi kiinnostavimmista, sillä vastakkain on kaksi Suomi-sarjan suurseuraksi lukeutuvaa joukkuetta. Loukkaantumisista läpi kauden kärsinyt JHT on saanut pelaajiaan takaisin sairastuvalta. Hokin muukalaislegioona on puolestaan alkanut sulautua kainuulaisrungon kanssa. lue lisää

Hokin pelit Mestiksessä pelattu - yhtiö hakeutuu konkurssiin

MESTIS | 30.5.2017 17:30
Ilman Mestis-lisenssiä jäänyt Kajaanin Hokki ei pelaa sarjassa ensi kaudella. Yli puolen miljoonan euron velkojen myötä yhtiö on päättänyt hakeutua konkurssiin. lue lisää

Haaveet kaatuvat Kajaanissa

MESTIS | 25.5.2017 10:00
Urheilun ja jääkiekon yksi suuri hienous on niiden herättämät suuret tunteet. Kun jonkun joukkueen edesottamuksia seuraa ja joukkueen takana seisoo, elää vahvasti kannattamansa joukkueen sykkeessä mukana. Ehkä se maailma myös värittyy hieman niiden joukkueen väristen lasien läpi. lue lisää

Velkataakka eväsi Hokin Mestis-lisenssin - "Tämä on valtava takaisku Hokille ja kainuulaiselle jääkiekolle"

MESTIS | 24.5.2017 16:06
Kajaanin Hokki ei saanut Mestis-lisenssiä ensi kaudelle. Päätöksen keskeisenä syynä on seuran talousvaikeudet. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Marko Virtala

s. 1985 Uusikaupunki
174CM / 73KG
SOPIMUS: 2014