Vili Sopanen HIFK:n vahvasta hyökkäyspelaamisesta: "Se on yksinkertaista hommaa"

LIIGA / Haastattelu
Vili Sopanen teki illan ottelussa voittomaalin. (Arkistokuva)
HIFK sai vieraakseen perjantai-iltana TPS:n. Ottelu oli kaksi erää varsin vahvaa HIFK:n hallintaa, mutta kolmannessa erässä vierasjoukkue pääsi säikäyttämään. Lopulta HIFK otti voiton lukemin 2−1. Illan voittomaalin teki Vili Sopanen.

HIFK tuli itse otteluun varsin hyvin. Se pääsi TPS:n tiiviin keskialueen puolustuspelaamisen läpi laitojen kautta, minkä ansiosta se pääsi kiekon kanssa hyökkäysalueelle ja pystyi luomaan hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja. 

Kaksi varsin hyvää erää nähtiin HIFK:lta, mutta kolmannessa erässä TPS:llä oli omat paikkansa tasoittaa ottelu. Lopulta HIFK kuitenkin otti voiton lukemin 2−1.

− Saimme hyvän startin ja tuntui, että olimme kuskin paikalla. Olisi vain pitänyt saada tehtyä vähän enemmän maaleja, ettei olisi mennyt noin jännäksi lopussa. TPS:lla oli kuitenkin omat paikkansa tuossa lopussa, Vili Sopanen kommentoi ottelua.

Illan ensimmäisen osuman teki Juhani Tyrväinen maalin kulmalta. Toisessa erässä nähtiin voittomaali, kun Sopanen pääsi laittamaan kiekon melkein tyhjään maaliin ylivoimalla.

− Siinä oli ensin pari hyvää syöttöä, mutta tietysti viimeinen syöttö oli hieno syöttö, josta oli hyvä laittaa sisään, hän kertoi maalistaan.

HIFK:n hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen on monipuolistunut läpi alkukauden. Tällä hetkellistä varsin leimallista on nopea kiekon siirtely ja hyökkääjien jatkuva liike. 

Sopasen mielestä tämä tyyli on miehelle itselleen varsin mielekästä.

− Moni joukkue yrittää ylimiehittää kiekollisen puolen. Se on ollut pakkokin pyrkiä olemaan nopea liikuttamaan kiekkoa, sitä kautta vain saa enemmän paikkoja.

− Se on yksinkertaista hommaa, Sopanen mietti.

Tämän hetken pelaaminen ja ulkoilmaottelu

HIFK on tällä hetkellä varsin kuuma joukkue. Kotivoittojen putki TPS-voiton myötä kasvoi jo 11 otteluun. Helsinkiläisjoukkueen pelaaminen onkin tällä hetkellä varsin laadukasta jääkiekkoa.

− Silloin kun meillä homma käy, niin on mukava pelata. Ihan hyvin soljuu peli, yritämme vielä parantaa siitä. Viime aikoina olemme saaneet hyvin pisteitäkin kasaan. Jatketaan samaan malliin, Sopanen mietti.

Viime aikoina HIFK on myös näyttänyt sen, että se pystyy laittamaan kampoihin sarjan kärkijoukkueillekin.

− Olemme ehkä näyttäneet, että pystymme haastaa ja voittaa kenet vaan tässä sarjassa. Olemme pystyneet napsimaan sijoituksia ylöspäin, joten kyllä se antaa uskoa ja energiaa lisää, Sopanen kehui.

Sopasen oma pelaaminen on myös parantunut jatkuvasti ottelusta toiseen. Tietysti ajoittain väliin on mahtunut muutama hieman heikompikin ottelu, mutta 30-vuotias hyökkääjä on tehnyt 17 otteluun 13 pistettä.

Mies onkin varsin tyytyväinen omaan suorittamiseen.

− Tuntuu pelaaminen koko ajan helpommalta, mutta tietysti siinä on vielä paljon parantamista. Yritetään kevääksi saada mies iskuun, hän totesi.

Tyrväinen ja Sopanen ovat olleet tälläkin kaudella varsin tehokas kaksikko.

− Olemme pelanneet "Jullen" kanssa yhdessä niin pitkään, joten on selkeätä, mitä pyrimme tekemään. Luemme hyvin toisiamme.

− Se on ollut alusta sellainen homma, mihin on pystynyt nojamaan vaikeinakin hetkinä, hän jatkoi.

HIFK jatkaa otteluitaa lauantaina Mikkelissä Jukureiden vieraana. Ottelusta on luvassa henkien taistoa, sillä ensi viikon tiistaina häämöttää jo ulkoilmaottelu Kärppiä vastaan.

− Luulen, että hieno tapahtuma odottaa siellä, ja siihen on varmaan helppo innostua. Itse en ole ennen ulkoilmapeliä pelannut. Varmaan tulee olemaan aika lailla täynnä Kaisaniemen stadion, Sopanen mietti.

− Odotetaan innolla, mutta hoidetaan Jukurit ensimmäisenä alta pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle