Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Carter Hart juhli kultamitalia.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Viime vuonna pettynyt kanadalaisvahti pääsi tänä vuonna juhlimaan: ”Yksi kiekko kerrallaan”

Jo viime vuonna Kanadan alle 20-vuotiaiden mukana kiekkoja torjunut Carter Hart pääsi tänä vuonna juhlimaan mestaruutta. Viime vuonna mies joutui pettymään finaalissa.

Viime vuonna Kanada taipui nuorten MM-finaalissa Yhdysvalloille. Tuolloin nyt mestaruuden voittanut kanadalaisvahti Carter Hart oli kokemassa, miltä finaali tuntuu hävitä. Nyt hän pääsi kuitenkin maistamaan kaikkein kirkkainta palkintoa nuorten MM-kisoissa.

"Oli todella hienoa huomata, että fanit olivat lähteneet tänne Yhdysvaltoihin"

Nyt Hart oli pelipäällä. Nuori kanadalaisvahti venyi kiekon tielle 35 kertaa. Torjuntaprosentiksi kirjattiin huima 97,22.

Maailmanmestaruus maistui luonnollisesti Hartille enemmän kuin loistavasti.

− Valmistauduin tekemään työni, kun tilanne sitä vaati. Otin yhden kiekon kerrallaan. Ennakkoon ei voi olla liian innoissaan tällaisista peleistä. Niihin pitää keskittyä oikein, Hart analysoi.

Viime vuodesta Hart ei halunnut hakea mitään erityistä motivaatiota tämän vuoden finaaliin.

− En ajatellut viime vuotta tänään. Halusimme käyttää tänään kaikki mahdollisuudet. Tämä oli ainutlaatuinen tilaisuus ja onnistuimme sen käyttämään.

Hart kuitenkin myöntää, että voitto maistui erityisen hyvältä, koska viime vuonna oli tullut takkiin samassa tilanteessa. Kehuja lähtee myös joukkuekavereille.

− Tämä on tilanne, josta on aina unelmoinut. Nyt, kun unelma kävi toteen, tunnetta ei voi sanoin kuvailla. Olen innoissani, että voin jakaa tämän hetken joukkuekavereideni kanssa ja perheeni kanssa, joka on täällä myös.

Kanadalaiset olivat hankkiutuneet sankoin joukoin kannattamaan omiaan MM-finaaliin. Pääareenalla oli enemmän väkeä kuin kertaakaan aiemmin turnauksen aikana, ja tunnelma oli loistava.

− Oli todella hienoa huomata, että fanit olivat lähteneet tänne Yhdysvaltoihin. Se osoittaa mielestäni, miten paljon jääkiekko merkitsee Kanadassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kiekot pysähtyivät kuin takapihojen kaukaloissa – ”Tämä oli ainutlaatuista”

MAAJOUKKUE | 30.12.2017 11:00
Yhdysvaltojen ja Kanadan välinen ulkoilmaottelu päättyi jenkkien voittoon voittomaalikilpailussa lukemin 4-3. Lähes 45 000 ihmiselle pelattu ottelu sai myös kanadalaisvahti Carter Hartin hymyilemään tappiosta huolimatta. lue lisää

Kanadan kapteeni neuvoi joukkuetovereitaan ottelun lopussa: "Kuvitelkaa, että tämä on jatkoaika"

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 7:06
Kanada palasi nuorten maailmanmestariksi kolmen vuoden jälkeen, kun se kaatoi finaalissa Ruotsin lukemin 3–1. Kultajoukkueen kapteeni Dillon Dube neuvoi joukkuettaan pelaamaan kuin jatkoajalla, kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. lue lisää

Kanada on nuorten maailmanmestari - Steenbergen ratkaisi loppuhetkillä

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 5:23
Kanada voitti Ruotsin nuorten MM-kisojen finaaliottelussa lukemin 3-1. lue lisää

Kommentti: Pojat, kanadalaiset tulivat säästä huolimatta

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 4:10
Buffalon nuorten MM-kisat ovat olleet yleisömääriltään ja tunnelmaltaan yhdet heikoimmista vuosiin. Syykin taitaa lopulta olla jossain muussa kuin säässä. lue lisää

Kanada ollut läpi turnauksen tyly ylivoimalla – "Toivottavasti se toimii finaalissakin"

MAAJOUKKUE | 5.1.2018 14:00
Kanada kaatoi Tšekin leikitellen välierässä. Nyt joukkue pääsee kokeilemaan viime vuoden hopean kirkastamista kullaksi. Kanada on ollut tähän asti murhaavan tehokas ja lähtee hienoisena suosikkina turnauksen viimeiseen otteluun. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Carter Hart

AHL L mv
s. 1998 Edmonton, AB, CAN
185CM / 82KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2016 Philadelphia Flyers 2. kierros #48