Uusi pääkäskijä, uudet kujeet

LIIGA / Haastattelu
Juha Vuori antaa tulevalla kaudella komennot Lukon vaihtoaitiossa.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Pitsiturnauksessa nähtiin esimakua siitä, että millaista jääkiekkoa Rauman Lukko ensi kauden Liigassa pelaa.

Finaali päättyi tappioon Turun Palloseuraa vastaan, mutta Lukon päävalmentaja Juha Vuori on tyytyväinen turnauksen kokonaisantiin. 

- Olen tyytyväinen. Tietenkin pelillisesti sinne jää asioita, joita ensi viikolla käydän enemmän läpi. Varsinkin hyökkäyspelaamisesta puuttuu selkeyttä, Vuori luetteli.

Lukon pelaaminen on muuttunut viime kauteen verrattuna merkittävästi. Vauhtia ja fyysisyyttä nähtiin paljon ja joukkue janosi aloitetta itselleen. Se paistaa myös Vuoren teeseistä.

- Me haetaan intensiteettiä. Halutaan aktiivista otetta pelistä. Siinä on luistelua paljon, intensiteettiä paljon ja taklauksia sekä pelinopeutta. Pelinopeus on asia, mikä meitä kiinnostaa ja sitä me kehitetään, Vuori naulasi.

- Omalta kohdaltani katsoen, niin minä haluan pelata sellaista jääkiekkoa.

Pelitavan muuttuminen näkyi myös uusien hankintojen profiilissa. Jos Risto Dufvan aikakaudella hankittiin isokokoisia, fyysisiä ja kamppailuvoimaisia pelaajia, niin nyt painopiste on ominaisuuksissa ennen kaikkea pelinopeudessa.

- Pelinopeutta jos lähdetään kasvattamaan, niin oman prosessinsa se vie. Se on vaativaa. Pitää olla kunnossa ja pitää olla myös teknisesti kyvykäs toteuttamaan sitä. 

- Jos haluat nopeaa peliä pelata niin sinun täytyy teknisesti pystyä tekemään sitä, taktisesti simppelit asiat ja sitten sinulla on porukka, joka pystyy yhteispelillä sitä tekemään.

Tämä on näkynyt erityisesti joukkueen palattua yhteisharjoituksiin. Pelaajat ovat kiitelleet harjoitusten vaatimustasoa, joka on ollut tapissa. Vuori uskoo simppeliin teesiin.

- Pelaat kuten harjoittelet. Ei me voida nappia painaa kun peli alkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle