Valtteri Hotakainen - "Pienen pojan unelma on toteutunut"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Hotakainen on ottanut tällä kaudella ison harppauksen kehityksessä eteenpäin.
Valtteri Hotakainen pelasi illan TPS-ottelussa uransa toisen Liiga-ottelun. Vähäinen peliaika ei JYP-hyökkääjää harmittanut. Yksi unelma oli käynyt toteen.

Kokkolassa syntynyt 23-vuotias Valtteri Hotakainen pelasi toista kertaa JYP-paidassa illan TPS-ottelussa. Ensimmäinen ottelu oli viime lauantaina Tapparaa vastaan, nyt oli vuorossa ensiesiintyminen kotiyleisön edessä.

Kaudeksi 2008-2009 JYPin A-junioreihin siirtyneellä Hotakaisella on menossa neljäs kausi Mestiksessä. Toiseksi korkeimmalla sarjatasolla otteluita on kertynyt 134, joissa tehopisteitä on napsunut tilille 24+29=53. Tällä ja viime kaudella Hotakainen on toiminut myös JYP-Akatemian kapteenina.

Hotakaisen Liiga-debyyttiä odoteltiin jo tovi Jyväskylässä, kunnes viime lauantain Tappara-ottelu avasi sen sarakkeen. Tiistaina vuorossa ollut kotidebyytti aiheutti vatsanpohjassa ylimääräistä elämää.

− Vähän oli perhosia vatsassa ennen peliä, ei tosin niin paljon kuin ennen Tappara-ottelua. Hienoa pelata ison kotiyleisön edessä. Tämä on juuri sitä mitä minä haluan tehdä. Tässä tuli pienen pojan unelmasta totta.

Itse ottelun TPS voitti jatkoajalla 4-3. JYP johti ottelua kolmeen eri kertaan, mutta vierailijat tulivat joka kerta tasoihin ja lopulta ohi. Hotakainen tunnusti vastustajan paremmuuden taiston tauottua.

− Meillä oli vähän tahmea lähtö peliin. Vastustajalla on paineeton tila, ja he käänsivät peliä rohkeasti. Tänään ottelu kääntyi sitten heille jatkoajalla.

Akatemiassa isoihin minuutteihin tottunut keskushyökkääjä ei nähnyt suurta vaikeutta omaksua pelirytmiä pienemmilläkin minuuteilla.

− Ensimmäisessä ja toisessa erässä pääsin ihan hyvin peliin mukaan. Vaihtoaitiossa ollaan koko ajan valmiina, kun käsky kentälle käy. Fokus täytyy pitää penkilläkin itse pelissä.

JYP vai JYP-Akatemia?

Jyväskylässä on totuttu, että siirtorajan lähestyessä noukkii "emoseura" JYP kaikki Akatemian timantit riveihinsä pudotuspelejä ajatellen. Hotakainen ei ole asiaa enemmälti miettinyt, mutta kumpainenkin vaihtoehto käy.

− Nyt katsotaan tuo siirtorajan umpeutuminen, niin tiedetään kummassa päässä tätä hallia ollaan. JYP-Akatemialla on mahdollisuudet vielä pudotuspeleihin, ja jos siellä ollaan niin sitten taistellaan siellä loppuun asti.

Tulevaisuus on nuoren hyökkääjän mietteissä vielä avoinna. Keskittyminen on täydellisestä tässä kaudessa ja tulevissa koitoksissa. Selitys vahvalla kaudelle löytyy kuitenkin tutusta asiasta – hyvästä harjoittelusta.

− Minulla on vahva viime kesä takana ja olen saanut olla koko kauden terveenä. Se näkyy jäällä sitten onnistumisina, päätti hymyilevä Hotakainen.