Virta nauttii saamastaan mahdollisuudesta: "Siinä on hieno pelata"

LIIGA / Haastattelu
Patrik Virralla riitti syytä hymyyn voittoisan JYP-kamppailun jälkeen.
Kuva © Timo Savela
TPS-hyökkääjä Patrik Virta oli hyvällä mielellä voittoisan JYP-ottelun jälkeen. Turkulaiset voittivat ottelun 3−2 jatkoajalla ja ratkaisumaalin iski Dave Spinan syötöstä juuri Virta.

TPS:n ja JYPin välinen tiistai-illan ottelu tarjosi harvalukuiselle turkulaisyleisölle tiukan taistelun, jossa kumpikin joukkue näytti kaksinkamppailuvoimaansa ja käytti omat maalipaikkansa tehokkaasti. Ottelun parhaimmistoon lukeutui Patrik Virran (1+1) sentteröimä ketju, jonka laidoilla pelasivat Ilkka Pikkarainen (0+1) ja Dave Spina (1+2).

− Hieno fiilis kun voitetaan. Ei sen parempaa tunnetta ole, tiivisti Virta omia tuntemuksiaan ottelusta.

Virta teki ottelun ratkaisseen maalin ajassa 61:16. Spina lähti johtamaan vastahyökkäystä jättäen JYP-puolustuksen taakseen ja päätti hyökkäyksen syöttämällä kiekon maalin kulmalla odottaneelle Virralle, joka napautti kiekon Pekka Tuokkolan patjojen välistä maaliin.

− Näin, että Spina pääsee karkaamaan ja lähdin siihen hyökkäykseen mukaan. Saatiin siihen hyvä hyökkäys kahdella yhtä vastaan ja sain Spinalta loistavan syötön. Kuti ei lähtenyt aivan täydellisesti, mutta sinne se lirahti.

Spinan, Pikkaraisen ja Virran kentällä on ollut suuri vaikutus TPS:n kolmen voitollisen ottelun sarjaan. Kolmikko istutettiin samaan kenttään ensimmäisen kerran Liigassa KooKoo-ottelussa, ja tämän jälkeen koostumusta ei ole muokattu.

− Meillä kohtaavat ajatukset todella hyvin tässä kolmikossa. Vauhtia riittää ja maalipaikkoja tulee. Siinä on hieno pelata.

Vielä viime kaudella Virta pelasi TPS:n miehistössä enimmäkseen laitahyökkääjän tontilla, mutta tähän asti kuluva kausi on vietetty keskushyökkääjän paikalla. Osasyynä tähän on ollut se, että turkulaisten keskushyökkääjistä kaksi — Tadas Kumeliauskas ja Teemu Lämsä — ovat olleet alkukauden ottelut loukkaantumisten vuoksi sivussa.

Virta nauttii saamastaan mahdollisuudesta, sillä omasta mielestään hän saa parhaan osaamisensa itsestään esiin juuri keskushyökkääjän paikalla.

− Keskushyökkääjän paikka on enemmän se "mun juttu". Siinä saa liikkua vähän laajemmin ja saa enemmän kiekkoja.

"Tässä pystyy joka jätkä oppimaan jotain uutta joka päivä"

Virta aloitti tänä syksynä toisen kautensa Turussa ja kehityskäyrä on tänä aikana ollut tasaisen nouseva.

− Olen pystynyt aika laajasti parantamaan kaikkea. Liike ja fysiikka ovat suurimman harppauksen ottaneet tässä kesällä.

TPS:n monet nuoret pelaajat kuten Virta ovat ottaneet viimeisen vuoden aikana suuria kehitysaskeleita. Suuri vaikutus on ollut joukkueen kokeneilla pelaajilla, joiden vaikutusta Virta ei vähätellyt.

− Tässä on hieno olla. Täytyy pitää koko ajan korvat ja silmät auki. Tässä pystyy joka jätkä oppimaan jotain uutta joka päivä.

Kuluvan kauden henkilökohtaisten tavoitteidensa suhteen Virta oli maltillisella linjalla.

− En ole hirveästi asettanut itselleni tavoitteita. Se, että pystyisin pelaamaan joka ottelun ja pitämään paikkani kärkiketjuissa, on se tavoite tälle kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle