Redenbach pelasi ensimmäisen ottelunsa Tappara-nutussa perjantaina.

Jarno Hietanen

Vaimo ja voittamisen halu toivat Redenbachin Suomeen ja Tapparaan

Tappara aloitti pelinsä kamppailulla Ilvestä vastaan perinteisen Tampere Cupin avauspäivän ottelussa. Tapparan uusi tulokas Tyler Redenbach oli otteluun tyytyväinen, vaikka paikallisvastustaja ei tarjonnut kirvesrinnoille kunnon vastusta.

Tappara kohtasi Ilveksen kauden avausottelussa Tampere Cupin tiimellyksessä. Kirvesrinnat vyöryivät paikalliskilpailijansa yli numeroin 5−1. Tapparan mukana pelasi ensimmäisen ottelunsa kanadalaiskeskushyökkääjä Tyler Redenbach.

− Peli oli meistä monelle ensimmäinen viiteen kuukauteen. Olemme harjoitelleet viime aikoina paljon. Edellisen kymmenen päivän aikana olemme harjoitelleet yhtä pientä pelillistä juttua päivän kerrallaan, kertoi Redenbach Tapparan harjoittelutavoista.

Tapparan uusvanha päävalmentaja Jukka Rautakorpi tunnetaan säntillisyydestään ja tiukasta pelitavastaan. Redenbach näki, että joissain pelillisissä asioissa joukkue on jo valmis kauden koitoksiin.

− Voitto ja onnistunut peli tuntuvat totta kai hyvältä. Pystyimme erityisesti puolustuspäässä toteuttamaan harjoittelemiamme asioita. Pelasimme hyvin yhteen.

Tapparasta aistii menestymisen halun

Vaikka kanadalaisen tuntuma tamperelaisjoukkueeseen on vielä varsin ohut, pystyi 32-vuotias Redenbach antamaan arvioinsa siitä, missä ryhmä on menossa.

− Ensimmäiseksi peliksi joukkue tuntuu nyt jo hitsautuneen hyvin yhteen. Jokainen pelaajamme on hyvä luistelija, ja joukkue on fiksu. Useimmat jätkistä ovat pelanneet pitkään yhdessä ja joukkueessa on menestymisen kulttuuria.

− Jokaisen itseluottamus on huipussaan ja puhumme paljon keskenämme. Tuollaisten jätkien kanssa on hauska pelata.

Redenbach on pelannut Liigassa usealla eri kaudella. Pelikokemusta on kertynyt niin SaiPan, Pelicansin kuin HIFK:n riveistä. Hyökkääjä ei lähtenyt yhden pelin perusteella vertailemaan suomalaisjoukkueita keskenään.

− On ehkä liian aikaista sanoa, miten tämä joukkue eroaa aiemmista. Mikään edellisen kauden saavutuksista ei kanna seuraavaan kauteen, vaikka joukkue onkin itseluottamusta täynnä. Samalla meillä on kuitenkin kova halu saada pelimme entistä parempaan kuosiin.

Redenbach saapui Tapparaan Tšekin pääsarjajoukkue Trinecistä, jossa hän päätti viime kautensa aloitettuaan sen Pardubicessä. Yhteensä kausi tuotti 43 ottelussa 38 tehopistettä. Vaikka Redenbach on ollut poissa Suomen kentiltä jokusen vuoden ajan, hän kokee olevansa valmis Liigan vaativuustasoon.

− Oloni on tuntunut samalta viimeisen kolmen tai neljän vuoden ajan. En ole koskaan ollut nopein tai vahvin pelaaja kentällä, joten tykkään käyttää päätäni. Koen saavani sitä kautta suurimman mahdollisen hyödyn.

Kielestä vain parhaat päältä − parhaat puolet esiin jäällä

Tapparan joukkue uudistui jälleen kerran paljon viime kaudesta. Ulkomaalaispelaajia Redenbachin lisäksi on vain Tomas Zaborsky ja jo pitkään Suomessa asunut ja kielen oppinut Dominik Hrachovina.

− En puhu juurikaan suomea, joten en ole kovinkaan paljon äänessä pukukopissa. Osaan vähän kiekkosanastoa ja kirosanat, sekä numerot. Mainitsen asioita, jos minulle tulee sanottavaa, mutta johdan mieluummin esimerkilläni kentän puolella. Muut saavat hoitavat puhumisen, totesi Redenbach.

Uusi kotikaupunki Tampere odottaa vielä kanadalaisen tutkimusretkiä, mutta lähiseudut ovat tulleet jo tutuiksi.

− Asun lähellä keskustaa, joten minulla on ollut aikaa kävellä ympäriinsä iltaisin. Säät ovat suosineet ja kahden järven maisemat ovat upeat. Täällä oli myös Robbie Williamsin konsertti pari päivää sitten, joten ihmisiä oli paljon liikkeellä. Vaikka en vielä tiedä paljon, Tampere vaikuttaa mukavalta paikalta.

Vaimon perässä kohti menestystä

Redenbach päätyi kirvesrintoihin osittain perhesyistä ja osittain halusta päästä menestyvään joukkueeseen.

− Agenttini hoiti kaiken. Sain soiton, jonka myötä selvisi, että täällä oltiin kiinnostuneita minusta. Olin itse asiassa pohtinut paluuta Suomeen, sillä vaimoni on täältä kotoisin. Mahdollisuus päästä hienoon joukkueeseen aukesi, joten hyväksyin tarjouksen ilomielin.

Tulevalta seuraavalta kuukaudelta Redenbach odottaa erityisesti ulkomaanmatkaa ja seuraavia otteluita.

− CHL-ottelut ovat mielenkiintoisia. Olen pelannut European Trophy -otteluita aiemmin urallani ja ne olivat hauskoja ja jännittäviä. Meillä on edessä kahden viikon päästä matka Salzburgiin ja Wolfsburgiin. Toivottavasti pelimme sujuvat siellä hyvin, jotta saamme hyvät asemat jatkoa ajatellen.

Seuraavan kerran Redenbach pukee Tappara-paidan ylleen jo tänään lauantaina, kun joukkuetta vastaan asettuu HIFK Tampere Cupin finaaliottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Redenbach palaa Liiga-kaukaloihin - osoitteena Tappara

LIIGA | 26.7.2017 21:28
Tappara vahvistaa hyökkäystään urallaan aiemmin yli 250 Liiga-ottelua pelanneella kanadalaisella Tyler Redenbachilla. lue lisää

Tolppaankin osunut Joona Luoto uskoo maalihanojen aukeavan: "Ei tuhlata kaikkia paikkoja vielä"

LIIGA | 13.12.2017 22:25
Tapparan työteliäs laituri Joona Luoto ei haikaillut keskiviikon KooKoo-pelin jälkeen tiiminsä maajoukkuemiesten perään. Ilman kapteeniaan ja ykköspakkejaan pelannut Tappara vei helpon oloisesti kamppailun nimiinsä lukemin 3−0. lue lisää

Mikko Saarinen on poissa

LIIGA | 5.12.2017 16:12
Entinen kiekkovalmentaja Mikko Saarinen menehtyi pitkällisen sairauden jälkeen viime viikolla 47-vuotiaana. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Toni Utunen hakee kokemusta liigakentiltä - "Tässä on koko ikä aikaa tehdä tehoja"

LIIGA | 2.12.2017 20:19
Tapparan 17-vuotias puolustaja Toni Utunen lähti D-juniori-ikäisenä Kokkolasta Tampereelle tavoitteenaan kiekkoammattilaisuus. Nuori kiekkoilija on pärjännyt tehopisteiden valossa loistavasta Mestiksen LeKissä pelaamissaan otteluissa, mutta silti Utunen näkee harppauksen liigajäille melko suurena. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

IlvesTPS
"Ilves maksaa virheistään"
Tampereella kohtaavat kaksi sarjan eliittiin kuuluvaa joukkueetta tasakentällisin pelaamisen viimeistelytehokkuuden osalta. Ilveksen suhdanne on ollut nousussa, kun taas TPS:lla kenties pienessä laskussa. Isompia virheitä puolustusalueella sattuu Ilvekselle, mikä puoltaa turkulaisten vierasvoittoa. Myös historia on TPS:n puolella: edellisestä kymmenestä kohtaamisesta tupsukorvat ovat voittaneet vain yhden.
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
JYPHPK
"JYP nappaa kotivoiton"
Jyväskylässä kohtaavat viime aikojen kaksi alavireisimpiin kuulunutta joukkuetta. JYPin pelaamisen taso heittelee voimakkaasti jopa erien sisällä, kun kontrolli ei pysy pelissä. Tämä kasvattaa yllättävien tapahtumien roolia pelissä, joita HPK tarvitsee vierasvoiton hakemiseksi. Viimeistelytehokkuus on kuitenkin hämeenlinnalaisille suuri ongelma, mikä estää ryöstöretken toteutumisen.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
LukkoHIFK
"Lukko ei katkaise tappiokierrettään"
Lukko ei ole onnistunut saamaan peliään toivotulle tasolle pahojen loukkaantumisten keskellä. Nimekkäät vahvistukset väläyttelevät, mutta hakevat vielä tason vakiintumista parhaaksi mahdolliseksi. Virtaa kuitenkin riittää viikon ensimmäisessä ottelussa. HIFK saapuu Raumalle sisuuntuneena tappiosta. HIFK haluaa rikkoa isäntien kiekollista peliä, mikä tuo tarvittavan tuloksen viimeistään erikoistilanteiden turvin.
 • 2
 • 3
 • 4
PelicansKärpät
"Kärpät nauttii Pelicansin virheistä"
Kärpät kuuluu sarjan parhaimpiin viimeistelijöihin niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Tämä tietää rankkaa iltaa lahtelaisille, jotka sortuvat jatkuvasti pahoihin virheisiin omalla alueellaan. Pelicansin ylivoimapelaaminen ei ole ollut enää alkukauden tasolla, mikä on hidastanut pistepussin karttumista. Lisäpisteitä ei tule tästäkään ottelusta, kun Kärpät hakee voiton tylyllä esityksellä.
 • 0
 • 2
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tappara jatkaa pisteputkeaan"
Sportin yllä on ollut varsin harmaita pilviä, jotka ovat hiljalleen väistyneet kahdella peräkkäisellä voitolla. Erityisesti viimeistelytehokkuus on parantunut aiempaan verrattuna. Tapparaa vastaan paikkoja ei kuitenkaan tule läheskään niin helpolla. Tappara on tottunut pelinhallinnan ailahteluun, eikä takaiskutkaan hätkäytä. Näin kirvesrintojen pisteputki kasvaa seitsemän ottelun mittaiseksi.
 • 1
 • 4
 • 5
ÄssätJukurit
"Ässien ilta positiivisempi"
Ässillä ja Jukureilla on menossa kauden vahvin vaihe, kun Ässät on voittanut kymmenestä viimeisimmästä ottelusta kahdeksan ja Jukurit liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin haavoittuvaisia, mistä kertoo erityisesti Jukurien heikko avaus- ja alivoimapelaaminen. Ässien rutiini tiukkojen pelien voittamisesta on suurempi, mikä kallistaa vaakakupin oululaisille.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3

Luetuimmat

Tyler Redenbach

Liberec #91 L kh
s. 1984 Melville, SASK, CAN
182CM / 88KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2003 Phoenix Coyotes 3. kierros #77