Valtteri Viljanen: "Joukkueemme oli ihan helvetin yhtenäinen"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Viljasen kausi päättyi pettymykseen.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org

Yli 64 minuuttia se vaati, että Ässien ja Ilveksen välille saatiin selvyyttä ratkaisevassa pudotuspeliottelussa. Pelikello pysähtyi tarkalleen aikaan 64.17, kun ilveshyökkääjä Aleksi Mustosen 0−1-voittomaali hiljensi tuntikausia pauhanneen Isomäki Areenan.

Ässäpuolustaja Valtteri Viljanen käveli haastatteluun ryhdikkäänä, mutta äänensävy oli normaalista poikkeava - tunnetta täynnä. Koko uransa Porin Ässiä edustanut Viljanen antoi kasvot joukkueensa pettymykselle.

− Kaikkemme laitoimme likoon. Molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa, ja kummatkin halusivat kovasti voittaa. Näin se sitten näköjään menee, että itse et saa kiekkoa mistään maaliin ja kaveri vetää vähän huonommasta paikasta ja kiekko sattuu livahtamaan sisään.

− Noh, se on jääkiekkoa ja elämä jatkuu, Viljanen puuskahti.

Huhut vievät Viljasta vahvasti ensi kaudeksi Tampereelle. Ässät saa häneltä organisaationa ison kiitoksen.

− Aika Ässissä on ollut todella hyvää, eikä minulla ole mitään pahaa sanottavaa. Kaikki on sujunut kohdallani aina hienosti. Olen mennyt pelaajana eteenpäin, ihan jokaisella osa-alueella. Vaikka tällä kaudella ei niitä tehopisteitä tullutkaan edellisten kausien malliin.

− Kauden alku lähti hieman kangerrellen liikkeelle, mutta mielestäni nämä kolme pudotuspeliottelua olivat tämän kauden parasta pelaamistani. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, sillä olen kuitenkin aika nuori pelaaja. Uraa on vielä paljon jäljellä, hän lisäsi.

Myös fanit saivat Viljaselta oman osansa.

− Tsemppiä kaikille ja iso kiitos. Toivottavasti olette ensi kaudellakin tämän joukkueen tukena. Täällä on Liigan parhaat fanit ja Porissa on ollut aina hienoa pelata. Tulee ikävä. 

Tunnelma porilaisten pukukopissa oli luonnollisesti apea ja vaisu. Pettymys oli valtava.

− Ei siellä paljoa puheltu. Kaikki tuijottivat varpaitaan ja pettymys on iso. Niin kuin sen pitääkin olla, sillä kaikki halusivat mennä tästä ottelusarjasta jatkoon, Viljanen totesi.

− Tämä joukkue on ihan helvetin yhtenäinen. Kaikki puhalsivat koko kauden ajan yhteen hiileen. Todella upea jengi. Kaikki ovat hyviä äijiä, eikä parempaa voisi kyllä saada.

» Lähetä palautetta toimitukselle