Videohaastattelussa Joe Finley: "Kaikilla on peiliin katsomisen paikka"

LIIGA / Haastattelu
Finley sai Tapparan puolustaja Alexander Bonsaksenilta kannustusta pelin jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
HIFK hävisi Tapparalle välierien viidennen ottelun, ja samalla koko ottelusarja päättyi. Helsinkiläisiä odottaa pronssiottelu, jossa vastaan asettuu joko JYP tai KalPa. HIFK:n puolustaja Joe Finley tiesi, että joukkueella on paljon tehtävää ennen kauden päätösmatsia.

HIFK hävisi välieräsarjan Tapparalle voitoin 4−1, kun tamperelaisjoukkue nappasi viidennestä ottelusta 4−3-voiton. HIFK johti ennen päätöserää 2−1. 

HIFK-puolustaja Joe Finley oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen, mutta miehen puheista aisti myös päättäväisyyden matkalla kohti pronssiottelua.

− Meillä oli maalin johto ennen kolmatta erää. Kolme maalia peräkkäin omiin, ja jätimme maalivahtimme yksin. Kaikilla on peiliin katsomisen paikka, Finley ruoti.

Jääkiekkokausi lähenee loppuaan, ja helsinkiläisjoukkueeseen kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Finley lupasi joukkueen palaavan vahvana myös tulevalle kaudelle.

− Meillä on pitkä kesä edessämme. Edessä on myös vielä yksi peli, pohjusti Finley ajatuksiaan tulevasta pronssiottelusta.

Tappara-sarjassa oli tasaisia vääntöjä, eikä kirvesrinnat päässeet finaaleihin helpolla. HIFK:n otteista jäi puuttumaan viimeinen puristus.

− Meidän tehtävämme on voittaa tiukkoja pelejä, siitä meille maksetaan palkkaa. Emme ala selittelemään mitään, totesi Finley rehellisesti.

HIFK-maalilla torjui sarjan aikana niin Niklas Bäckström kuin Kevin Lankinenkin. Ketjukoostumukset elivät, ja Antti Törmäsen valmennusjohto ei epäröinyt sivuuttaa Juhamatti Aaltosen kaltaisia tähtiäkään.

Finley antoi maalivahdeilleen kiitosta, mutta muistutti siitä, että kaikkien on tutkiskeltava omalla kohdallaan sitä, miksi sarjassa kävi niin kuin kävi.

− Maalivahtipelimme oli hyvää, mutta jokaisen pelaajan täytyy olla parempi. Nämä ovat vuoden isoimpia pelejä. En välitä, ovatko pelaajamme kolhiintuneita tai loukkaantuneita. Kaikilla joukkueilla on vastaavia ongelmia tässä vaiheessa kautta.

Vastustajajoukkuekin sai yhdysvaltalaiselta kehut sarjan päätteeksi. Finley oli sitä mieltä, että Tappara pelasi hyvin organisoitua peliä läpi sarjan.

− Tämä oli hyvä sarja, ja he pysyivät pelisuunnitelmassaan. Emme ole tyytyväisiä lopputulokseen.

JYP ja KalPa käyvät omaa taisteluaan finaalipaikasta. Kuopiolaiset siirtyivät sarjassa 3−2-johtoon keskiviikkoillan ottelussa. Finley painotti, että joukkueen on keskityttävä vain ja ainoastaan omaan tekemiseensä.

− Meillä on töitä tehtävänä. Huomenna aloitamme valmistautumisen kohti uutta mahdollisuutta. Aiomme näyttää siinä pelissä kaiken, mitä voimme, lupasi Finley.

− Vastustajalla ei ole väliä. Meidän täytyy terävöittää omaa peliämme. Kaksi muuta joukkuetta taistelee paikasta finaaleihin, ja toinen joutuu kokemaan saman pettymyksen kuin mekin. Heillä on myös sama motivaatio voittaa pronssiottelu.

Pronssiottelun merkityksestä on puhuttu paljon. HIFK-leirissä ja ainakin Finleyn mielessä kauden viimeinen peli on näytön paikka.

− Aiomme palata harjoittelemaan salille ja jäälle. Olemme valmiina, kumpi tahansa vastaamme asettuu, totesi Finley päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle