Vänttinen: "Tämä paska on nyt takana, mennään eteenpäin!"

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Vänttinen ei ollut JYP-ottelun jälkeen tyytyväinen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
HPK:n Tuomas Vänttinen ei ollut Jyväskylän perjantai-illan jälkeen tyytyväinen mies. Vaikka Jyväskylässä pelaaminen miehelle aina maistuukin, tappio tiukassa pudotuspelikilvassa sai miehen kritisoimaan omia ja joukkueen otteita rajulla kädellä.

Kipeästi pisteitä pudotuspelitaistossaan tarvitseva HPK oli perjantaina Jyväskylässä täysin helisemässä. Paikkaa kymmenen joukkoon tavoitteleva hämeenlinnalaisryhmä oli ennen illan ottelua kahdeksan pisteen päässä Porin Ässistä, eikä tilannetta helpottanut tyly 4−1-vierastappio Jyväskylästä. 

− Neljällä äijällä ylihyökättiin tänäänkin. Kyllähän tuo meidän tasapaino pelissä on väärässä päässä missä sen täytyisi olla. Pitäisi puolustaa paljon paremmin, eikä vaan hyökätä ja katsella, että jaksaisikohan sitä puolustaa. Ei meillä ollut mitään palaa tänään, kiteytti HPK-hyökkääjä Tuomas Vänttinen. 

HPK:lla oli ensimmäisessä erässä oikeastaan ainoat vaaralliset paikkansa ensimmäisillä ylivoimillaan, mutta Tuomas Tarkki piti maalinsa koskemattomana. Markus Hännikäisen ja Markus Poukkulan taiteilema avausosuma alivoimalla määritti oikeastaan koko ottelun suunnan.

− Sanotaanko näin, että se maali oli tämä peli pienoiskoossa. Alivoimalla kaveri läpsytteli lättyä puolelta toiselle ja sitten tyhjään reppuun. Se kuvasti meidän hyökkäysinnokkuutta tänään. 

Ottelun jälkeen vierasjoukkueen pukukopin ovet pysyivät pitkään tiukasti kiinni, eikä HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oletettavasti ainakaan silitellyt poikiensa päätä kopissa. Vänttinen suuntasi pettymyksestä huolimatta katseet tulevaan, eli tärkeään Pelicans-otteluun heti lauantaina. 

− Turha tässä on rueta synkistelemään, tämä paska on nyt läpsytelty ohi. Jutilan sanoin, mennään eteenpäin, Vänttinen virnisti. 

− Huomenna on kotipeli ja toivottavasti ollaan paljon valmiimpia huomenna pelaamaan, tänään oli taas tämmöinen päivä. Oltiin ihan väärässä rytmissä kaikki viisi äijää koko pelin. Surullinen keikka.

Vänttisellä on vahva JYP-tausta. Mies voitti Jyväskylässä mestaruuden kaudella 2008-2009, ja on selvää, että Jyväskylä on hänelle tärkeä paikka.

− On tämä minulle tosi tärkeä paikka. Tuttuja äijiä joka puolella, kyllä minä tykkään tänne tulla pelaamaan. Totta kai jos turpaan tulee, ei se silloin niin kiva ole. Mutta ei minun tapoihin kuulu alkaa tämmöisen jälkeen murjottamaan. Mennään eteenpäin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle