Viimeisten tuntien hankinnat esiintyneet loistavasti Kärpissä

LIIGA / Haastattelu
Ivan Švarný on täyttänyt hyvin Kukkosen saappaat ykköspakistossa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät hankki siirtorajan umpeutuessa KHL-tason slovakialaispuolustaja Ivan Švarnýn ja SaiPasta kanadalaistaituri Brock Trotterin. Molemmat herrat ovat olleet uuden seuran matkassa vain viikon, mutta tuloksia on alkanut näkymään jo ensimmäisissä kamppailuissa.

Sport-ottelu alkoi Kärpillä kehnosti. Kotkapaidat antoivat paljon painetta, mutta lopulta oululaisvieraat keksivät keinot pöytien kääntämiseen ja nousivat sitä kautta voittoon.

− Oli iso voitto meille. Avauserä oli huono meiltä, Sport tuli lujaa päälle, ja jouduimme vähän miettimään mitä on meneillään, ja keksimme tavat kääntää ottelu meidän eduksi, linjasi slovakialaispakki Ivan Švarný taiston taannuttua.

Švarný siirtyi Kärppiin kotimaansa KHL-seurasta Slovan Bratislavasta. Yhteensä neljän KHL-kauden jälkeen 32-vuotias pakki päätti vaihtaa maisemaa pidemmän kevään haussa.

− Emme päässeet pudotuspeleihin asti tänä vuonna. Tilaisuus ilmaantui siirtorajan viimeisenä päivänä, kun Oulusta kysyttiin minua pelaamaan sinne. En epäröinyt minuuttiakaan, ja allekirjoitin sopimukset saman tien.

Raamikas pelaaja puki ensimmäisen kerran kärppäpaidan ylleen KooKoota vastaan, joten uuteen kotikaupunkiin ja seuraan tutustuminen on vielä työn alla.

− Olen ehtinyt olemaan Oulussa vasta kaksi tai kolme päivää, ja silloinkin aika kulunut enimmäkseen asunnossa ja jäähallilla. Mutta tykkään kaupungista, kivasti lunta ja pakkasasteita, koska kotona ei tullut paljoa lunta,

− Ensivaikutelmat joukkueesta, huoltajista ja toimistosta ovat todella hyvät. Kaikki ovat ystävällisiä, ja hyvä paikka pelata. 

Tähtäimessä on pitkän Kärppien kevään lisäksi tulevat MM-kisat. 

− Maajoukkuevalmentaja on ollut meihin yhteydessä. Hän sanoi, että parempi kun valmistaudumme pelaamalla. Minulle tuli pari tarjousta kotopuoleltakin, mutta Kärpät oli kaikista houkuttelevin. Halusin kokeilla Suomen pääsarjan tasoa, ja tähän asti se on ollut todella hyvä, Švarný avarti suunnitelmiaan.

Brock Trotter sopii Kärppien ykköskenttään.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Trotter sai kutosvaihteen silmään Oulussa

Myös kanadalaishyökkääjä Brock Trotter siirtyi siirtorajan viimeisenä päivänä Kärppiin. SaiPasta siirtynyt laituri kertoi kuvailevasti Sport-ottelun kulkua.

− Ensimmäisessä erässä olimme ehkä liikaa kantapäillämme, ja Sport oli varpaillaan jo alusta alkaen. He tuliviat vaihdikkaasti päälle, mutta saimme laannutettua myrskyä, ja työskentelimme itsemme otteluun mukaan, ja lopulta puristettiin pisteet jatkoajalla.

Siirto SaiPasta Kärppiin tapahtui Trotterin mukaan nopeasti, ja mahdollisuus uudessa seurassa on aina jännittävää. Trotter aikoo kantaa oman kortensa kekoon jotta Kärpät pääsevät pitkälle keväällä, mutta Lappeenranta ja SaiPa jättivät myös jälkensä.

− Olen vasta ollut noin viikon poissa sieltä, mutta tottakai sitä kehittyy suhteita tiimikavereiden ja muiden kanssa. Se on vain yksi osa tätä jääkiekkoa, kokemus karttuu näistä tilanteista. Toki nautin ajastani SaiPassa, mutta odotan innolla auttaa myös näitä jätkiä voittamaan pelejä, Trotter analysoi.

30-vuotiaan kädenjälki Kärpissä onkin alkanut lupaavasti, sillä kolmeen otteluun on kertynyt kolme maalia ja kolme syöttöpistettä. Myös plus/miinustilasto on plussan puolella kolmen maalin verran. Trotterin mielestä uudet pelityylit ja ketjukaverit tuovat hyviä puolia pelaajissa esiin, ja joidenkin kanssa synkkaa samantien. Ja jotkin erilaiset asiat organisaatiossa auttavat asiaa, ja Kärppien pelityyli sopii kanukille enemmän kuin hyvin.

− Ensivaikutelmat on todella hyvät. Kuten sanoin, kaikki muutokset ovat tapahtuneet aika nopeasti, ja on ollut vähän hullunmyllyä tämä avausviikko, mutta pukukopissa on hyvä tunnelma. Jätkiin tutustutaan vielä, mutta tähän saakka kaikki hyvin, Trotter päätti.

Sport-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kai Suikkanen suitsutti tuoreimpia ulkomaanvahvistuksia.

− Talven alussa unelmoitiin ja katsoimme, kun muihin joukkueisiin tuli uusia pelaajia ja ne mätki maaleja heti ensimmäisissä otteluissa, mutta meidän vahvistukset eivät saaneet mitään aikaiseksi, mutta onneksi nyt Trotter on tuonut vikkelyyttä ja luistelua ykköskenttään. Hän on niissä vahvimmillaan. Švarný ei tule mikään Bobby Orr olemaan, joka tehtailisi pisteitä, mutta tällainen varma peruspakki. Puolustaa erittäin hyvin, ja takana neljät MM-kisat ja neljä vuotta KHL:ssä. Mutta ollaan molempien alkusuorituksiin erittäin tyytyväisiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle