Väänäsen odotettu paluu

KHL / Haastattelu
Ossi Väänänen toi ryhtiä Jokereiden oman alueen peliin.
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Kuukauden verran alaraajavamman takia KHL-pelejä katsomosta käsin seurannut Ossi Väänänen palasi kaukaloon lauantaina. Väänänen sai heti paljon vastuuta ja oli kauden avaukseensa tyytyväinen.

Ossi Väänänen loukkaantui aivan KHL-kauden kynnyksellä. Puolustaja siirtyi lasaretin puolelle syyskuun alussa harjoitusottelussa Pietarin SKA:ta vastaan. Väänänen toipui alaraajavammastaan odotettua nopeammin.

− Jalan kunto on tällä hetkellä hyvä. Kun muu joukkue oli viikon Venäjällä, minä luistelin yksin rinkiä tuolla alakerrassa. Jalka on nyt kunnossa ja lopullinen pelikunto tulee vain pelaamalla.

− Kieltämättä oli vaikea katsoa otteluita katsomosta. Katsomossa tulee hieman avuton olo, kun haluaa auttaa joukkuetta. Nyt on upea fiilis päällä. Pelattiin hyvä matsi, yleisöä oli paljon ja mikä tärkeintä voitettiin, Väänänen hehkutti.

Väänäsellä on aiempaa kokemusta KHL:stä, Dinamo Minskin paidassa. Ottelu Atlant Mytištšiä vastaan oli Väänäsen ensimmäinen KHL-liigassa jokeripaidassa. Minskin ja Jokereiden välillä Väänänen näkee selkeän eron. 

− Tykkään pelata joukkueessa, joka pelaa joukkueena. Minskin vuosista on paljon aikaa. Siellä ei kuitenkaan pelattu niin paljon joukkuepeliä. Nyt on erilainen joukkue ja joukkuepeli. Meillä on Jokereissa hyvä ja yhtenäinen ryhmä.

− Tässä ottelussa nähtiin taas tämän sarjan laatu. Jokainen joukkue tekee heti maalin, jos antaa tilaa tai ottaa jäähyjä. KHL:ssä pitää olla hereillä koko ajan, Väänänen muistutti.

Atlant erosi Jokereiden aiemmista vastustajista aktiivisuutensa ansiosta. Varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä vierasjoukkue karvasi erittäin aktiivisesti ja Atlantin pelaajavat olivat jatkuvasti Jokerit-pelaajien iholla.

− Tiedettiin jo etukäteen, että sieltä tulee aktiivinen joukkue vastaan. Kävivät todella kovaa päälle ja välillä tosiaan tuntui, että ei ole tilaa eikä aikaa yhtään. Hyvin maltettiin kuitenkin pelata omaa peliä, Väänänen analysoi.

Väänänen pelasi kotijoukkueen kolmannessa puolustajaparissa yhdessä Atte Ohtamaan kanssa. Jokeri-ikoni sai ottelussa paljon vastuuta. Väänänen kellotti kolmanneksi eniten peliaikaa kaikista kotijoukkueen pelaajista.

Ensimmäisessä erässä Väänänen pelasi kahdeksan vaihtoa ja sai jääaikaa hieman yli kuusi minuuttia. Toisessa erässä vastuu vain kasvoi, kun kokenut puolustaja pelasi reilun seitsemän minuutin verran.

Kolmannessa erässä tahti jatkui. Päätöserässä jokeripuolustaja pelasi yhdeksän vaihtoa ja kellotti jääaikaa miltei seitsemän minuuttia. Yhteensä Väänänen pelasi yli kaksikymmentä minuuttia.

− Totta kai se on vain positiivista, että vastuuta tulee paljon. Alussa oli ehkä vähän hakemista, kun vastustaja iski kovaa päälle. Hyvin kuitenkin pääsin peliin kiinni, positiivinen kuva jäi, Väänänen summasi.

Väänänen myös avasi pistetilinsä heti ensimmäisessä ottelussa. Puolustaja voitti irtokiekon omassa päässä ja jakoi sen eteenpäin Johan Harjulle. Nopea vastaisku päättyi Petr Koukalin viimeistelemään 3−1-maaliin.

Viimeisessä erässä Väänänen pääsi yrittämään maalintekoa, mutta vierailijoiden Atte Engren torjui puolustajan laukauksen helposti.

− Pistetili aukesi, mutta tärkeintä oli, että pääsin pelirytmiin kiinni ja peli alkoi kulkea puolustussuuntaan.

− Maali siinä omassa paikassa ei ollut lähelläkään, se oli semmoinen pieni sipaisu kohti veskaria, Väänänen kommentoi.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund oli tyytyväinen suojattinsa avausotteluun.

− Ossi on meille tärkeä pelaaja. Hänen arvonsa näkyy varsinkin oman alueen puolustuspelissä. Ensimmäisessä erässä hänellä vielä kiekko pomppi lavassa, mutta Ossi paransi koko ajan pelin edetessä. Tämä oli hyvä peli Väänäseltä, Westerlund kommentoi.

− Puolustuspää on tämän joukkueen suurin vahvuus. Meillä on leveä pakkikalusto ja pystytään tarvittaessa kierrättämään pelaajia. Ossi tuo siihen arvokkaan lisän, Westerlund päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle