Vammoista toipunut Eklund: "En näe syytä muuttaa täältä pois"

LIIGA / Haastattelu
Ruotsalainen palasi Liigaan polvivammat selättäneenä.
Kuva © Timo Savela
27-vuotiaan Oscar Eklundin ura ei ole usein mennyt niin kuin sen oli tarkoitus. Ruotsalainen on kärsinyt pahoista loukkaantumisista miltei joka kausi, mutta nyt hän pelaa KooKoossa täysin terveenä.

Oscar Eklund nähtiin Liigassa ensimmäisen kerran kaudella 2011-12. Ruotsalainen ehti pelata 36 kamppailussa ja tehdä 16 tehopistettä (1+15), ennen kuin ottelussa Pelicansia vastaan hän kaatui kätensä päälle. Sairausloma kesti aina pudotuspeleihin asti.

Onnistuneiden kevään pelien jälkeen Eklund oli valmiina toiseen kauteensa Oulussa, mutta otteluita kertyi runkosarjassa ainoastaan kahdeksan. Elettiin vasta elokuuta, kun ruotsalaisen polvi sanoi naks. Pelaamisesta ei ollut toivoakaan ennen helmikuuta.

− Kärpissä pelatessani olin todella paljon loukkaantuneena. Toisella kaudella minulle sattui vakava polvivamma ja olin lähes koko kauden sivussa, ruotsalainen harmittelee.

− Kun pääsin takaisin kentälle, pelit sujuivat hyvin. Viihdyin Oulussa, hän kertoo.

Kahden kärppävuoden jälkeen Eklund siirtyi HIFK:n riveihin, mutta kausi oli vaikea. Polvi sanoi jälleen sopimuksensa irti.

− Asiat eivät menneet yhtä hyvin kuin Oulussa. Minulla oli myös tuolla kaudella vammoja, sillä polveni hajosi toisessa tai kolmannessa ottelussa. En voinut luistella koko kaudella.

− Vuosi oli minulle raskas, sillä en pystynyt myöskään kunnolla harjoittelemaan jäällä, puolustaja kuvailee.

27-vuotias Eklund on joutunut kokemaan nuoresta iästään huolimatta paljon. Sairastuvalle joutuminen on hänen mukaansa hermoja raastavaa, mutta nyt haastattelussa on hymyilevä ruotsalainen. 

− Loukkaantuneena täytyy treenata kovempaa pysyäkseen kunnossa, mutta on rasittavaa istua sivussa ja katsoa, kun muut pelaavat. Se on henkisesti raskasta.

Loukkaantumiset ovat vaikuttaneet Eklundiin pelaajana, sillä puolustajalle on tärkeää ehkäistä vammojen uusiutumista.

− Minun täytyy käyttää pelatessani polvitukea molemmissa jaloissa. Pelaamiseni on hieman kulmikkaampaa, hän valottaa.

Takaisin Liigaan

Rikkonaisen HIFK-kauden jälkeen ruotsalainen solmi kahden vuoden sopimuksen Brynäs IF:n kanssa. Eklund kuitenkin pelasi vain sopimuksensa ensimmäisen vuoden ja siirtyi Kouvolaan pitkien neuvottelujen tuloksena.

− Halusin pelata paljon ja saada jääaikaa. Ajattelin, että se on mahdollista KooKoossa, joten se oli yksi isoimmista tekijöistä, miksi tulin tänne.

− Kouvola on myös melko lähellä asuntoani Helsingissä.

Kun huhut Eklundin KooKoo-sopimuksesta alkoivat levitä kiekkopiireissä, moni epäili ruotsalaista hänen vammahistoriansa vuoksi. Nyt puolustaja on tehnyt 21 ottelussa 11 pistettä (1+10) ja löytänyt paikkansa ylivoimalla Ryan O'Connorin vierestä.

− Olen kiekollisesti taitava ja luen peliä hyvin. Olen tasainen pelaaja, puolustaja kuvailee itseään.

− KooKoo oli ehdottomasti hyvä valinta. Olen saanut paljon itseluottamusta ja pelannut melko hyvin.

Aiemmin suurissa seuroissa pelannut ruotsalainen tuli tuttuun liigaan, mutta KooKoon suhteen hän sai yllättyä.

− Liigassa pelaaminen on hienoa ja pelitapa sopii minulle hyvin. Ottelut ovat mukavia.

− Kaikki on täällä hieman pienempää, mutta olin todella yllättynyt siitä, kuinka ammattimaisesti asiat on hoidettu. Erot HIFK:hon tai Kärppiin eivät ole kovin suuria. Sillä ei ole juurikaan väliä, että KooKoo on pienempi joukkue.

Eklund on kärsinyt myös Kouvolassa pienistä vammoista, mutta hänen mukaansa tilanteessa ei ollut mitään vakavaa.

− Minulla oli jalassa luumustelma. Jalka ei ollut murtunut, mutta sillä ei voinut mitenkään pelata. Olin muutaman viikon sivussa, mutta nyt kaikki on hyvin, eikä jalkaa koske enää, hän huokaisee helpotuksesta.

Kiekollisena puolustajana itseään pitävä ruotsalainen on nyt onnellisten tähtien alla. Kouvola on osoittautunut maineestaan huolimatta mukavaksi kaupungiksi, eivätkä polvet ole vaivanneet toistaiseksi.

− Viihdyn täällä oikein hyvin. En tiedä vielä, saanko sopimusta ensi kaudeksi, mutta en näe syytä muuttaa täältä pois, ruotsalainen vakuuttaa iloisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle