Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Vili Sopasesta odotetaan HIFK:ssa tuloksentekijää.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Vili Sopanen: "HIFK:lla oli halu saada minut tänne ja minulla oli halu tulla"

HIFK ilmoitti keskiviikkona hankkineensa Vili Sopasen riveihinsä. Kymmenen kautta Pelicansin riveissä kiekkoillut pääsi otteluihin mukaan heti torstaina Vaasassa. Jatkoaika kävi jututtamassa taitavaa hyökkääjää ensimmäisen pelatun ottelun jälkeisenä päivänä.

HIFK ilmoitti keskiviikkona, että helsinkiläisseura hankki Vili Sopasen riveihinsä. HIFK on kärsinyt läpi alkukauden erinäisistä loukkaantumisista ja Sopasen hankinta oli tähän oivaa lääkettä.

Sopasella itsellään on takana hankala kesä sekä syksy. Alkukesästä miehellä diagnosoitiin keuhkoissaan hengitystieinfektio, eikä Sopanen pystynyt harjoittelemaan täysipainoitteisesti.

− Ilman maitohappoja piti treenata neljä viikkoa, mutta se on mennyttä ja siitä ollaan toivuttu, Sopanen kertoi.

Sopanen kertoi, että pystyi aloittamaan täysipainoisen luistelun elokuun lopusta alkaen.

Mies teki mainion viime kauden jälkeen sopimuksen KHL-seura Red Star Kunlunin kanssa. Kiinalaisseura purki kuitenkin sopimuksen, kun kävi ilmi, että Sopanen ei pysty osallistumaan harjoitusleirille.

− Tietysti harmillinen homma, mutta se on takana ja nyt on hienoa olla täällä, hän kommentoi sopimuksen purkua.

Ensimmäisessä ottelussa tuttu tutkapari

HIFK otti ensimmäisen kerran Sopaseen yhteyttä muutama viikko sitten. Päätös oli lopulta helpppo tehdä.

− Muutama viikko sitten oli ensimmäinen kontakti. Tämä tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta tähän kohtaan.

− HIFK:lla oli halu saada minut tänne ja minulla oli halu tulla, Sopanen jatkoi.

Sopasen mukaan joukkueeseen oli todella helppo tulla ja että joukkueessa vallitsee hyvä ilmapiiri. HIFK:hon siirtyi täksi kaudeksi Sopasen viime kauden tutkapari Juhani Tyrväinen Pelicansista ja tämä osaltaan helpotti päätöstä siirtyä HIFK:hon.

− Se ei yhtään ainakaan haitannut asiaa, eikä vaikeuttanut sopimuksentekoa. Se on mukavaa, kun on sellainen jonka kanssa on ennen pelannut.

Sopanen pääsi heti torstaina ensimmäisen kerran pukemaan HIFK:n paidan päälle. Sopanen pelasi Sportia vastaan helsinkiläisseuran kolmosketjussa yhdessä Tyrväisen ja Erik Thorellin kanssa.

"Oli hienoa päästä pitkästä aikaa pelaamaan."

− Oli hienoa päästä pitkästä aikaa pelaamaan, odotin, että tulee kova ja vaikea peli, mies iloitsi.

− Jäi paljon parannettavaa, mutta oli siellä hyviäkin juttuja. Ei se mikään katastrofi ollut.

Lähtökohdat itse otteluun ei olleet kovin helpot.

− Tosiasia oli kuitenkin se, että viimeksi olen pelannut keväällä ja ensimmäiset treenit olivat aamulla joukkueena siinä, Sopanen painotti.

Ottelun lähtöä helpotti tuttuakin tutumpi tutkapari. Tyrväisen kanssa Sopanen on pelannut monta kautta.

− Tietysti se helpotti, kun pelasin "Jullen" kanssa. Olen muutaman pelin hänen kanssaan pelannut, niin se helpotti sisääntuloa. Thorellin kanssa ajattelemme samalla lailla monesta asiasta ja yleensäkin pelistä. Olisi se voinut huonomminkin mennä, mutta pystyn vielä paljon parempaakin, Sopanen totesi.

Ottelun jälkeisenä päivänä ei kropassa pitkästä tauosta huolimatta ollut mitään erityisiä tuntemuksia.

− Ensimmäinen peli pitkästä aikaa, niin kyllä sen tuntee, mutta olen hyvässä kunnossa. Ei mitään normaalista poikkeavaa, Sopanen mietti.

Tyrväisen ja Thorellin kanssa ennen ottelua ei käyty mitään hienouksia läpi.

− Halusimme pitää selkeänä. Ihan muutamia juttuja kävimme läpi, miten peli lähtee omista, hyökkäyspäästä; miten siellä operoidaan ja aloituksia. Lähdimme ihan selkeällä sapluunalla liikenteeseen, Sopanen avasi.

Valmennusjohdon kanssa ei Sopanen ehtinyt käymään HIFK:n pelitapaa kovin tarkasti läpi ennen Sport- ottelua.

− Pelillisesti kävimme ihan muutaman perusjutun vain läpi, että ei tule liikaa tavaraa siihen. Siinä oli niin paljon kaikenlaista hässäkkää muutenkin, niin ei sitten liikaa käyty läpi. Uskon että se lähtee selkenemään sitten, kun pääsee paremmin joukkueseen sisään, hän totesi.

Omat odotukset korkealla

Viime kaudella 41 otteluun 46 pistettä, joista 20 oli maaleja. Kymmenen kautta Pelicansin kantavia voimia hyökkäyssuuntaan. Sopanen tunnetaan taitavana pelaajana, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspäässä.

Sopasella itsellään on selvät odotukset, mitä hän odottaa itseltään tältä kaudelta.

"Tottakai odotan, että tulosta pitää pystyä tekemään."

− Tottakai odotan, että tulosta pitää pystyä tekemään, pelaamaan omilla vahvuuksillani ja auttaa sitä kautta joukkueen voittamaan pelejä.

Pitkän tauon ja vaikeuksien jälkeen 29- vuotias muistaa myös olla itselleen rehellinen.

− Tässä pitää olla tietyllä tavalla nöyrä alkuun, pitää vaan myöntää itselleen, että siinä voi hetki mennä ennen kuin pääsee siihen normaalitasolle. Mutta se ei ole mikään tekosyy. Ihan samalla lailla odotan joka pelissä, Sopanen painotti.

Kauden jälkeisiä tavoitteita Sopanen ei ole ehtinyt eikä halunnut sen kummemin miettiä.

− Nyt on tapahtunut niin paljon kaikkea, että haluan vain keskittyä tähän kauteen ja kauden jälkeen katsoa, että mikä on homman nimi. Olisi kiva siellä käydä joskus, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vili Sopanen HIFK:n vahvasta hyökkäyspelaamisesta: "Se on yksinkertaista hommaa"

LIIGA | 1.12.2017 22:04
HIFK sai vieraakseen perjantai-iltana TPS:n. Ottelu oli kaksi erää varsin vahvaa HIFK:n hallintaa, mutta kolmannessa erässä vierasjoukkue pääsi säikäyttämään. Lopulta HIFK otti voiton lukemin 2−1. Illan voittomaalin teki Vili Sopanen. lue lisää

Heiskanen palaa HIFK:n kokoonpanoon - Mukana myös uusin hankinta ja Liiga-debytantti

LIIGA | 5.10.2017 14:00
HIFK saa Vaasan reissulle sairastuvalta mukaan kauan odotetun Miro Heiskasen. Myös CHL:ssä kypärätempun tehnyt Niklas Nordgren tekee Liiga-debyyttinsä. lue lisää

Hytönen kielsi passiivisen HIFK:n yllättävyyden: "Tasoitus ei tuonut riittävää latausta"

LIIGA | 21.3.2018 21:34
HIFK haki puolivälieräsarjan avausottelussa ryöstön Jyväskylästä äärimmäisen taistelevalla ilmeellä. Pelin kuva näytti hetkittäin yllättävän JYPin, mutta tätä kapteeni ei allekirjoittanut. lue lisää

JYPille elintärkeä vahvistus sairastuvalta − Lankinen aloittaa HIFK:n maalilla

LIIGA | 21.3.2018 12:31
JYP ja HIFK aloittavat taistelun välieräpaikasta. JYP saa takalinjoilleen Mikko Mäenpään puolivälieräavaukseen. lue lisää

JYPin kotivire ei hiivu pudotuspeleissäkään

LIIGA | 21.3.2018 10:00
JYP jatkaa vahvaa suorittamista kotikaukalossaan myös puolivälieräavausksessa HIFK:ta vastaan. Tappara ja KalPa puolestaan mittelevät paremmuudestaan vähämaalisesti. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Luetuimmat

1
Siis ethän sä tolta turpaan ota?
Timanttikuva | 4 tuntia 9 min

Vili Sopanen

HIFK #15 R lh
s. 1987 Valkeala
191CM / 94KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2007 New Jersey Devils 6. kierros #177