Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi pysyi maltillisena avausvoiton jälkeen.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Virta harmitteli tehotonta ylivoimaa, Kotkaniemi vaati omiltaan parempaa

Ässien ja Lukon välinen pudotuspelisarja pääsi alkuun, kun Ässät nappasi avausvoiton lukemin 2−1. Päävalmentajat olivat ottelun jälkeen kriittisiä, kun Lukon päävalmentaja Pekka Virtaa jäi kaivelemaan tehoton ylivoima ja porilaisten päävalmentaja Mikael Kotkaniemi vaati omiltaan parempaa.

Maalipaikat olivat tiukassa, kun Ässät ja Lukko kohtasivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Porissa. Porilaisten 2−1-voittoon päättynyt ottelu tarjosi maalimässäilyn sijaan tiukkaa puolustuspelaamista ja jännittävän tasaisen kohtaamisen.

− Ottelun alussa saimme shokkihoitoa, kuten viime aikojen otteluissa on pariin kertaan tapana ollut. Ässät sai siitä hyvän alun otteluun, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kuvaili.

Hankala Lukon alku toden totta oli, sillä ässäkapteeni Matti Kuparinen vei porilaiset alivoimalla johtoon alle minuutin pelin jälkeen.

− Sen jälkeen meillä ei ollut ottelussa pelillisesti hätää, Virta totesi.

Avausvoitto luonnollisesti maistui Ässille, mutta ei joukkueen päävalmentaja Mikael Kotkaniemi ottelun jälkeen juurikaan hymyillyt. Tunteet pysyivät kasassa ja puheet olivat maltillisen analyyttisiä.

− Pelillisesti emme olleet tänään aivan parhaimmillamme ja meidän pitää ehdottomasti parantaa tästä seuraavaan otteluun. Lukuisat jäähyt sotkivat peluutusta, mutta alivoimamme toimi tänään hyvin, kuten puolustuspelaaminen muutenkin.

Jäähyillään Ässät tarjosi vierailijoille lukuisia mahdollisuuksia maalintekoon, mutta ne tilaisuudet jäivät käyttämättä. Tämä fakta luonnollisesti korpesi Virtaa.

− Ylivoima oli liian monimutkaista, eikä se oikein toiminut. Yritystä kyllä oli, mutta ei tulosta. Ottelun lopun ylivoima jäi varsinkin kaivelemaan, kun emme saaneet laukauksia maalia kohti juuri lainkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ässät-Lukko, ottelusarjaraportti: Ässät vei tiukan ensimmäisen kohtaamisen kovaäänisen yleisön edessä

LIIGA | 13.3.2018 22:20
Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Ässät ja Lukko. Viimeksi pudotuspeleissä vuonna 1992 kohdannut kaksikko pääsee taistelemaan Satakunnan herruudesta. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin. lue lisää

Edes kurittomuus ei horjuta porilaista pudotuspelijunaa

LIIGA | 15.3.2018 8:00
Pudotuspelien ensimmäinen kierros jatkuu torstaina. Ässät paketoivat Satakunnan taiston, mutta SaiPa ja Pelicans tarvitsevat kolmannen ottelun keskinäisen paremmuuden ratkaisemiseen. lue lisää

Ässät-Lukko: Ennakkosuosikin paineet tyhjää puhetta, Lukko ei lähde nöyristelemään

LIIGA | 13.3.2018 8:00
Luvassa on ensimmäinen satakuntalainen pudotuspelisarja sitten kevään 1992. Ässät selätti vaikeutensa runkosarjan kevätkaudella, kun taas samaan aikaan Lukko vajosi sarjataulukossa alaspäin. lue lisää

Maanantaijää, viikko 7: SaiPan ja Lukon pelit kulkevat eri suuntiin, Otevrelin paluu herkisti Porin

LIIGA | 12.2.2018 13:38
Jaroslav Otevrelin tunteikas paluu Poriin herättää keskustelua yleisemminkin entisten pelaajien muistamisesta. Idän ihme SaiPa kirii kohti suoraa pudotuspelipaikkaa, länsirannikon Lukko taantuu toiseen suuntaan. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaPelicans
"SaiPa käyttää kotietunsa"
SaiPa saa kotikentästään huomattavan edun otteluun. Runkosarjan aikana joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa kolmesti, pisteet menivät Sputnikeille 7-2. Joulutauon jälkeen SaiPa on pelannut viisitoista ottelua, joista joukkue on hävinnyt vain neljä. Pelicansin vierassaldo on synkkä. Kymmenestä viimeisestä vieraspelistään joukkue on onnistunut raapimaan vain yhden voiton.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Andreas Bernard

Ässät #1 L mv
s. 1990 Egna, ITA
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2019