Vetoharhautuksen avulla knalli päähän

LIIGA / Haastattelu
Knalli päässä on mukava hymyillä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan hyökkääjä Veli-Matti Savinainen oli yksi kirvesrintojen näkyvimpiä hahmoja tiistaisessa Kärpät-voitossa. Hän iski kolme maalia ja sai illan päätteeksi faniryhmältä vielä knallin hattutemppunsa kunniaksi päähänsä keikkumaan.

Veli-Matti Savinaisen kolmen maalin ilta oli Hakametsän illan hienoin suoritus. Varsinkin kolmas maali oli huikea. Mies teki sen rangaistuslaukauksesta vain kuusi sekuntia ennen loppua ja esitti komean ratkaisun.

Savinainen teki ensin tyylikkään vetoharhautuksen, jonka jälkeen veivasi Kärpät-maalivahti Sami Aittokallion solmuun ja iski kiekon reppuun. Mies itse oli perin vaatimaton suorituksestaan.

− Ihan normaalisuoritus. Olen tehnyt harjoituksissa samanlaisia rangaistuslaukauksia, ei siinä sen kummallisempaa ollut. Viime kaudella tein kerran samanlaisen, mutta se meni toiselta puolelta. Nyt oli hyvää tuuria, ettei kiekko pompannut lavasta, oli sen verran huono jää siinä.

Vaikka Savinainen Liigan hyökkääjien parhaimmistoon kuuluukin, eivät kolmen maalin illat ihan jokapäiväisiä ole. Edelliskerrasta on aikaa.

− Varmaan tuli silloin Ässien riveissä 2012-2013. Muistan kyllä sen kerran.

− Kyllä se aina lämmittää mieltä, että maaleja tulee. Eipä se niin erikoiselta tunnu, on hienoa tehdä maaleja ja saada onnistumisia, Savinainen tyynnytteli hehkutusta.

Savinainen on ollut kovassa iskussa alkukaudesta. Kesällä luodut pohjat kantavat nyt hedelmää.

− Koko kesän teimme hommia ja harjoittelimme laadukkaasti. Sieltä se, että jaksaa pelata illasta toiseen hyvällä tasolla, kumpuaa. Ei ole ainakaan toistaiseksi tullut notkahduksia. Pidetään taso ja tehdään hommia sen eteen, että se pysyy.

Varsinkin fysiikkapuoli on saanut erityishuomiota. Myös Savinaisen pelityyli luo sille omat vaatimuksensa.

− Olen tehnyt hommia fyysisyyden kanssa ja voimatasot ovat menneet eteenpäin. Ne ovat nyt paremmat kuin koskaan. Hiomme näitä asioita koko ajan väli- ja pelipäivinä, kyllä se työnteko lähtee sieltä. Mitä paremmassa kunnossa on, niin sitä paremmin jaksaa pyöriä kulmissa. Vastustajan puolustajat väsyvät ja sitä kautta paikkoja tulee.

Vaihteleva peli toi mieluisan tuloksen

Tappara vei avauserän selkeästi 3-1. Toinen erä oli jo paljon vaisumpi, mutta päätöserässä peli taas parani. Ailahtelu oli osunut Savinaisenkin silmään.

− Aloitimme pelin hyvin ja iskimme tilanteeksi 3-0. Toisessa erässä vähän hölläsimme ja päästimme vastustajan peliin vähän mukaan. Nostimme taas kolmanteen erään latausta ja saimme pelin itsellemme ja hienon voiton, mies totesi.

Kärppien kausi on saanut vaisun alun ja joukkue majailee vasta sijalla 14. Tämä ja tiistain vaisu esitys yllättivät Savinaisen.

− Kärpät on hyvä joukkue, en tiedä oliko heillä paljon poissaoloja vai mikä oli. Silläkin saralla Kärpät vähän kärsi. Joskus jääkiekko on vain tällaista, aina ei voi onnistua. Varmasti meilläkin tulee välillä vähän huonompia iltapuhteita.

Tehopisteidensä ansiosta Savinainen nousi myös Liigan pistepörssin kärkeen. Viidestä ottelusta on nyt kasassa kahdeksan pistettä. Hyökkääjä totesi, ettei ole asiasta niin tohkeissaan, kauden lopussa pörssin kärkisija olisi enemmän mieleen.

− Sehän on varmasti jokaisen unelma.

Innokkaimmat maalailevat Savinaiselle jo maajoukkuepaikkaa marraskuun Helsingin EHT-turnaukseen. Savinainen ei tälläkään ajatukselle vielä retostele.

− En ainakaan kieltäydy, jos kutsu tulee, mies naurahti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle