Vaakanainen nauttii vastuusta -"Mukava pelata, kun on koko ajan rytmissä"

LIIGA / Haastattelu
Urho Vaakanainen on ottanut paikkansa SaiPan alakerran johtohahmona.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Urho Vaakanainen on päässyt toistaiseksi nautiskelemaan pelkistä voitoista SaiPan paidassa. Vaikka tehopisteitä ei vielä ole tullut, on nuori puolustaja ollut merkittävässä roolissa sputnikkien alakerrassa. Tehotilastokin on tähän astisista peleistä neljä pykälää plussalla.

Alkukaudesta kovinkin haparoivia otteita esittänyt SaiPa on päässyt historiallisen pitkään voittoputkeen. Putken takuuna Vaakainainen pitää nimenomaan hyvää puolustuspelaamista ja toisaalta tehokasta viimeistelyä.

Myös maalin suulla urakoinut Frans Tuohimaa saa ymmärrettävästi kiitosta. Yli 22 minuutin peliaikakeskiarvolla tahkonnut Urho Vaakanainen on nauttinut vastuusta.

− Mukavaa pelata, kun on koko ajan rytmissä. Saa pelata ratkaisuminuutit ja saa paljon vastuuta hyvissä paikoissa, Vaakanainen toteaa.

Nuorukaisen omat kehitystoiveet nivoutuvat melko hyvin koko joukkueen kehityskohteisiin.

− Hyökkäyspelaamista pitää parantaa. Ylivoima on ollut vähän heikkoa. Siellä pitäisi saada vaan kiekkoa maaliin, ja sitä kautta vähän tehojakin, Vaakainen pohtii.

Bluesin juniorimyllyn läpikäynyt puolustaja oli yksi niitä harvoja SaiPan pelaajia, joille valmentaja Tero Lehterä oli ennestään tuttu. Kun mieheltä kysyy, onko Lehterässä mitään eroa aiempiin muistikuviin, pieni virne nousee naamalle.

− Kyllä se on sama vanha Tertsi ollut. Innostunut, paljon asiaa ja neuvoo koko ajan. Se innostuneisuus tarttuu myös pelaajiin, mikä on ollut hienoa nähdä, Vaakanainen analysoi.

Loukkaantumisen takia alkukauden ottelut missannut Vaakanainen ei ollut mukana myöskään edellisessä kärppäpelissä. Hän kuitenkin tietää, että tuon pelin jälkeen SaiPa on pystynyt joka ilta toteuttamaan sovittua pelisuunnitelmaa. Myös otteluiden alkujen merkitystä on painotettu.

− Nyt on ollut aika hyviä pelien startteja, ja ollaan siten oltu hyvin myös pelissä mukana koko ajan ja saatu raavittua niitä voittoja, Vaakainen kertoo.

Toissa kaudella alle 18-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueeseen kuuluneelle Vaakanaiselle on epäilemättä tarjolla suuri rooli tämän vuoden alle 20-vuotiaiden kisajoukkueessa. Viime vuoden kisat menivät Suomelta penkin alle, mutta nyt joukkueen runko muodostuu nimenomaan noista 18-vuotiaiden maailmanmestareista. Vaakanainen odottaakin turnausta jo innolla.

− Kyllä meillä on taas hyvä jengi kasassa. Helppo mennä sinne, kun suurin osa äijistä on tuttuja. Aika siisti homma, että pääsee taas kaikkien kavereiden kanssa pelaamaan, ja pitäisi olla tosiaan aika hyvä joukkue taas kasassa, kunhan saadaan kaikki mukaan, Vaakanainen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle