Viljanen teki uransa erikoisimman maalin – "Ei se minusta ollut maalivahdin estämistä"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Viljanen teki kauden avausmaalinsa. Nyt koossa on tehot 1+6.
Ilveksen ja Sportin välisessä ottelussa 4–3-maalia tarkasteltiin pariin kertaan videolta. Todella pitkien videotarkistusten jälkeen Valtteri Viljasen tekemä osuma hyväksyttiin. Maali oli Viljaselle kauden ensimmäinen.

Ilves otti vasta toisen voittonsa marraskuun aikana, kun se kukisti Sportin luvuin 6−4. Ottelun 4−3-maalista riitti puhetta vielä ottelun jälkeenkin. Kyseisen maalin värkkäsi Ilves-puolustaja Valtteri Viljanen.

Viljanen päivitteli tilanteen jälkeisiä tapahtumia: Aluksi maali hylättiin, eivätkä tuomarit meinanneet tarkistaa tilannetta ollenkaan videolta. Sitten pitkän tarkistuksen jälkeen osuma hyväksyttiin, minkä jälkeen Sport kuitenkin haastoi tilanteen. Aiempi päätös maalin hyväksymisestä kuitenkin piti.

− En ole koskaan tehnyt näin erikoista maalia. Onneksi kuitenkin sain sen kauden ensimmäisen maalin. Tästä on kiva jatkaa, Viljanen sanoi ottelun jälkeen.

Kolmospakkiparissa puolustanut Viljanen nosti kädet ilmaan heti tuomarin vihellettyä pilliin.

− Rehellisesti sanottuna en nähnyt, menikö kiekko maaliin. Ajattelin, että se saattoi mennä. Siinä tuli sellainen vähän refleksimäinen kädet ilmaan, vaikka en ollut sataprosenttisen varma.

Sport haastoi maalin ilmeisesti maalivahdin häirinnästä. Viljasen mukaan kosketukseen vaikutti Tommi Tikan häirintä.

− Mielestäni kaveri veti siinä minua vähän poikkarilla lantioon. Ei se minusta ollut maalivahdin estämistä.

Viljasen mukaan maali olisi tuntunut vielä paremmalta, jos sitä ei olisi seurannut pitkä odottelu ja epätietoisuus. Kauden ensimmäinen maali maistui kuitenkin hyvältä. 

Kaikista tärkeintä antia lauantai-illan ottelussa oli Viljasen mukaan kuitenkin kolmen pisteen voitto pitkän tappioputken päätteeksi. Voitto tuntui luonnollisesti helpottavalta synkän tappioputken jälkeen.

− Oli henkisesti tosi tärkeää, että saimme juuri kotona kolme pistettä. Koko aikaa jääkiekko ei näyttänyt ihan sulavalta, mutta tästä ei jaeta tyylipisteitä. Kolme pistettä ratkaisee.

Ilves on synkän marraskuunsa aikana pystynyt parhaimmillaan tekemään viisi maalia vastustajan verkkoon. Tuolloin ottavana osapuolena oli Ässät, kun Ilves pelasi kauden parhaan ottelunsa. Ässiä vastaan pelatun pelin jälkeen maalinteko on ollut vaikeaa tamperelaisille. 

Sen sijaan Ilveksen verkkoon oli tehty 95 osumaa ennen Sport-kamppailua. Myös rökäletappioita on mahtunut joukkoon.

− Oli hienoa, että saimme tehtyä paljon maaleja, mutta annoimme myös kaverille muutaman maalin omaa hölmöyttämme. Katselemme taas videoita ja otamme opiksi, Viljanen sanoi.

Hieman alle 4 200 ihmistä oli tullut katsomaan lauantaikamppailua Hakametsään. Voitto maistui myös kannattajille. Viimeisen minuutin aikana yleisö alkoi taputtaa joka puolella hallia joukkueelleen. 

− Oli aika hieno fiilis, kun yleisöstä kaikki lähtivät mukaan. Mikäs sen parempaa, kun hekin nauttivat!

» Lähetä palautetta toimitukselle