Sami Hyypiä kiekkoilee toista kautta Zoomin riveissä.

Saana Hakala

Veikkausliigan legenda kohtasi Tapparan legendat - Sami Hyypiä vaihtoi nurmikentät kaukaloon

Ennen illan liigapeliä Hakametsän jäällä nähtiin todellinen kattaus legendoja, kun Tapparan Alumnit saivat vastaansa Raittius- ja urheiluseura Zoomin. Vierailu Tampereen kiekkopyhättöön oli julkkisjoukkue Zoomille jo toinen kuluvana vuonna.

Vierasjoukkue Zoom oli hankkinut riveihinsä vahvistuksia myös Tapparan paikallisvastustajan riveistä, sillä Ilvestä pitkään urallaan edustanut Martti Järventie luisteli Zoomin riveissä. Tapparan terävintä kärkeä edustivat muun muassa puolustajaikoni Pekka Saravo sekä takavuosien maajoukkuemies Jukka Porvari.

Suurimmat suomalaiset urheilutähdet kaukalossa olivat kuitenkin hiljattain Dallasissa paitansa halliin kattoon saanut Jere Lehtinen sekä yksi kaikkien aikojen suomalaisista jalkapalloilijoista, Sami Hyypiä.

− Kiva pelata tällaisia pelejä, totesi Hyypiä, joka oli ehdottomasti yksi Zoomin liukkaimmista pelaajista.

Nuorempana Hyypiä pelasi jalkapallon ohella pitkään jääkiekkoa sekä harrasti myös maastohiihtoa. Nyt Hyypiä on aloittanut kiekkoharrastuksen uudelleen ja treenaa Zoomin kanssa keskimäärin kahdesti viikossa.

− Olen pelannut futista niin paljon, että välillä on kiva harrastaa jotain muutakin, Hyypiä totesi.

Toista talvea jäällä viihtyvä Hyypiä kertoi lajin pariin paluun olleen alkuun hankalaa.

− Olin ihan untamona, että mihin kaukalossa pitää liikkua, kertoi Hyypiä

Etenkin vanhoja pelimiehiä vastaan pelaaminen on vaikeaa ja Hyypiä myönsikin välillä tunteneensa olonsa onnettomaksi jäällä, koska tasoero vastustajaan oli suuri. Silti Hyypiä nautti pelistä Tapparan legendoja vastaan ja antoi vanhoille liigajyrille tunnustusta.

"Olen pelannut futista niin paljon, että välillä on kiva harrastaa jotain muutakin"

− Hieno katsoa miten vanhoilla miehilläkin pysyy kiekko lavassa ja miten he pystyvät syöttämään lähes mihin tahansa, Hyypiä kehui Tapparan alumneja.

Hyypiälle futis oli aina ykköslaji, mutta hän pitää tärkeänä, että sai harrastaa muitakin lajeja mahdollisimman pitkään. Hän on sitä mieltä, että nykyisin nuoret ottavat urheilun liian tosissaan liian aikaisin.

− Nuorilla pitäisi olla vähintään se toinen laji rinnalla. Toinen laji voi tukea kehitystä niissä ominaisuuksissa, mihin oma laji ei välttämättä anna niin paljoa, Hyypiä sanoi.

Hyypiän mielestä nuorena voi urheilun ottaa rennommin.

− Itseään ehtii kehittämään myöhemminkin, etenkin fyysisiä ominaisuuksia, oli Hyypiän kanta asiaan.

Hyypiä on itse pyrkinyt auttamaan nuoria urheilijoita urallaan eteenpäin. Hän pohti, että Suomessa on paljon nuoria urheilijoita, joilla voisi olla mahdollisuuksia korkeammalle tasolle, mutta viime kädessä kaikki on omasta motivaatiosta kiinni. Hänen mukaansa rajojaan tulee testata ja tehdä sen minkä pystyy.

− Jossain vaiheessa sitten tulee raja vastaan. Jos olet tehnyt kaiken minkä pystyt, sitten voi ja pitää olla tyytyväinen, mietti Hyypiä.

− Ammattilaiset voivat ohjata nuoria oikeaan suuntaan ja oikeisiin harjoitteisiin, mutta oma motivaatio ja palo urheilua kohtaan ratkaisee kuitenkin eniten, Hyypiä jatkoi.

Lopuksi Hyypiä lähetti terveisiä Kalifornian lämmöstä nauttivalle kiekkolegenda Teemu Selänteelle. Hyypiä arvostaa suuresti Selänteen saavutuksia. Hän kertoi jutelleensa Selänteen kanssa Hockey Hall of Fameen valinnan jälkeen.

− Hieno juttu, että Teemu pääsi mukaan sellaiseen katraaseen. Teemu on mukava tyyppi ja hyvä kaveri, hän on kunniansa ansainnut, kehui Hyypiä Selännettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Alumnien Ässät-HIFK: Ässät voittoon pelaajakauppojen jälkeen

LIIGA | 28.10.2017 17:41
Ennen Ässien 50-vuotisjuhlapeliä HIFK:ta vastaan takavuosilta tutut konkarit mittelivät paremmuuttaan. Ässät nappasi 6−3-voiton, HIFK puolestaan vei voittomaalikilpailun nimiinsä. lue lisää

Salkkareista tutut tähdet Hakametsässä – "Ihan huippu laji!"

LIIGA | 21.1.2017 18:18
Suomi 100 -juhlavuosi näkyy ensimmäistä kertaa Liigassa Tapparan ja TPS:n välisessä ottelussa. Ennen ottelua yleisöä lämmiteltiin Tapparan legendojen ja Zoomin hyväntekeväisyysottelulla. Zoomin paidassa viilettivät Salatuista elämistä tutut Petteri Paavola ja Ronny Roslöf. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat