Vehviläisen keskittyminen riitti Ilvestä vastaan huippusuoritukseen.

Saana Hakala

Vehviläinen ei puhu Rynnäksen syrjäyttämisestä − näpäytys epäilijöille myhäilytti: "Täytyy varmaan keksiä joku uusi asia"

Veini Vehviläinen siirtyi täksi kaudeksi JYPistä Kärppiin, ja on saanutkin oululaisryhmässä kosolti onnistumisia. Tiistain ottelussa 20-vuotiaan torjujan varusteisiin pysähtyivät Ilves-pelaajien laukaukset. Nuorisomaajoukkueaikojen vaikeudet tuntuvat olevan jo vanha vitsi Vehviläiselle.

Eläinmaailmassa ilveksellä olisi selvä yliote kärppää vastaan, mutta kiekkokaukalossa vaalea-asuinen oululaisnippu kellisti kotijoukkueen maalein 2−0. Kärppien maalilla Veini Vehviläinen torjui kauden neljännen nollapelinsä.

− Pelaamme hyvin joukkueena. Se helpottaa omaakin peliä. Olen viihtynyt Oulussa todella hyvin. Ei ole mitään valittamista, Vehviläinen tuumasi nollapelinsä jälkeen.

20 torjuntaa Ilvestä vastaan kopanneen Vehviläisen otteista ei huomaa, että kyseessä on sama mies, jonka henkisestä lujuudesta suomalainen kiekkoväki oli huolissaan pitkin maalivahdin nuorisomaajoukkueuraa.

20-vuotias Vehviläinen suhtautuu puheisiin pään kestävyydestä rauhallisesti. Hän jopa näpäytti epäilijöitään hieman.

− Täytyy varmaan keksiä joku uusi asia, josta rummuttaa. Voittoja on tullut ja pää voi hyvin, Vehviläinen virnisti.

Vehviläinen on pelannut viime aikoina enemmän kuin hänen kokeneempi aisaparinsa Jussi Rynnäs. Alkukauden oletettu asetelma on kääntynyt päälaelleen, ja nuori Jyväskylästä Ouluun tullut veskari on ottanut ykköstorjujan roolin itselleen.

Nuori mies ei halua kuitenkaan puhua syrjäyttämisestä.

− Ei tässä vielä kannata puhua yhtään mitään. Rynnäs on huippumaalivahti, jonka kanssa on hienoa mitata omaa tasoaan. Hyvä mittari itselle. Potkimme toisiamme eteenpäin, ja viihdymme hyvin yhdessä.

Vehviläinen on omien sanojensa mukaan ollut 30-vuotiaan Rynnäksen opissa hyvissä käsissä. NHL:ssäkin pelanneelta Rynnäkseltä ei sanallisia neuvoja tule, mutta toisenlaisia vinkkejä irtoaa siitäkin edestä.

− Ei häneltä sen kummempia neuvoja ole tullut, mutta häneltä oppii paljon, kun vain katsoo hänen pelaamistaan. Hänestä huokuu se, että hän on pelannut huippusarjoissa.

Kärpillä on edessään kaksi peleistä vapaata päivää, mutta keskittyminen on kuitenkin siirrettävä nopeasti seuraavaan koitokseen.

− Seuraavaksi vedämme pari hyvää harjoituspäivää, ja perjantaina pelaamme seuraavan kerran, Vehviläinen peilasi jo tulevaan, jolloin oululaiset kohtaavat kotonaan HIFK:n.

Lue myös

Vehviläinen sai Rantakarin sanallisen arkun aukeamaan − yhden Liiga-pelin torjuntaennätys hilkulla

LIIGA | 23.4.2018 21:42
Veini Vehviläinen urakoi Tapparaa vastaan käydyssä neljännessä Liiga-finaalissa olan takaa. Nuori veskari koppasi 34 kiekkoa, jääden neljän kiinnioton päähän henkilökohtaisesta yhden Liiga-ottelun torjuntaennätyksestään. Tappara-puolustaja Otso Rantakari tulistui veräjänvartijaan ottaen käytöskympin toisessa erässä. Vehviläinen antoi vastustajan noitua rauhassa. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -läpimurrot: "Heiskanen on päivänselvä ykkösvalinta"

LIIGA | 22.12.2017 11:00
Kukaan ei ole yllättynyt Miro Heiskasen läpimurrosta, mutta ketkä muut ovat syttyneet sarjan tähtikartalle? lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -maalivahdit: Tolppien välissä on useita yllättäjiä

LIIGA | 21.12.2017 11:00
Joulutauon katsauksessa Liigan maalivahtien parhaimmistoon on noussut useita yllätysnimiä. Yksi heistä on Frans Tuohimaa, mutta Liigan ykkönen hänkään ei vielä ole. lue lisää

Veini Vehviläiselle jatkosopimus Kärppiin

LIIGA | 9.12.2017 18:49
Veini Vehviläinen on tehnyt jatkosopimuksen nykyisen seuransa Oulun Kärppien kanssa. Uusi sopimus päättyy kauteen 2019-2020. lue lisää

Kärpille hyviä uutisia - Ruohomaa palaa, Kuparille liigadebyytti

LIIGA | 14.9.2017 12:40
Kärpät sai sairastuvaltaan hyviä uutisia, kun Mikael Ruohomaa palaa kokoonpanoon. Rasmus Kupari tekee myös liigadebyyttinsä Pelicansia vastaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Veini Vehviläinen

Kärpät #35 L mv
s. 1997
185CM / 80KG
SOPIMUS: 2020