Venäläislaituri Goldobin: "Teen joka päivä töitä kehittyäkseni"

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n Nikolai Goldobin hamuaa NHL-paikkaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport mutkisti HIFK:n taistelua kotiedusta pudotuspeleihin, kun helsinkiläiset kaatuivat Vaasassa lukemin 2-1. Tappiosta huolimatta nuori venäläislaituri Nikolai Goldobin oli positiivisella mielellä illan ottelusta.

Tiistai-illan kamppailussa HIFK oli huomattavasti isäntäjoukkue Sportia etevämpi kenttätapahtumia peilaten. Lopputuloksena oli kuitenkin se, että Sport nappasi voiton helsinkiläisten nenän edestä lukemin 2−1. Sport-maalilla torjunut Hannu Toivonen päästi taakseen ainoastaan yhden osuman, vaikka torjuntoja kertyi peräti 45 kappaletta.

Hiukan alle 17 minuuttia peliaikaa kellottanut 19-vuotias venäläislaituri Nikolai Goldobin näki pelissä myös paljon hyvää.

"Puolustuspelaamiseni on mielestäni parantunut"

− Me annoimme tehdä kaksi osumaa omiin, mutta he pelasivat aggressiivisesti. Ottelu oli meiltä hyvä, mutta emme osuneet, hymyili Goldobin ottelun jälkeen tappiosta huolimatta.

Hyökkäysvoittoisesta pelistään tunnettu Goldobin pääsi muutamia kertoja maalintekopaikoille, mutta osumia ei syntynyt. Nuorukainen onnistui riistämään kiekon pariin otteeseen sekä tuomaan sen hyökkäysalueelle.

Vaikka hyökkäystehoja ei tullutkaan, pelasi nuori venäläinen hyvän ottelun. Tiistai-illan otteet miellyttivät myös laituria itseään.

− Mielestäni pelasin ihan hyvän ottelun. Jatkuvasti täytyy kehittyä, tehdä enemmän maaleja ja rakennella paikkoja ketjukavereille.

Goldobinilla on hyvät avut hyökkäyspäässä, mutta laiturin ongelmana on ollut heikko puolustuspeli. Vaasassa nuorukaiselle ei kuitenkaan sattunut merkittäviä virheitä omassa päässä ja peli on mennyt myös omassa päässä eteenpäin.

− Puolustuspelaamiseni on mielestäni parantunut. Tehtäväni on silti pelata enemmän hyökkäyksessä.

Venäläislaituri mielipaikallaan.
Venäläislaituri mielipaikallaan.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures

OHL:n kautta NHL-varaukseen

Venäläispelaajien yleisin polku NHL-jäille ei kulje OHL:n kautta, Goldobinin kulki. OHL-seura Sarnia Sting varasi venäläishyökkääjän vuonna 2012.

− Kun sain varauksen, niin päätin lähteä pelaamaan. Kaksi kautta OHL:ssä menivät todella hyvin.

"HIFK on ollut hyvä paikka pelata ja kehittyä"

Kaudet sujuivat kieltämättä hyvin myös tilastojen valossa. Ensimmäisellä OHL-kaudellaan 2012-13 Goldobin viimeisteli 30 täysosumaa ja yhteensä 68 tehopistettä, joista kumpikin saldo oli kauden OHL-tulokkaiden paras.

Myös toinen kausi OHL:ssä meni varsin hyvin, sillä venäläinen nakutti kaikkiaan 94 tehopistettä. Esitykset johtivat lopulta NHL-varaukseen kesällä 2014, kun San Jose Sharks varasi Goldobinin ensimmäisellä kierroksella numerolla 27.

Vielä tällä kaudella ei kuitenkaan ollut Goldobinin aika pelata maailman kovimmassa kiekkosarjassa. Venäläinen lähti kehittymään Suomeen HIFK:n riveihin. Helsinki ei ollut nuorukaisen ainoa vaihtoehto tälle kaudelle.

− Etsimme agenttini Igor Larionovin kanssa hyvää paikkaa pelata ja päädyimme Helsinkiin. HIFK on ollut hyvä paikka pelata ja kehittyä, Goldobin kiittelee.

Ei ole vielä tiedossa, pelaako laituri jo ensi kaudella Atlantin tuolla puolen. Sen eteen nuorukainen tekee töitä päivittäin.

− Teen töitä joka päivä sen eteen, että pääsisin pelaamaan San Joseen. He seuraavat kaikkia pelejäni, joten pitää pelata hyvin, Goldibin päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle