Vahalahden paras TPS-muisto ja mahdollinen valmentajuus

LIIGA / Haastattelu
Ville Vahalahti vastasi muun muassa sosiaalisen median kysymyksiin ottelun päätyttyä.
Kuva © Timo Savela
Ville Vahalahti paljasti miettineensä valmentajaksi ryhtymistä peliuransa jälkeen. Lukko-hyökkääjä kertoi Jatkoajalle myös rakkaimman TPS-muistonsa.

− Aika vauhdikas peli. Tänään olimme maalinteossa huonompia, ja sen takia Tepsi voitti.

Pitkän uran Liigassa TPS:ssä ja sittemmin Lukon paidassa tehnyt Ville Vahalahti totesi näin ytimekkäästi sunnuntain TPS-ottelun annin. Kokenut Lukko-hyökkääjä pelasi ottelussa lähes 22 minuuttia, mutta tehopisteitä ei tällä kertaa tullut ja tehotilastokin oli kaksi pykälää pakkasella.

38-vuotias Vahalahti oli pitkään loukkaantuneena, ja toipumisajan ennuste oli vasta pitkälle loppuvuoteen. Kolmatta kauttaan Lukossa pelaava hyökkääjä pääsi kuitenkin ennakoitua nopeammin kaukaloon: Vahalahti tuntee olonsa jäällä tällä hetkellä hyväksi.

− Kiva on pelata, ei se siitä ole kiinni. Ei se pelaaminen nyt täydellistä ole, mutta olen kuitenkin tyytyväinen, että olen tähän kuntoon päässyt. En odottanut, että olisin näin hyvässä kunnossa ollut vielä ihan tässä vaiheessa.

Vastassa vanha seura

Tällä kaudella 20 ottelussa Lukko-nutun ylleen pukenut laitahyökkääjä on summannut yhteensä 13 tehopistettä. Pelikiireen keskellä ex-TPS-pelaaja ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan ehtinyt miettiä vanhan seuransa kohtaamista tavallista enempää.

− Oma jännitysmomentti siinä toki on. Nyt on kuitenkin ollut niin paljon pelejä, ettei ole sellaisia asioita edes kerennyt onneksi miettimään. Eilen oli peli ja tänään oli peli, ja taas parin päivän päästä on, niin pitää vain yrittää mahdollisimman hyvin palautua ja olla valmiina seuraavaan peliin.

TPS:n tekemisiä Vahalahti silti myönsi seuraavansa muita liigaseuroja enemmän.

− Seuraan tietenkin, ja kun täällä Turussa silloin tällöin käyn, niin kuulumisia vaihtelen. Kumminkin paljon tuttuja on vielä seurassa ja heidän kanssaan on tullut tehtyä yhdessä töitä, niin kaverisuhteet ovat vielä täällä, vaikka itse olenkin muuttanut toiselle paikkakunnalle.

Konkaripelaaja otti puheeksi vanhat tuttunsa. Sosiaalisessa mediassa Vahalahdelle lähetettiin kysymys koskien TPS:n kokeneita pelaajia Tomi Kalliota ja Petteri Nummelinia. Ehtiikö pelin tiimellyksessä vaihtaa ajatuksia vanhojen tuttujen kanssa?

− Ei siellä jäällä oikein kerkeä juttelemaan tai kuulumisia heidän kanssaan vaihtamaan, ne käydään läpi vapaa-ajalla. Petun (Nummelin) kanssa asuin vuoden samassa kämpässä, niin kyllä siinä alkoi mies aika tutuksi tulla. Ja huoltoporukka oli jopa jo ennen liigauraa tuttua porukkaa minulle, siinä on yli 25 vuoden työ- ja ystävyyssuhde takana.

Rakkain muisto Turkuhallista

Mainitsemiensa 25 vuoden aikana Vahalahdella on varmasti kertynyt paljon muistoja vanhasta kotihallistaan. Parhaan hän osasi nimetä siitä huolimatta, että hyviä hetkiä on lukuisia.

− Ei tullut koskaan mestaruuttakaan voitettua tässä hallissa, ne voitimme aina vieraskentillä. Ehkä paras muisto on se ensimmäinen mestaruus, kun tulimme pelin jälkeen Turkuun ja täällä oli halli täynnä ihmisiä meitä vastaanottamassa. Se oli aika liikuttava tilanne tulla täyteen halliin, vaikka samassa hallissa ei ollut edes peliä!

Muistot saivat aavistuksen verran hymyä miehen kasvoille, vaikka tappio illan pelistä tulikin. Lopuksi neljä kultamitalia kotimaan pääsarjassa voittanut Vahalahti sai vastata vielä toiseen Twitteristä tulleeseen kysymykseen. Voisiko hän kenties harkita peliuransa jälkeen valmentamista?

− Kyllähän minä sitä olen miettinyt, on kiinnostustakin siihen. Tuntuu, että minulla voisi olla jotain annettavaa. Olen alkeiskurssinkin jo käynyt, mutta ne ovat lähinnä junioritason perusjuttuja.

− Vielä ei ole kuitenkaan niin paljon kipinä iskenyt, että tässä olisi viitseliäisyyttä kesken peliuran lähteä kovia valmennuskursseja käymään. Se tulee sitten uran jälkeen, koska se ikinä loppuukaan, päätti Vahalahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle