IPK:n joukkue on viittä vaille valmis tulevaan Mestis-kauteen. Sinkkonen odottaa Aleksi Hämäläisen kamppailevan kaudella ykkössentterin paikasta. (Arkistokuva)

Antti Varonen

Valmentaja Sinkkonen: Peli-Karhujen paletti viimeistä silausta vaille valmis

Iisalmen Peli-karhujen kokoonpano alkaa olla pääpiirteissään valmis, kun joukkue julkaisi lauantaina kolme jatkosopimusta. Hyökkäyksessä jatkavat Juha Virtanen ja Niko Putkonen. Anton Kokkosen koeaikasopimuksen myötä puolustus alkaa olla myös valmis.

Toukokuussa useampi Mestis-joukkue julkaisi jo hyvissä ajoin varsin valmiita kokoonpanoja tulevalle kaudelle. Iisalmessa hätäiltiinkin fanien toimesta, onko IPK siirtomarkkinoilla auttamatta jälkijunassa.

Vuosien Mestis-kokemuksella valmentaja Janne Sinkkonen rauhoitteli tuolloin ja uskoi, että viimeistään juhannuksena karhulauman kokoonpano alkaa olla viimeisiä hienosäätöjä vaille valmis.

− Minulla on kymmenen vuoden kokemus tästä sarjasta, ja tämä kokemus on osoittanut, että tulevan kauden rakentuminen menee aina samalla kaavalla. Toukokuussa julkaistaan lähinnä vanhojen pelaajien jatkoja ja kesäkuun aikana rakentuu runko kasaan. Heinäkuussa Suomi on lomalla ja hyvin vähän tapahtuu. Sitten ne viimeisen palaset löytyvät ennen kauden alkua, Sinkkonen toteaa.

Erityisen tyytyväinen Sinkkonen on Peli-Karhujen puolustukseen. Valmentajan mukaan se on tällä erää valmis, ja kesän aikana siihen ei enää muutoksia tule.

Mikäli joukkueessa koeajalla olevat Anton Kokkonen ja Janne Pirttimäki eivät joukkueeseen mahdu, on mahdollista, että puolustusta vielä täydennetään. KalPan yhteistyö tuo näillä näkymin yhteistyöpelaajista Janne Koposesta ja Saku Kinnusesta ainakin toisen karhupaitaan.

− Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta melkein sataprosenttisesti sanon, ettei ainakaan kesän aikana puolustukseen ole enää muutoksia tulossa. Yhteistyöpelaajista Saku Kinnunen tai Janne Koponen on meidän käytettävissä, Sinkkonen valottaa.

Janne Sinkkonen pitää IPK:n pakistoa valmiina Mestis-kauteen. Hyökkäykseen mies kaipaa vielä yhtä tai kahta kärkipään pelaajaa.

Janne Falck

Ykkösnyrkki Virtasen ympärille

Juha Virtasen myötä myös hyökkäyspää on viimeistelyä vaille valmis. Sinkkosen papereissa Virtanen aloittaa joukkueen ykkössentterinä, vaikka viime kaudella loukkaantumisista kärsineen Aleksi Hämäläisen mies uskoo kilvoittelevan nyt myös ykköspelintekijän paikasta.

Vaikka Juha Virtanen sai viime kaudella runsaasti kehuja monipuolisena ja taitavana pelintekijänä, on kiekkopiireissä oltu hieman erimielisiä miehen luistelunopeuden riittävyydestä nuorten miesten sarjana tunnettuun Mestikseen.

− Kun tulin valmentajaksi kesken kauden, Virtanen kantoi todella isoa roolia ja pelasi niin isoja minuutteja, että olin aidosti huolissani, jaksaako mies vai katkeaako totaalisesti kuormituksen ja kapteenin henkisten paineiden alla, Sinkkonen kertoo.

− Virtanen oli meidän paras aloittaja ja pelasi sekä yli- että alivoimaa. Mies kantoi kuitenkin roolinsa hienosti maaliin, mutta kyllähän kova kuorma näkyi liikkeessä, Sinkkonen jatkaa.

Sinkkonen myöntääkin, että tulevalle kaudelle kuormitus ja roolitus pitää saada tasaisemmaksi. Tämä vaatii riittävän leveää ja tasaista materiaalia, ettei loukkaantumisten myötä paine kasaudu liiaksi samoille pelaajille.

− Valmentajan kannaltahan tilanne olisi ihanteellinen, jos rosterissa olisi käytettävissä 15 hyökkääjää. Tällä hetkellä meillä on periaatteessa valmis kokoonpano aloittaa Mestis-kausi, mutta etsimme vielä leveyttä hyökkäykseemme, Sinkkonen tunnustaa.

Tarkkaa neuvottelutilannetta Sinkkonen ei valmentajana omien sanojensa mukaan tiedä, vaan se tieto on toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipolalla. Sen verran Sinkkonen paljastaa, että verkot pelaajien suhteen on vielä vesillä.

− Hyökkäykseen me haluamme vielä leveyttä. Onko se sitten ykköskorin laituri tai sentteri, ja onko pelaaja kotimainen vai ulkomaalainen, siihen en osaa sanoa. Paljon vaikuttaa myös se mikä on KalPa-yhteistyön anti meille tulevalla kaudella, Sinkkonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Valtteri Pihlajamäki ja Peli-Karhut sopimukseen

MESTIS | 26.6.2017 12:10
Viime kaudella Ässien A-nuorten kapteenina Nuorten SM-liigassa pelannut Valtteri Pihlajamäki on solminut karhulauman kanssa vuoden sopimuksen. Liigassa Pihlajamäki pääsi esiintymään kaikkiaan kolmessa ottelussa. lue lisää

Adam Zboril Iisalmesta Slovakiaan

MESTIS | Muut Sarjat | 21.6.2017 16:11
Slovakian pääsarjajoukkue HC Nove Zamky on ilmoittanut tehneensä sopimuksen viime kaudella Iisalmen Peli-Karhuja edustaneen Adam Zborilin kanssa. lue lisää

Henri Fomin Peliitoista IPK:hon – Autio ja Pyykkönen Hokista karhupaitaan

MESTIS | 9.6.2017 13:20
Iisalmen Peli-Karhut sai ison vahvistuksen kärkiketjuihinsa, kun viime kaudella Heinolan Peliittojen parhaimmistoon kuulunut hyökkääjä Henri Fomin siirtyy karhupaitaan. Maalivahti Aleksi Autio ja sentteri Samu Pyykkönen puolestaan saapuvat IPK:hon konkurssiin ajautuneesta Kajaanin Hokista. lue lisää

Aatu Hämäläinen ja Damir Galin jatkavat karhupaidassa – Henri Kivioja palaa kaukaloon välivuoden jälkeen

MESTIS | 2.6.2017 20:08
Iisalmen Peli-Karhut vahvistui kolmella pelaajalla, kun sekä Aatu Hämäläinen että Damir Galin jatkavat karhulaumassa. Viime kauden sapattivuotta kiekkoilusta pitänyt Henri Kivioja puolestaan palaa kaukaloon tutussa peliasussa. lue lisää

Lohipaidan karhunuttuun vaihtanut Sulin: "Tulin hakemaan tänne seuraavaa askelta uralleni"

MESTIS | 26.5.2017 14:10
Iisalmen Peli-Karhut nappasi markkinoilta ison kalan, kun lohipaidoissa viime kauden pelannut Iiro Sulin pukee ensi kaudeksi karhupaitaan. Lisäksi omista A-nuorista puolustaja Janne Pirttimäki solmi joukkueen kanssa koeaikasopimuksen. lue lisää

Kommentit

Ainars Podzins

IPK R h
s. 1992 Jurmala, LAT
183CM / 90KG
SOPIMUS: 2017