Ville Nieminen toimii Jukurien vastuuvalmentajana, kun Risto Dufva matkusti Etelä-Koreaan. (Arkistokuva)

Saana Hakala

Ville Nieminen tyrmistynyt Jukurien murskatappiosta: "Täysin anteeksiantamatonta!"

HIFK:n ja Jukurien välinen ottelu oli miltei läpi ottelun kotijoukkueen hallintaa. Jukurit ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen tarjoamaan pelilliseen haasteeseen eikä rakentelemaan organisoituja hyökkäyksiä. Lopulta HIFK otti voiton lukemin 8-0. Jukurien vastuuvalmentajana toimiva Ville Nieminen oli tyrmistynyt ottelun jälkeen.

HIFK oli Jukureita vastaan alusta asti niskan päällä. Se rytmitti peliä, paineisti korkealta ja loi laadukkaita maalipaikkoja. Lopulta HIFK:n jatkuva paine tuotti tulosta, kun se voitti mikkeliläiset selvänumeroisesti 8-0. 

Ottelun jälkeen Jukurien vastuuvalmentajan roolissa toimiva Ville Nieminen oli ottelun jälkeen tiukkasanainen.

−Tuloshan oli ihan oikea. Meille on tehty kolmessa viime ottelussa Jukurien tyylistä poikkeavia maaleja ja sehän vie uskoa meiltä. Seuraus on sitten tuo, mikä on anteeksiantamatonta, kun päästetään irti. Kyllähän me kaikki tässä, joukkue ja valmentajat, näytämme ihan idiooteilta tällä hetkellä.

− Tuhat ihmistä tulee tänne järjestämään joitain Saimaan hommia, niin on anteeksiantamatonta, kun meidän vastaus on tämä. Olkoon pudotuspelipaikka mennyt tai ei, mutta tässä kehitetään yksilöitä, joukkuetta ja koko organisaatiota, hän jatkoi tiukkasanaisesti.

Nieminen toimii vastuuvalmentajana, kun joukkueen päävalmentaja Risto Dufva matkusti olympialaisiin Etelä-Koreaan Slovenian maajoukkueen apuvalmentajaksi.

Niemiseltä kysyttäessä, että mikä on mahdollisesti Dufvan palaute tästä ottelusta, vastasi 40-vuotias siihen huumorilla.

− Toivotaan, että aikaero on meidän puolella, hän heitti.

HIFK paineisti läpi ottelun korkealta, eikä antanut Jukurit-puolustajille mahdollisuutta pysähtyä kiekon kanssa oman maalin taakse, ottaa viisikkoa kasaan ja rakentaa sitä kautta uusi hyökkäys. Tämä sekoitti vieraiden avauspelaamista, mikä heijastui heti joukkueen hyökkäyspelaamiseen. 

Niemisen mukaan joukkueelle oli painotettu ennen ottelua HIFK:n vahvaa karvauspelaamista. 

− Tiesimme ihan tasan tarkkaan, että mikä pelin kuva on. Olimme valmistettu joukkue siihen, tiesimme mitä se on ja selvisimme siitä ihan hyvin. Mutta sitten meillä on sellainen lapsenusko siihen peliin, niin se romuttuu sitten siihen ensimmäiseen maaliin.

− Täysin anteeksiantamatonta kilpaurheilussa, Nieminen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jukureille lainamiehiä Kärpistä - Vartiainen ja Kestilä Mikkeliin

LIIGA | 16.2.2018 10:04
Mikkelin Jukurit saa apuja hyökkäyspäähänsä, kun Aku Kestilä ja Tuomas Vartiainen siirtyvät Kärpistä lainasopimuksilla Mikkeliin. lue lisää

Olympia-avaus ruokki itseluottamusta − Tolvaselta odotetaan lisäonnistumisia

LIIGA | 16.2.2018 10:01
Perjantain Pitkäveto-kohteet tarjoavat sekoituksen olympiakiekkoa ja liigaa. Suomi jatkaa vahvaa maalintekoa Norjaa vastaan, mutta liigan puolella on tasaisempaa. lue lisää

Tapparan Mäkinen pätkäavuksi Jukureihin

LIIGA | 12.2.2018 17:11
Mestiksen LeKissä pitkälti kuluvalla kaudella kiekkoillut Tappara-hyökkääjä Otto Mäkinen siirtyy kuluvaksi viikoksi Jukureiden riveihin. lue lisää

Budishin siirron takana taloudelliset syyt ja pelaajan tulevaisuus - "Tämä oli meille pitkällä tähtäimellä paras ratkaisu"

LIIGA | 12.2.2018 16:56
Mikkelin Jukurit tiedotti maanantaiaamuna, että toista kautta mikkeliläisryhmässä pelannut hyökkääjä Zach Budish siirtyy loppukaudeksi TPS:ään. Päätös yhdysvaltalaishyökkääjän siirrosta ei ollut helppo, mutta lopulta taloudelliset syyt saivat mikkeliläisryhmän myymään hyökkääjän. lue lisää

TPS hankki yhdysvaltalaisjärkäleen Mikkelistä

LIIGA | 12.2.2018 10:30
Zach Budish siirtyy Mikkelin Jukureista Turun Palloseuraan loppukauden kattavalla sopimuksella. 26-vuotias laituri oli Jukureiden toiseksi paras pistemies. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ville Hyvärinen

Jukurit #5 L p
s. 1991 Kuopio
190CM / 95KG
SOPIMUS: 2018