Vastuuta tuli ja se kannettiin kunnialla − Pohjanoksan visiitti TUTOssa oli onnistunut

MESTIS / Haastattelu
Vastuu ei pelota Julius Pohjanoksaa.
Kuva © Timo Savela
Joulutauon tienoilla ja sen jälkeen TUTOn maalilla nähtiin uutta nuorta taitoa, kun Julius Pohjanoksa tuli tuuraamaan nuorten MM-kisoihin lähtenyttä Karolus Kaarlehtoa. Vastuuta tuli, ja siitä 20-vuotias veskari onkin nauttinut.

Julius Pohjanoksa pelasi näillä näkymin tällä erää viimeisen ottelunsa TUTO-maalilla lauantaina Jokipoikia vastaan Joensuussa. Pitkän väännön jälkeen 3-1-lukemin kotijoukkueelle päättynyt ottelu oli kuitenkin veskarin mielestä ihan hyvä esitys.

− Tiukkaa vääntöä ja vähän pomppi kaverille tänään. Mutta mielestäni ihan hyvä peli silti, vaikka se ei tänään riittänytkään.

TUTOon Pohjanoksa tuli TPS:n A-nuorista. Vastuun kantaminen on nuorukaiselle tuttu juttu.

− Kausi on tähän asti mennyt tosi hyvin. Suurimman osan peleistä olen sielläkin päässyt torjumaan. Ei ole ollut mitään valittamista, Pohjanoksa toteaa.

Tullessaan TUTOon Pohjanoksa ajatteli olevansa vaihtopenkillä luukkuvahtina, mutta päätyi lopulta torjumaan TUTOn viisi viimeisintä peliä.

− Kyllä vastuun määrä hieman minut yllätti, mutta tästä pitää nauttia ja pitää hauskaa.

− Äijät ovat ottaneet minut hyvin mukaan joukkueeseen. Täällä pelataan todella hyvää lätkää ja on hienoa olla siinä mukana, Pohjanoksa toteaa.

Pohjanoksan debyytti TUTO-paidassa oli niin ikään Jokipoikia vastaan syyskauden viimeisessä pelissä. Jännitystä oli ilmassa, mutta se oli vain positiivista.

− Vaikka ensimmäiset pelit aina vähän jännittävät, niin jännitys tuo vain pientä lisäboostia tekemiseen ja pystyy paremmin keskittymään.

Nuoren veskarin urasuunnitelmat ovat tällä hetkellä hieman Mestistä korkeammilla tasoilla, mutta viisi peliä sarjan parissa on ollut silti mieluinen kokemus.

− Oikein hyvätasoinen ja vauhdikas sarja tämä on, ja tästä on hyvä lähteä tähtäämään korkeammallekin, Pohjanoksa kehuu.

Vastuuta on ennen TUTO-keikkaa tullut myös TPS:n A-junioreista.
Vastuuta on ennen TUTO-keikkaa tullut myös TPS:n A-junioreista.
Kuva © Timo Savela

TUTO kärsi läpi joulukuun pienestä tehottomuudesta. Joukkue ei saanut käytettyä maalipaikkoja hyväkseen ja lukemat olivat illasta toiseen suhteellisen niukat. Ennen lauantain ottelua pelatut ottelut JYP-Akatemiaa ja IPK:ta vastaan olivat kuitenkin toista maata: voitot turkulaisille lukemin 9-3 ja 6-2.

− Jostain se tehokkuus vain löytyi ja aloimme hyödyntää maalipaikkoja En usko, että pelissämme tapahtui mitään erikoisempaa. Aina kiekko ei vain pompi meille, Pohjanoksa tuumii.

Murskavoittojen tilastoja tutkiessa voi huomata, että kovin paljoa ei vastustaja päässyt Pohjanoksan vartioimalle maalille kiekkoa viskomaan. Tuliko maalilla nököttäessä kylmä?

− Ei siinä tylsää ehdi tulla. Hommia täytyy kuitenkin tehdä koko ajan, jotta keskittyminen pysyy pelissä, ettei sitten hyökkäyksen tullessa menisi helppoja maaleja, Pohjanoksa totea.

20-vuotias Pohjanoksa on esittänyt TUTOn maalilla jos jonkinmoisia torjuntoja viimeisen viiden pelin ajan. Vauhtia on hurjasti, mutta veskarina Pohjanoksa kokee olevansa rauhallinen.

− Olen omasta mielestäni aika rauhallinen maalivahti. Pyrin nappaamaan kiekkoja paljon, enkä vain pelkästään blokkaa.

Lauantai-illan vieraspelissä kotijoukkue Jokipojat luisteli vauhdilla turkulaismaalille luoden roppakaupalla vaarallisia paikkoja. Paljon nähtiin myös maalineduskamppailuja. Pohjanoksa piti päänsä kuitenkin kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa.

− Pitää vain yrittää pitää katse kiekossa ja reagoida siihen mihin ikinä se meneekään. Tärkeintä on ettei siinä tilanteessa hötkyile, vaan rauhallisesti ja maltillisesti seuraa kiekkoa.

Ensi viikolla Pohjanoksa kiekkoileekin näillä näkymin taas TPS:n A-junioreiden matkassa yhtä miesten peleistä haettua kokemusta rikkaampana. Vastuu ei kuitenkaan lopu tähän.

− Jos pelit kulkevat samalla tavalla kuin aikaisemmin tällä kaudella, niin uskon vastuun säilyvän samana A-junioreissa, Pohjanoksa päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle