Redenbach pelasi ensimmäisen ottelunsa Tappara-nutussa perjantaina.

Jarno Hietanen

Vaimo ja voittamisen halu toivat Redenbachin Suomeen ja Tapparaan

Tappara aloitti pelinsä kamppailulla Ilvestä vastaan perinteisen Tampere Cupin avauspäivän ottelussa. Tapparan uusi tulokas Tyler Redenbach oli otteluun tyytyväinen, vaikka paikallisvastustaja ei tarjonnut kirvesrinnoille kunnon vastusta.

Tappara kohtasi Ilveksen kauden avausottelussa Tampere Cupin tiimellyksessä. Kirvesrinnat vyöryivät paikalliskilpailijansa yli numeroin 5−1. Tapparan mukana pelasi ensimmäisen ottelunsa kanadalaiskeskushyökkääjä Tyler Redenbach.

− Peli oli meistä monelle ensimmäinen viiteen kuukauteen. Olemme harjoitelleet viime aikoina paljon. Edellisen kymmenen päivän aikana olemme harjoitelleet yhtä pientä pelillistä juttua päivän kerrallaan, kertoi Redenbach Tapparan harjoittelutavoista.

Tapparan uusvanha päävalmentaja Jukka Rautakorpi tunnetaan säntillisyydestään ja tiukasta pelitavastaan. Redenbach näki, että joissain pelillisissä asioissa joukkue on jo valmis kauden koitoksiin.

− Voitto ja onnistunut peli tuntuvat totta kai hyvältä. Pystyimme erityisesti puolustuspäässä toteuttamaan harjoittelemiamme asioita. Pelasimme hyvin yhteen.

Tapparasta aistii menestymisen halun

Vaikka kanadalaisen tuntuma tamperelaisjoukkueeseen on vielä varsin ohut, pystyi 32-vuotias Redenbach antamaan arvioinsa siitä, missä ryhmä on menossa.

− Ensimmäiseksi peliksi joukkue tuntuu nyt jo hitsautuneen hyvin yhteen. Jokainen pelaajamme on hyvä luistelija, ja joukkue on fiksu. Useimmat jätkistä ovat pelanneet pitkään yhdessä ja joukkueessa on menestymisen kulttuuria.

− Jokaisen itseluottamus on huipussaan ja puhumme paljon keskenämme. Tuollaisten jätkien kanssa on hauska pelata.

Redenbach on pelannut Liigassa usealla eri kaudella. Pelikokemusta on kertynyt niin SaiPan, Pelicansin kuin HIFK:n riveistä. Hyökkääjä ei lähtenyt yhden pelin perusteella vertailemaan suomalaisjoukkueita keskenään.

− On ehkä liian aikaista sanoa, miten tämä joukkue eroaa aiemmista. Mikään edellisen kauden saavutuksista ei kanna seuraavaan kauteen, vaikka joukkue onkin itseluottamusta täynnä. Samalla meillä on kuitenkin kova halu saada pelimme entistä parempaan kuosiin.

Redenbach saapui Tapparaan Tšekin pääsarjajoukkue Trinecistä, jossa hän päätti viime kautensa aloitettuaan sen Pardubicessä. Yhteensä kausi tuotti 43 ottelussa 38 tehopistettä. Vaikka Redenbach on ollut poissa Suomen kentiltä jokusen vuoden ajan, hän kokee olevansa valmis Liigan vaativuustasoon.

− Oloni on tuntunut samalta viimeisen kolmen tai neljän vuoden ajan. En ole koskaan ollut nopein tai vahvin pelaaja kentällä, joten tykkään käyttää päätäni. Koen saavani sitä kautta suurimman mahdollisen hyödyn.

Kielestä vain parhaat päältä − parhaat puolet esiin jäällä

Tapparan joukkue uudistui jälleen kerran paljon viime kaudesta. Ulkomaalaispelaajia Redenbachin lisäksi on vain Tomas Zaborsky ja jo pitkään Suomessa asunut ja kielen oppinut Dominik Hrachovina.

− En puhu juurikaan suomea, joten en ole kovinkaan paljon äänessä pukukopissa. Osaan vähän kiekkosanastoa ja kirosanat, sekä numerot. Mainitsen asioita, jos minulle tulee sanottavaa, mutta johdan mieluummin esimerkilläni kentän puolella. Muut saavat hoitavat puhumisen, totesi Redenbach.

Uusi kotikaupunki Tampere odottaa vielä kanadalaisen tutkimusretkiä, mutta lähiseudut ovat tulleet jo tutuiksi.

− Asun lähellä keskustaa, joten minulla on ollut aikaa kävellä ympäriinsä iltaisin. Säät ovat suosineet ja kahden järven maisemat ovat upeat. Täällä oli myös Robbie Williamsin konsertti pari päivää sitten, joten ihmisiä oli paljon liikkeellä. Vaikka en vielä tiedä paljon, Tampere vaikuttaa mukavalta paikalta.

Vaimon perässä kohti menestystä

Redenbach päätyi kirvesrintoihin osittain perhesyistä ja osittain halusta päästä menestyvään joukkueeseen.

− Agenttini hoiti kaiken. Sain soiton, jonka myötä selvisi, että täällä oltiin kiinnostuneita minusta. Olin itse asiassa pohtinut paluuta Suomeen, sillä vaimoni on täältä kotoisin. Mahdollisuus päästä hienoon joukkueeseen aukesi, joten hyväksyin tarjouksen ilomielin.

Tulevalta seuraavalta kuukaudelta Redenbach odottaa erityisesti ulkomaanmatkaa ja seuraavia otteluita.

− CHL-ottelut ovat mielenkiintoisia. Olen pelannut European Trophy -otteluita aiemmin urallani ja ne olivat hauskoja ja jännittäviä. Meillä on edessä kahden viikon päästä matka Salzburgiin ja Wolfsburgiin. Toivottavasti pelimme sujuvat siellä hyvin, jotta saamme hyvät asemat jatkoa ajatellen.

Seuraavan kerran Redenbach pukee Tappara-paidan ylleen jo tänään lauantaina, kun joukkuetta vastaan asettuu HIFK Tampere Cupin finaaliottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Redenbach palaa Liiga-kaukaloihin - osoitteena Tappara

LIIGA | 26.7.2017 21:28
Tappara vahvistaa hyökkäystään urallaan aiemmin yli 250 Liiga-ottelua pelanneella kanadalaisella Tyler Redenbachilla. lue lisää

Kauttaan aloitteleva Järvinen: "Otetaan voitosta energiaa ja itseluottamusta"

LIIGA | 13.10.2017 21:28
Tappara nappasi perjantaina kovan päänahan, kun se päätti Kärppien viiden ottelun mittaisen voittoputken. Jan-Mikael Järvinen nappasi myös kauden ensimmäisen tehopisteensä. lue lisää

Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

LIIGA | 13.10.2017 8:15
Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta. lue lisää

TPS:n tie tyssäsi CHL:ssä − JYP ei yltänyt lohkonsa voittoon

CHL | 10.10.2017 23:06
Kolmesta tiistai-iltana pelanneesta suomalaisjoukkueesta JYP koki ainoana tappion, mutta eteni silti jatkoon. TPS:n ja HIFK:n pelit CHL:ssä päättyivät. lue lisää

Porilaisuus ei tee Kärjestä ja Ojamäestä Sedinejä

LIIGA | 10.10.2017 8:00
Porissa pärjänneiden ja Tampereelle menestymään tulleiden Niko Ojamäen ja Jarno Kärjen alkukausi Tapparassa on ollut todellista tervanjuontia. Kuvitellaanko jossain, että kaksikko marssii käsi kädessä maailmantähteyteen? lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Tyler Redenbach

Tappara #91 L kh
s. 1984 Melville, SASK, CAN
182CM / 88KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2003 Phoenix Coyotes 3. kierros #77