Ville Pokalla MM-debyyttissään vastassa joukkuekaveri

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ville Pokka tuli nopealla aikataululla Leijonien mukaan, kun kausi Pohjois-Amerikassa päättyi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2014 voittaut Ville Pokka ei tunne Suomen avausvastustaja Valko-Venäjää kovinkaan hyvin. Seurakaveri Kirill Gotovets on ainoita tuttuja nimiä joukkueessa.

Puolustaja Ville Pokka tekee deyyttinsä aikuisten arvokisoissa perjantaina, kun Suomi aloittaa MM-taistonsa ottelulla Valko-Venäjää vastaan.

− Hirveästi en vastustajasta tiedä, muutama tuttu nimi on. (Kirill) Gotovets pelaa kanssani samassa joukkueessa, mutta muuta en oikein tiedä, Pokka totesi.

AHL:n Rockford IceHogsissa koko kauden pelannut Pokka iski runkosarjassa 76 peliin tehot 10+35=45 ollen joukkueen kolmanneksi paras pistemies. Niin ikään puolustajana pelaava Gotovets summasi tehot 2+14.

Kari Jalosen johtama valmennustiimi on keskittynyt avausotteluun lähdettäessä luonnollisesti enemmän omaan peliinsä kuin vastustajan tutkimiseen.

− Vielä ei olla vastustajaa käyty läpi, vaan keskitytty omaan tekemiseen. Tässä vaiheessa tärkeämpää on, että kaikki pääsevät samalle sivulle. Kuitenkin tälläkin viikolla tuli monta uutta kaveria mukaan.

Nopealla aikataululla mukaan

Chicago Blackhawksin farmiseura Rockford hävisi kaikki kolme pudotuspeliotteluansa, joten taival jäi AHL:ssä lyhyeen. Kun myös emoseura Chicago tippui niin ikään pudotuspelien alussa, löytyi maajoukkueelle yhtäkkiä aikaa.

− Oma kausi loppui seurajoukkueessa aika äkkiä. Sitten tuli soitto maajoukkueesta, niin totta kai lähdin mukaan, kun olen terveenä pysynyt.

Valmistautumisaikaa Pokalla ei MM-kisoihin liiemmin jäänyt, sillä 21-vuotias puolustaja liittyi joukkueeseen vasta kisojen kynnyksellä.

− Melkein heti, kun Chicago tippui, niin soitto tuli. Viikonloppuna tulin Suomeen ja maanantaina pääsin paremmin jo joukkueen mukaan, Pokka totesi.

Esa Lindellin pakkiparina jääharjoituksissa pelanneen Pokan mukaan hän on päässyt Leijoniin jo hyvin sisälle.

− Meillä on paljon tuttuja jätkiä, joiden kanssa olen vuosien varrella pelannut. Suurimman osan tunnen valmiiksi. Hyvin olen päässyt joukkueeseen mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle