Videohaastattelussa KalPan Juuso Riikola: "Vastustajan mukaan pitää pelata"

LIIGA / Haastattelu
Riikola pääsi kahdesti tuulettemaan syöttönsä jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPa haki Hakametsästä arvokkaan voiton heti finaalien avausottelussa. Kuopiolaiset pääsevät johtoasemassa kotikentälleen. Puolustaja Juuso Riikola syötti joukkueensa kaksi maalia.

KalPa haki finaalisarjan avausottelussa 3−2-voiton Tapparasta Tampereelta. Kuopiolaisten puolustaja Juuso Riikola kehui oman joukkueen tekemistä ja antoi kiitosta maalivahtiosastolle.

− Hyvää pelaamista, vaikka pieniä pelillisiä juttuja voi aina parantaa. Eero [Kilpeläinen] otti hyviä koppeja, joiden ansiosta pysyimme johdossa.

Kilpeläisen kaltaisen maalivahdin edessä on Riikolan mukaan etuoikeus pelata.

− Onhan siinä aika huikeaa puolustaa, kun periaatteessa saa pienen kulman vetoja päästää läpi, eikä tarvitse aina mailaa työntää väliin. Eero saa ne kyllä suljettua.

Tiistai-illan mittelö Hakametsässä oli rikkonainen, sillä peliä katkoivat milloin rangaistukset, milloin valmentajan haastot tai rangaistuslaukaukset.

− Ei ne saa vaikuttaa, vaan pitää keskittyä seuraavaan vaihtoon. Jäähyjä, haasto, ja pidempiä katkoja. Ajatuksen on pysyttävä pelissä, tiesi Riikola pudotuspelien tärkeimmän säännön.

Kahden syöttöpisteen Riikola kertasi haastattelussa myös tilanteita, joista hänen syöttämänsä maalit syntyivät.

− Ylivoimalla ammuin viivasta, ja joku ohjasi sisään. Toinen syöttö tulikin sellaisesta tavallisesta, hitaammasta "re-group-lähdöstä", selvitti Riikola.

Vaikka avausfinaalissa Riikola oli tehokas, ei mies havittele pistekuninkuutta, vaan pitää ajatukset oman maalin varjelussa.

− Välillä pisteitä tulee, mutta kuitenkin puolustajalle peruspelaaminen ja helpot syötöt ovat pääasia.

KalPa on kammennut tieltään nyt Pelicansin ja JYPin. Tappara on vastustajana hieman erilainen kuin aiemmat joukkueet. KalPa-leirissä tiedetään, miten kirvesrintoihin tulee suhtautua.

− Meillä on ollut ennen näitä pelejä kaksi aika erilaista vastustajaa. Vastustajan mukaan pitää vähän pelata, ja Tapparaa vastaan pelataan tietyllä tapaa vähän hitaammin, Riikola pohti.

Vielä ensimmäisessä finaalissa Riikola ei saanut vastustajista mielitiettyä itselleen.

− Ei siellä mitään sen suurempaa. Hyviä vääntöjä eri pelaajien kanssa. Katsotaan, josko tulisi joku hyvä tutkapari tulevissa peleissä.

Sarja jatkuu ylihuomenna torstaina KalPan kotiareenalla.

− Normaalit jutut, eli hyvät palauttelut ja paljon ruokaa kroppaan. Kuopiossa on ollut pudotuspeleissä hyvä tunnelma, joten eiköhän siellä nytkin ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle