Viljanen suututti jyväskyläläiset taklaamalla Immosta: "Jos on paikka taklata, en voi peruutella"

LIIGA / Haastattelu
VIljasta tilanne enemmänkin nauratti.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ilveksen Valtteri Viljanen oli jyväskyläläisten ihon alla, kun joukkueet kohtasivat Jyväskylässä. Viljanen taklasi toisessa erässä kovaa ja puhtaasti JYP-ikoni Jarkko Immosta, ja se suututti JYPin joukkueen.

Ilveksen puolustaja Valtteri Viljasta ei välttämättä tunneta erityisen fyysisenä pelaajana, sillä pienikokoinen puolustaja on useammin esillä hyökkäyspään avujensa ansiosta. 

Tiistaina Jyväskylässä kuitenkin rysähti, kun Viljanen taklasi toisessa erässä oman siniviivan päällä JYPin Jarkko Immosen komeasti katolleen. Heti tilanteen jälkeen kotijoukkueen Nolan Yonkman kävi kyselemässä Viljasen kuulumisia, ja otti vielä kolmannessa erässä väkivaltaisuudesta jäähyn, kun hän kovisteli Viljasta laidan lähellä.

Heti taklauksen jälkeen jokaisessa vaihdossa kaikki taklaukset vietiin loppuun, kun Viljanen oli kiekollinen pelaaja. Myös Immonen yritti taklata Viljasta muutamaan otteeseen siinä onnistumatta.

− Kyllä siinä tuli heti hieman ekstrafiilistä, tuntui että koko ajan näkyy silmäkulmasta kaveria kun meni päätykiekoille. Täytyi olla hereillä koko ajan. Ihan positiivista vain, saatiin meininkiä lisää. Tuo ei ehkä numeroiden perusteella auttanut joukkuetta, mutta ajattelin että siitä voisi olla apua ja herätystä, hymyili Viljanen.

Viljanen tuskin olisi joutunut vastaavanlaiseen erityiskohteluun, jos taklauksen kohteena olisi ollut joku muu kuin Immonen. 

− En ole sellainen pelaaja, että hakisin isoja pommeja, enkä suin päin aja. Nyt sattui osumaan kohdalle ja oli Immonen vastassa. En voi alkaa peruuttelemaan, jos on paikka taklata niin on taklattava. Ihan sama kuka tulee vastaan. Tämä on vaan jääkiekkoa, Viljanen kommentoi.

JYP voitti itse ottelun loppulukemin 5−1, ja kuittasi sillä perjantain tappion Ilvekselle Tampereella.

− Tiedettiin että JYP tulee kovaa kotona. Piti olla hyvin valmiina, ja päästiin alussa johtoonkin. JYP tuli nopeasti tasoihin ja ohi, ja he osaavat puolustaa johtoa todella hyvin. Tasaisia vääntöjä oli molemmat, vaikka lukemat ei kerro sitä.

Ilves taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta, joten tämä tappio oli kova isku joukkueelle,

− Suuri pettymys tietenkin, tarvitaan kaikki mahdolliset pisteet, että saadaan pudotuspelipaikka. Ei voi painaa päätä pensaaseen, päätti Viljanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle