Videotarkistuskaan ei säikäyttänyt huippuillan pelannutta Bernardia

LIIGA / Haastattelu
Bernard ehti kiekon tielle 39 kertaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ilves ja Ässät pelasivat tiistaina äärimmäisen tasaisen ja tiukan kamppailun Tampereella. Kotijoukkue painoi hurjana kohti porilaisten maalia, mutta Andreas Bernardin nollapelin turvin Ässät vei voiton.

Ässät kävi ryöstöretkellä Tampereella, kun mukaan tarttui kolme pistettä Ilveksen vieraana. Illan ainoan maalin teki Jussi Makkonen, joka ohjasi Jyri Marttisen viivavedon ohi Ilves-vahti Antti Lehtosen.

Illan suurin sankari oli kuitenkin 39 kertaa torjunut Ässien maalivahti Andreas Bernard.

Ässät pääsi terävästi peliin sisään, kun Makkosen avausmaali syntyi jo 37 sekunnin pelin jälkeen. Tommi Paakkolanvaara otti kuitenkin jäähyn hetkeä myöhemmin. Silloin porilaisjoukkueelle tapahtui jotain.

− Meidän alku oli tosi hyvä. Ensimmäisen alivoiman jälkeen meille iski pieni epävarmuus. Ilves pelasi tosi hyvin tänään, kehui Bernard illan vastustajaa.

Ottelu oli italialaismaalivahdin silmin kaksijakoinen. Vierailijat löysivät kuitenkin tarvittavan taisteluilmeen kaataakseen tupsukorvaisen isäntänsä.

− Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meille vaikeita. Toisessa erässä olisimme voineet tehdä toisenkin maalin, Bernard pohti.

Tiistain ottelu oli Ässille tärkeä, sillä kuuden joukko ja suora pudotuspelipaikka häämöttivät vain kahden pisteen päässä. Voitto varsinaisella peliajalla kampesi joukkueen halutulle sijalle.

− Tiesimme, että Pelicans on kahden pisteen päässä. Tavoite oli tänään ottaa kolme pistettä, ja me saimme ne. Tuuriakin oli mukana, mutta sellaista se välillä on. Puolustajamme olivat tänään hyviä.

Monet olivat pukukoppikäytävällä sitä mieltä, että iso kunnia voitosta kuului nimenomaan Bernardille. Hän yhtyi mielipiteeseen pilke silmäkulmassa.

− Niinkin voisi sanoa, naurahti italialaismaalivahti ja jatkoi kehuja yhteistyöstä puolustajien kanssa.

Teot puhuvat puolestaan − sanoja ei tarvita

Bernardia voisi luonnehtia perinteiseksi maalivahdiksi siinä mielessä, ettei mies paljon puhua pukahda. Veräjänvartija kuitenkin toteaa, että monet joukkuekaverit auttavat häntä omalla äänenkäytöllään.

− Olemme maalivahtivalmentajamme kanssa tehneet paljon töitä. Olen rauhallinen persoona, joten en puhu paljon maalilla. Kokeneemmat puolustajamme auttavat minua kentällä. Yritän myös itse auttaa heitä. Tänään kommunikoimme kentällä paljon enemmän kuin tavallisesti, kertoi Bernard.

Vaikka Ilves hätyytteli monesti maaliviivaa ja kiekko pomppi Bernarin selän takana tämän tästä, ei 26-vuotias partasuu ehtinyt tutista maalillaan. Keskittyminen pysyi olennaisessa.

− Tottakai pysyin rauhallisena koko pelin ajan. Tiedän kyllä, missä kiekko milloinkin on. Olin varma, ettei [se] käynyt missään vaiheessa maalissa.

Ässillä on kahdeksan ottelua jäljellä runkosarjassa. Porissa on kehittymässä jälleen yksi kiekkotarina. Bernard tiesi, mitä patasydän tarvitsee sykkiäkseen mahdollisimman voimakkaana.

− Jokainen peli ja piste lasketaan. Me tarvitsemme pisteitä saavuttaaksemme suoran pudotuspelipaikan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle