Vaakanainen nosti esille hyvät asiat Yhdysvallat-ottelusta, välipäivän syntymäpäiväsankarilla yksi lahjatoive

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Urho Vaakanainen syötti Suomen kolmannen maalin.
Suomen nousu Yhdysvaltoja vastaan luo puolustaja Urho Vaakanaisen mukaan joukkueelle uskoa tuleviin otteluihin. Vuoden ensimmäinen päivä kuluu syntymäpäiväsankarilta tavanomaisesti joukkueen harjoituksissa. Kakkutarjoilun järjestäminen oli vielä syntymäpäivän aattona kysymysmerkki.

Suomen heikko alku lohkovaiheen viimeiseen peliin kostautui. Yhdysvallat pääsi ensimmäisessä erässä kahden maalin karkumatkalle, mikä oli lopulta liikaa. 

Kolmannessa puolustusparissa pelannut Urho Vaakanainen oli tyytyväinen Suomen nousuun kahden maalin takaa rinnalle. 

− Jenkkejä vastaan on tosi vaikea nousta kahden maalin takaa, mutta nousimme kuitenkin. Voitto oli tosi lähellä. Viimeinen maali oli vähän harmittava. Kaveri ratkaisi aika kovaa pienistä virheistä. Tuollaiselle jengille ei saa antaa kahta maalia eteen.

Heti tuoreeltaan pelin jälkeen Vaakanainen ei osannut sanoa, miksi ottelun alku oli Suomelle niin vaikea. Tarkoituksena oli lähteä pelaamaan rennosti ja nauttimaan ottelusta, sillä Suomella ei ollut enää suuria paineita viimeiseen alkusarjan peliin, kun jatkopaikka oli jo varmistunut.

Vaakanainen piti tärkeänä asiana sitä, että ensimmäisen erätauon jälkeen kaukalossa nähtiin erilainen Suomen joukkue, ja peli lähti rullaamaan.

− Totta kai on hieno juttu, että Jenkkien tasoista jengiä vastaan nousimme tasoihin. Se antaa uskoa tulevaan, että pystymme voittamaan ihan mikä päivä vain.

Yhdysvaltain joukkueessa on paljon hyökkäystaitoa. Vaakanainen kertoi, että ajoittain Yhdysvaltain liukasliikkeisten hyökkääjien kanssa tuli kiire. Lääke taitavia hyökkääjiä vastaan löytyi kuitenkin helposti.

− Siellä oli suurin osa pieniä kavereita, iski vain kroppaan kiinni, niin ei ne sieltä pyörähtäneet pois. Aika hyvin saimme mielestäni hoidettua niin, ettei tullut pahempia pyörityksiä.

Syntymäpäivälahjaksi apua Buffalon kylmyyttä vastaan

Vaakanainen viettää tuttuun tyyliin syntymäpäivää nuorten MM-joukkueen mukana Suomen välipäivänä, uudenvuodenpäivänä. Edellisvuonna Vaakanainen joutui käymään ostoksilla syntymäpäivänään ja hankkimaan joukkueelle kakkua syötäväksi. Hän toivoi, että tänä vuonna kakkua tarjotaan hänelle.

Välipäivästä huolimatta Suomi harjoittelee normaaliin tyyliin, joten suuria syntymäpäiväjuhlia ei ole tiedossa. 

Yksi lahjatoive Vaakanaisella kuitenkin on.

− Huulirasvaa. Kylmä ilma ja meikäläisen huulet, niin on vähän rohtuneet. Se olisi aika käytännöllinen lahja.

Vaakanainen heitti, että fanit voivat lähettää huulirasvapaketit valmiiksi Kisapuistoon, sillä Buffaloon lahjat tuskin enää ehtivät.

» Lähetä palautetta toimitukselle