Virta nöyränä voittomaalista huolimatta: "Imagomme mukainen peli"

LIIGA / Haastattelu
Virran tehot tarjosivat voiton avaimet kotijoukkueelle.
Kuva © Timo Savela
TPS:n erikoistilanneosumat loivat hyvän pohjan ottelusarjan ensimmäiseen kiinnitykseen. Patrik Virran kaksi tehopistettä sekä ylivoimalla isketty voittomaali varmistivat kotiedun pysymisen turkulaisten hallussa.

TPS otti tiistaina ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla kotonaan HIFK:n maalein 4−1. Turkulaisten kokonaispaketti oli huomattavasti vierasjoukkuetta eheämpi, ja Palloseuran aktiivinen peli sotki helsinkiläisvieraat suohon. TPS oli erityisen terävä erikoistilanteissa, sillä alivoimamaalin lisäksi turkulaisjoukkue iski myös ylivoimaosuman.

Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli TPS-hyökkääjä Patrik Virta. Kyseessä oli Virran uran ensimmäinen pudotuspeliosuma sekä ensimmäinen tehopiste kevään ratkaisupeleissä Liigassa.

Kanadalaissentteri Eric Perrin puhkoi syötöllään passiivisen helsinkiläisneliön, ja Virran napakka laukaus painui maalin perukoille. Kuviota oli koetettu samaisen ylivoiman aikana useamman kerran, ja lopulta se tuotti myös tulosta.

− Aika lailla samanlainen maali se oli kuin kaikki muutkin, sanoi Virta.

− Se oli sovittu kuvio. Olen siinä nelikon keskellä ja Perrin ruokkii minulle kiekkoa. Meillä on ylivoimassa paljon variaatioita, ja tuo oli yksi niistä yksi.

Virta näki oman esityksensä olevan samassa linjassa joukkueensa esityksien kanssa.

− Hyvä peli niin minulta kuin joukkueeltakin. Otteet olivat hyviä jo runkosarjan lopulla, niin siitä oli hyvä jatkaa.

Nuoren TPS-hyökkääjän sanoissa oli mukana kosolti pudotuspelihenkeä. Virta ei ottelusarjan avausottelun jälkeen alkanut joukkueensa pelillisiä asioita sen suuremmin avaamaan, vaan tyytyi varovaisuuteen sanavalintojensa suhteen.

− Teimme tänään enemmän töitä. Aktiivista luistelua ja kauttaaltaan aktiivisempaa peliä. Karvasimme kovaa ja teimme kumpaankin päähän kovaa töitä.

− Pelasimme tänään imagomme mukaisen pelin. Tällaista meiltä on luvassa jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle