Vesalainen haki Liigasta itseluottamusta kisoihin: "Kaikkemme yritimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vesalainen kehui ketjukavereitaan Räsästä ja Tolvasta. – Meillä on aika nuori porukka. Toimimme hyvin yhteen ja tunnemme aika pitkältä ajalta toisemme.
Kristian Vesalainen siirtyi marraskuussa SHL:n Frölundasta HPK:n riveihin lainasopimuksella. Liigasta Vesalainen keräsi itseluottamusta nuorten MM-kisoihin. Seuraava jännityksen paikka on ensi kesän varaustilaisuus, jossa Vesalainen varataan todennäköisesti kärkikahinoissa.

Viime kaudella 16-vuotias Kristian Vesalainen juhli neljää eri mestaruutta. Hän toi kotiin palkintokaappia koristamaan kultamitalin SHL:stä, CHL:stä, Ruotsin alle 18-vuotiaiden juniorisarjasta ja alle 18-vuotiaiden MM-kisoista.

Montrealiin nyt 17-vuotias Vesalainen lähti mitalinkiilto silmissä.

− Ajatukset olivat mitalipeleissä. Tällaiseksi tämä nyt meni, muttei sille voi mitään. Kaikkemme yritimme, Vesalainen sanoi.

Turnaus oli nuorelle hyökkääjälle opettavainen.

− Tämä turnaus opettaa, että jokainen peli on tärkeä. Ei voi mennä huitelemaan niin sanottuja helppoja pelejä. Nekin ovat tärkeitä.

Nuoret Leijonat ottivat turnauksen ensimmäisen voittonsa alkulohkon viimeisessä pelissä. Vesalainen näki, että peli oli hyvin Suomen hallussa, vaikka Sveitsi antoi painetta.

− Sveitsi oli aika tiukka vastus. He ovat hyvin luisteleva jengi. Pystyimme olemaan hyvin kiekossa ja saimme maalipaikkoja heitä enemmän. Se oli aika lailla meidän peli.

Voitosta Vesalaiselle jäi hyvät fiilikset. Nyt tärkeisiin karsintasarjan otteluihin Latviaa vastaan on helpompi lähteä.

− Kaksi tiukkaa peliä on tulossa. Nekin täytyy hoitaa pois alta, ettei käy hassusti. Ne ovat tärkeitä pelejä.

Resepti karsintasarjasta selviytymiseen on yksinkertainen.

− Latvia kaatuu hyvällä joukkuepelillä ja maalinteolla, Vesalainen sanoi.

NHL mielessä, seuraavaksi takaisin Ruotsiin

Vesalainen piipahti Liigassa HPK:n joukkueessa lainasopimuksella. Kuukauden päivät HPK:ssa palauttivat mielenkiinnon jääkiekkoon.

− Tiedän tavoitteeni ja sen, miten paljon miten paljon sen eteen pitää tehdä duunia.

− Liiga antoi itseluottamusta aika paljon. Pääsin pelaamaan ja toi omaa peliä takaisin. Lisäksi sain takaisin taas innostusta lajiin. Liiga-piipahdusta ennen ei ollut pelaaminen kamalan innokasta.

Lainasopimus tehtiin kestämään nuorten MM-kisoihin asti. Vesalainen ei ole kuitenkaan ihan varma, minne tie vie Montrealista.

− Kyllä se varmaan menee niin, että nyt palaan Ruotsiin. En ole itsekään vielä varma, mutta veikkaan, että se menee niin.

Loppukaudella Vesalainen haluaa kehittyä lisää pelaajana ja saada hyviä pelejä alle.

Kesällä taiturilla on seuraavat jännittävät paikat. Vesalaista on povattu useissa arvioissa NHL:n varaustilaisuuden kymmenen kärkeen.

− Varaustilaisuus ei herätä mitään kovin kummoisia ajatuksia. En sinänsä ajattele ihan kamalasti sitä, joten on aika sama, miten se menee. Tiedän tavoitteeni ja sen, miten paljon miten paljon sen eteen pitää tehdä duunia.

Mikä se tavoite on?

− Tavoite on pelata NHL:ssä joku päivä. Kyllä minä siellä vielä olen.

Vesalaiselle ei ole kamalasti väliä sillä, mikä joukkue hänet varaa. Joitain kriteerejä tulevalle asuinpaikalle kuitenkin on.

− Kaikki lämpimät mestat käyvät. Jos joutuu johonkin kylmään, niin sitten varmaan vähän kyrsii.

» Lähetä palautetta toimitukselle