Jekunen kohtaa kasvattajaseuransa nyt Ketterän paidassa.

Timo Savela

Vanha kilpakumppanuus herää jälleen eloon - "Käännetään maalin pelejä voitoiksi"

SaPKossa viime kaudella toisen Mestis-mestaruutensa voittanut Sami Jekunen kohtaa entisen joukkueensa Ketterän paidassa. Mestiksen revanssiviikonloppu SaPKon ja Ketterän välillä herättää vanhan taisteluparin jälleen eloon.

Yhteinen historia SaPKon ja Ketterän välillä ulottuu aina 1960-luvulle saakka. Perjantain ottelu Talvisalossa on joukkueiden ensimmäinen virallinen kohtaaminen sitten kevään 2009. Tuolloin joukkueet kamppailivat Mestiksen karsintasarjassa, SaPKo sarjapaikkansa säilyttämisestä ja Ketterä sarjanoususta.

Joukkueet kohtaavat Mestiksen revanssiviikonlopun merkeissä myös lauantaina Imatralla, missä Ketterä juhlistaa samalla 60-vuotista taipalettaan. Viikonlopun lähtökohtia arvioi Ketterä-puolustaja Sami Jekunen, joka oli voittamassa viime kaudella mestaruutta SaPKossa.

− Kiva päästä pelaamaan kasvattajaseuraa vastaan, Jekunen kertoo.

− Olemme pelanneet hyvin tässä viime aikoina. Samanlaista vain, niin se rupeaa pomppimaan meillekin. Käännetään maalin pelejä voitoiksi, puolustaja luonnehtii joukkueensa otteita.

Ketterä pelasi viime viikolla poikkeuksellisesti neljä ottelua, ja tällä viikolla otteluita on yhteensä kolme. Joukkue pelaa lopulta seitsemän ottelua 11 päivään. Jekusen mukaan joukkue on palautunut pelisumasta.

− Hyvin ollaan palauduttu. Ollaan hyvin treenattu alkukausi, niin kyllä tässä jaksaa painaa. Sitä varten on tehty kesällä hommia.

Viime aikojen urakka ei ole vaikuttanut imatralaisten tämän viikon valmistautumiseen ja harjoitteluun.

− Alkuviikosta treenataan vähän kovempaa ja välipäivät vähän palautellaan.

Ketterältä perjantaina ovat poissa Tomi Iso-Mustajärvi ja Santeri Vuoti, jotka pelaavat samaan aikaan ottelukohtaisella lainalla SaiPassa. Jekunen kuitenkin näkee hyökkäyspelaamisen kulmakivenä neljän ottelun voittoputkessa olevan SaPKon haastamisessa.

− Hyvällä hyökkäyspelillä pystytään [haastamaan]. Rakennetaan maalipaikkoja ja lyödään paikoista sisään.

Loukkaantumiset joukkueiden harmina

SaPKo ja Ketterä ovat kärsineet viime aikoina loukkaantumisista. SaPKon kokoonpanosta poissa ovat olleet kauden alusta lähtien hyökkääjä Teemu Lämsä ja puolustaja Waltteri RuuskanenMatias Pulli on ollut sivussa neljä edellistä ottelua, ja Jarno Pavén kärsi loukkaantumisesta keskiviikkona.

Pässipaidat vahvistivatkin rivejään konkarihyökkääjä Juha Kiilholmalla, joka keskiviikon SaPKo-debyytissä avasi samalla maalitilinsä. Lisäksi Sport-puolustaja Tony Sund saapui joukkueen riveihin torstaina.

Imatralaisten puolelta sairastupalaisia ovat olleet Sameli Ventelä, Valtteri Niemi, Joona Jääskeläinen ja Rudolfs Maslovskis. Ketterän kärkipuolustajana kauteen lähteneen ja SaPKossakin aiemmin pelanneen Ventelän toipuminen on vielä viikkojen päässä.

Ketteräkin on viime aikoina vahvistanut joukkuettaan ottelukohtaisilla lainoilla muun muassa Janne Kumpulaisen, Santeri Koposen, Mikko Kokkosen ja Juhana Ahon muodossa.

Lue myös

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Ketterälle Mestis-mestari puolustukseen - Jekunen siirtyy Imatralle

MESTIS | 15.6.2017 20:26
Konkurssiin ajautuneesta Hokista vapautunut puolustaja Sami Jekunen suuntaa ensi kaudeksi Imatran Ketterän riveihin. lue lisää

SaPKo testaa nuorta Lönnroosia

MESTIS | 17.11.2017 22:57
SaPKo on tehnyt koeaikasopimuksen hyökkääjä Niko Lönnroosin kanssa. lue lisää

Jokipoikien Koivisto taklasi itsensä suihkuun

MESTIS | 15.11.2017 19:19
Jokipoikien hyökkääjä Mika Koiviston ottelu Ketterää vastaan päättyi avauserän lopulla päähän kohdistuneesta taklauksesta tulleeseen ulosajoon. lue lisää

Ketterä kasvoi Mestiksen syksyn suurimmaksi yllättäjäksi - Liigaan noussut tehohyökkääjä tekemisen ruumiillistuma

MESTIS | 5.11.2017 17:35
"Hieno syöttö on aina hieno. Kyllähän maali aina ruokkii itseluottamusta ehkä enemmän", pohti Ketterän tehohyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi perjantaina Imatralla kysyttäessä, kumpi on sentterin mieleen enemmän. lue lisää

Kommentit

Sami Jekunen

Ketterä #25 L p
s. 1995 Pieksämäki
183CM / 78KG
SOPIMUS: 2018