Vaikeuksien kautta sittenkin pelaamaan

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Parikka (vas.) pärjäsi hyvin kärppähyökkääjien kanssa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ässien ja Kärppien kauden kolmaskin peli kääntyi maalin erolla oululaisten eduksi. Valtteri Parikka luisteli silti kauden ensimmäiset peliminuuttinsa kelpo tavalla.

Kaudeksi 2013-2014 Poriin saapunut Valtteri Parikka pelasi noin puoli kautta melko säännöllisesti Ässien edustusjoukkueessa. Kausi päättyi kuitenkin positiivissa merkeissä, kun A-nuorten joukkue voitti Pelicansin kamppailussa pronssimitaleista.

Lähtö uuteen kauteen olikin sitten astetta vaikeampi.

− Kesällä pääsin armeijasta, ja minulla oli ihmeellistä väsymystä. Kärsin jonkunlaisesta ylikunnosta.

− Yli kuukauteen en saanut tehdä oikein mitään, oikeastaan harjoittelu oli sitä, että hieman saatoin käydä kävelyllä.

Tilanne oli hankala, mutta se ei kuitenkaan lannistanut nuorta ässäpuolustajaa.

− Aluksi kieltämättä vähän koeteltiin, kertoi Parikka.

Pitkän tauon huomaa väistämättä pelituntumassa. Parikan kohdalla sitä jouduttiin hakemaan hieman normaalia enemmän.

− Kolme peliä kävin pelaamassa A-nuorissa, lauantaina olin siellä viimeksi. Aika vähän olen kuitenkin ollut heidän mukanaan.

Parikka palasi marraskuun maaottelutauon aikana lainapestiltään Mestiksestä. Hän pelasi kuusi ottelua KeuPa HT:n riveissä.

− Reissu Keuruulle oli kaikin puolin hyvä. Sattui käymään niin, että siellä oli yhtä aikaa monta puolustajaa loukkaantuneina, joten peliaikaa oli tarjolla todella runsaasti.

− Siellä nimenomaan sain pelituntumaa, kiitteli Parikka.

Käytännössä nuori puolustaja aloitti Liiga-kautensa tiistain Kärpät-pelissä. Kokoonpanossa hän oli toki mukana jo kerran aiemminkin.

− Ilves-pelissä olin seitsemäntenä pakkina. Tämä oli kyllä ihan kelpo suoritus ensimmäiseksi pelikseni, vaikka aina on toki parannettavaakin.

Kärpät-peliinkin Parikka lähti aluksi seitsemäntenä puolustajana, mutta lopulta Patrik Parkkonen jäi pois pelaavasta kokoonpanosta. Näin paikka aukesi Parikalle.

− Tässä pelissä jäimme harmittavan lähelle. Kolmannessa erässä Kärpät käytti lähes ainoan paikkansa todella tehokkaasti. Hyvin kyllä taistelimme ja saimme vielä luotua heille painetta, mutta se ei riittänyt tällä kerralla, harmitteli ässäpakki.

Parikka pelasikin olosuhteisiin nähden yllättävän varmasti, syötöt napsuivat lapaan, eikä kulmaväännöissäkään miestä heitelty pitkin seiniä.

− Pyrin tekemään joka päivä töitä ja ottamaan paikkani pelaavassa kuusikossa. Se on ollut selvä tavoitteeni heti alusta asti, kiteytti Parikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle