Valtonen tyytyväinen Sportin suoritukseen Pitsiturnauksessa

LIIGA / Haastattelu
Valtosella ei ollut pahaa sanottavaa miehistöstään.
Vaasan Sport ylsi vuoden 2017 Pitsiturnauksessa finaaliin saakka. Loppuottelussa TPS:ää vastaan joukkueelta kuitenkin loppui bensa, ja turkulaiset veivät potin kohti etelää.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen oli kokonaisuudessaan tyytyväinen Sportin otteisiin.

− Erinomainen turnaus meiltä. Teimme sitä, mitä haimme ja olimme harjoitelleet. Pelasimme puolustavalla kannalla molemmilla osa-alueilla, ja finaalia lukuunottamatta onnistuimme niissä. Tässä kamppailussa meillä yksinkertaisesti loppui bensa.

− Saavuimme tänne kapealla materiaalilla. Jätkillä on pientä vammaa päällä, ja osa ovat keskenkuntoisia. Suurin osa pelasi kaikki neljä ottelua täällä, ja se on aika iso setti. Olen tosi tyytyväinen joukkueen henkeen, hyvään meininkiin, ja yksittäisiin pelaajiin, analysoi ja suitsutti Sport-luotsi.

Suurta huomiotta herätti Sportin tehokas erikoistilannepelaaminen. Maalivahti Mika Järvinen avarsi, että joukkue ei ole keskustellut niistä tähän mennessä sanaakaan. Valtonen vahvisti maalivahtinsa lausunnon.

− Emme ole sanallakaan puhuneet alivoimasta, ylivoimasta, karvaamisesta, eikä hyökkäyspelaamisesta. Ylivoimasta ei näköjään kannatakaan puhua. Tunti ennen ottelua sanoin, että katsokaa millä paikoilla olette, ettei mennä aivan perse edellä puuhun, Valtonen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle