Välimaa: "Fanipääty tehdään talkootyöllä"

MESTIS / Haastattelu
KooKoon suunnitelmat Liigaa varten ovat nyt valmiina.
Kuva © Anni Saarela
Kouvolan KooKoo järjesti torstaina tiedotustilaisuuden tulevaan liigakauteen liittyvistä suunnitelmista. Seuran puheenjohaja Jouko Oinosen ja urheilutoimenjohtaja Jarno Kultasen lisäksi paikalla oli myös KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa.

− On hieno yhteensattuma, että juuri KooKoon 50-vuotiskaudella pääsemme takaisin korkeimmalle sarjatasolle, Sakari Välimaa myhäilee.

KooKoon toiminnanjohtajan mielestä astuminen sarjaporrasta ylemmäs on koko kaupungille tärkeä asia. Seura luottaakin siihen, että Kouvolan saatua neljäs urheilun pääsarjajoukkue kaupunkiin, katsojia kiinnostaa seurata myös mustaoranssien edesottamuksia aiempaa enemmän. 

− Luotamme siihen, että tietyt vastustajat kiinnostavat ja halli täyttyy hyvin. Tietenkin täytyy muistaa, että edessä on myös tiistaipelejä, jotka eivät kiinnosta niin paljon. Uskon, että pystymme aidon oikeasti rakentamaan budjetoimamme 3500 katsojan keskiarvon.

− Täytyy muistaa, että silloin, kun KooKoo pelasi viimeksi liigassa, katsojamäärät olivat erittäin hyviä. Ne olivat 4000 tai jopa 5000 niinä aikoina. Totta kai paljon on virrannut vettä Kymijoessa sen jälkeen, mutta tuo kuvastaa vain sitä, kuinka suuri arvostus jääkiekolla on tässä kaupungissa, Välimaa täydentää. 

Katsojamääriä aiotaan nostaa myös pitkään kaivatulla seisomakatsomolla. Kouvolalaiset muokkaavat nyt valkoisten penkkien peitossa olevan C-päädyn talkootyöllä noin tuhatpaikkaiseksi fanipäädyksi. 

− Olemme keskustelleet fanien kanssa, että purkaisimme yhteistyössä nykyiset penkit pois ja maalaisimme betonin mustaoranssiksi. Veikkaan, että vierasjoukkueen maalivahdilla ei ole tuhannen kouvolalaisen edessä kovin helppoa, Välimaa naurahtaa.

Paikallisuus on valttia 

Liiganousun varmistuttua on spekuloitu, riittääkö KooKoolle katsojia. Alle sadan kilometrin päässä pelaavat Pelicans ja SaiPa saavat monet kouvolalaiset liikkeelle, aivan kuten Kouvolassa pelaavat Kouvot ja MyPakin. Välimaan mielestä KooKoon vahvuus muihin liigaseuroihin nähden on kuitenkin paikallisuus.

− Vahva kymenlaaksolaisuus ja kookoolaisuus on se, johon me uskomme. Moni on odottanut vuosikymmeniä, että Kouvolassa pelattaisiin taas liigakiekkoa. 

Seuraavan kauden joukkue rakentuu nimenomaan kuluvan kauden pelaajista. Urheilutoimenjohtaja Jarno Kultasen mukaan tämänhetkistä joukkuetta ollaan rakennettu Liigaa silmälläpitäen: KooKoo on hankkinut itselleen nipun, jossa on myös monia liigakynnyksellä seisovia pelureita.

Suoria kaksivuotisia sopimuksia on muun muassa Tomi Peltosella, Jan-Mikael Juutilaisella, Olli Julkusella ja Tuukka Laaksolla. KooKoo ei kuitenkaan spekuloi tulevasta joukkueesta enempää.

Kymenlaaksolaisuuteen ja sarjanousua seuraavaan kiekkobuumiin luottaa myös Kouvolan kaupunki. Välimaan mukaan tarkkoja sponsorisummia ei vielä ole tiedossa, mutta Liigaan nouseminen antaa KooKoolle paremmat mahdollisuudet saada päättäjien huomion. 

− Meillä on ollut hyviä yhteistyöneuvotteluita myös Kouvolan kaupungin kanssa. KooKoo on aiemmin ollut ns. kakkoskorissa, koska emme ole olleet pääsarjajoukkue. Ensi vuonna olemme, joten uskon, että se vaikuttaa positiivisesti kaupungin panokseen, toiminnanjohtaja kuvailee. 

» Lähetä palautetta toimitukselle