Valko-Venäjä suli kuin lumi kevätlämmössä – ”Teillä pitää olla munaa!”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valko-Venäjäm pelaajat saivat palautetta valmennukseltaan toisen erän jälkeen. Kuvituskuva.
Tšekki kaatoi Valko-Venäjän lukemin 6-5 Buffalon päiväottelussa. Ratkaisuhetkeksi nousi toisen erän ensimmäinen kymppi, jossa tšekkiläiset painoivat viisi maalia reiluun kymmeneen minuuttiin. Se ei mielyttänyt Valko-Venäjän pukuosastoa.

Valko-Venäjä aloitti ottelun Tšekkiä vastaan erinomaisesta. Toisen erän alussa valkovenäläiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon, kun Ivan Drozdov viimeisteli osuman heti ensimmäisellä minuutilla.

Drozdovin maalia seurasi kuitenkin valkovenäläisittäin synkkä ajanjakso. Reilussa kymmenessä minuutissa Tšekki siirtyi 5-2-johtoon, ja Valko-Venäjän haaveet turnauksen avausvoitosta olivat enemmän tai vähemmän menneet.

- Keskittymisemme herpaantui ja päästimme viisi maalia. Kukkaan ei varmasti siinä vaiheessa uskonut, että tulemme enää tasoihin. Päävalmentaja kuitenkin sanoi, että meidän täytyy tasoittaa. Me yritimme ja melkein onnistuimme, joukkueen kapteeni Maksim Suško huokaisi.

Toisella erätauolla Valko-Venäjä kasasi rivinsä ja teki kamppailusta kuitenkin vielä pelin. Valkovenäläisten päävalmentaja Juri Faikov oli antanut kärkevää palautetta erätauolla ja peräänkuuluttanut sitä, että häviäminen ei ole vaihtoehto.

"Päävalmentaja sanoi muutaman ruman sanan toisesta erästä"

- Päävalmentaja sanoi muutaman ruman sanan toisesta erästä. En voi toistaa, mitä hän sanoi, mutta hän vaati, että peli on saatava tasoihin. Hän sanoi, että teillä pitää olla munaa, Suško suostui avaamaan.

Valko-Venäjä sai kiriä aikaiseksi, kun joukkue nousi vielä kahdesta maalin päähän tšekkiläisistä. Lopulta kiri jäi kuitenkin yhtä maalia vajaaksi.

Suško kiekkoilee tällä hetkellä itse Pohjois-Amerikassa OHL:ssä Owen Sound Attackin riveissä. Hän on yksi harvoista valkovenäläisistä, jotka ovat koskaan NHL-varauksen saaneet.

Mies on viihtynyt Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Hän on tottunut pelaamaan pienessäkin askissa, mutta joukkuekavereilla siihen on ollut tottumista turnauksen kestäessä.

- Täällä ovat maailman parhaat junioriliigat, mutta suurin osa muista pelaavat aikuisia vastaan isossa kaukalossa. Mielestäni meillä on vaikeuksia pelata pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa, koska ne ovat pienempiä, mitä eurooppalaiset. Jätkien pitää vielä tottua siihen, Suško summaili.

Suurin osa Valko-Venäjän pelaajista on Team Belarus U20 joukkueesta, joka pelaa maan pääsarjaa ja kakkossarjaa. Kyseessä on kehitysjoukkue, jonka on tarkoitus pitkällä tähtäimellä nostaa maan juniorituotannon tasoa.

Suško ei ole koskaan joukkueessa pelannut, mutta kertoi pääpiirteittäin joukkueen toiminnasta.

- Siellä voi nousta hyvänä pelaajana nopeasti pelaamaan vanhempiin ikäryhmiin. Valmentajat auttavat ja kehittävät eteenpäin, Suško päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle